1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Uszkodzony BIOS?

Temat na forum 'Oprogramowania' rozpoczęty przez Paczuch, Sierpień 26, 2014.

  1. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witajcie, z tego co się doczytałem tutaj na forum mam ponoć uszkodzony BIOS. (link - http://xboxforum.pl/sprzet-128/znaczenie-czerwonej-pomaranczowej-zielonej-diody-24459/)

    Nie trudno się z tym zgodzić - ponieważ podczas zmiany BIOS'u nie szczęśliwym wypadkiem zabrakło prądu - ja to mam (nie)szczęście. Po tym incydencie pojawia się podczas rozruchu XBOX'a kilka diod na przemian po czym na sekundę odstaje, lecz za chwile ponownie migają diody na przemian - Zielona - Czerwona i tak w kółko.

    Co mam w takim razie zrobić? Da się coś temu zaradzić? Z góry Dziękuje.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Zamontować chip najprościej
     
  4. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hmm... co za tym idą dodatkowe koszta?

    Nie ma innego rozwiązania? Szczerze pytam, czy konsola już raczej nie przyda się na nic, skoro nie ma innych możliwości?
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jak umiesz lutowac to powinieneś dać sobie radę. Chip idzie za grosze dostać.
     
  6. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Niby tak, lecz o dziwo Allegro nie ułatwia mi sytuacji, bądź źle to wpisuje.
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  8. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No to chyba sobie podziękuje.

    W tej chwili mam dylemat - poćwiczyć tą konsolą rzut w dal czy wystawić za kilka marnych złotych na Alledrogo.
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    [​IMG]
    Dam ci go za free, lecz musisz sie wykazac znaleźć do tego chipa schemat :p. Jesli ci sie nie uda próbuj pisac do sowy
     
  10. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Schemat? Będzie ciężko, bowiem nawet wujek Google ma problem z wyszukaniem tego.

    Zobaczę, co da się zrobić.
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    W google tego raczej nie znajdziesz. Recznie to trzeba by sprawdzac która noga gdzie idzie. Dlatefo pisalem zapytaj sowy czy widzial kiedyś taki chip. Prawdopodobnie pochodzi on z niemiec
     
  12. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  13. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak, więc - jak z tym będzie? Chcę się upewnić czy to odpowiedni dokument, co wysłałem.
     
  14. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Trochę późno ale może dalej aktualne :) Ten chip który ma Akir to popularny cheapmod (wersji było tego tyle co chinczyków :) )

    Sprawdź to: http://i955.photobucket.com/albums/ae36/Heimdall27/diagrams.jpg i przedzwoń miernikiem która nóżka kościgdzieidzie :) Ten mały układ pod kością służy tylko do sterowania d0, mało istotne.

    I pamiętaj że chipy cheapmod działają tylko w wersji konsoli 1.0-1.2 oraz 1.6 (reszta jest wykluczona ze względu na brak #LFRAME w LPC).
     
    3 użytkowników lubi ten post.
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Też nie wiem czy kolega znalazł
     
  16. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wydaje się dosyć sensowne - mimo że prawie nie mam pojęcia o czym piszesz, bo nie znam się na rzeczy, ale cóż - Dziękuje za objaśnienie tego chipa.

    Tak więc, co dalej? Co dalej aby rozwiązać problem?
     
  17. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Podaj date produkcji konsoli. Wiesz jaki masz chip w konsoli? Ogolnie bez kosztow sie nie obejdzie. Ale odpowiedz na pytania to zrobimy najmniej jak sie da:)
     
  18. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wybaczcie za moją dosyć długą nieaktywność w tym temacie. Dałem sobie z tym spokój, aż do dzisiaj, kiedy zauważyłem jak te biedactwo się kurzy i stoi bezradnie. Podczas podłączania przypomniałem sobie że coś w nim jednak nie styka... po chwili już wiedziałem co. Mam nadzieje że wątek mogę wznowić oraz rozwiązać definitywnie ten problem, zależy mi na tej konsoli w końcu dziś takich mało...
     
  19. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odświeżam temat...
     
Wczytywanie...

Poleć forum