1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Uszkodzony czujnik polożenia

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez BratJana, Listopad 1, 2010.

  1. BratJana

    BratJana Banned

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Hej, mam problem: na padzie swieci sie lewa górna dioda a na konsoli prawa górna :p konsola jest w pionie.. próbowałem trząść itp. ale to nic nie pomaga.. jedyne co zauważyłem to jak położę ją do poziomu i będę powoli stawiał do pionu to pod pewnym kontem świeci się dobra dioda ale postawie minimalnie bardziej do pionu to prawa górna się zapala spowrotem.. A takie operacje jak bardzo bardzo wolne ustawioanie z poziomu do pionu nic mi nie daje(jak konsola stoi sobie w dashu bez płytki to jest ok - po wolnym ustawieniu do poziomu swieci się lewa górna dioda) bo jak otworzę napęd i wsadzę płytkę płyta się pokręci to czujnik spowrotem się zwali i pokaże mi prawą górną diodę i tak co 3 minuty na pół sekundy mingnie mi lewa górna i spowrotem prawa.. :( Co z tym zrobić oprucz gwarancji? bo nie mam plomby .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    nic. czy to jest az tak powazna i przeszkadzajaca Ci sprawa?
     
  4. BratJana

    BratJana Banned

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    po 1. wkurza mnie to.. i po 2 jak wystąpiłby mi rrod (to jasper ale nigdy nie wiadomo) to jak ma pomylony czujnik polozenia to może mi wyjść całkiem inny kod błędu
     
  5. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    spróbój potrzepać enrgicznie konsolą w powietrzu =bez płyty ,może sensor sie zawiesza
     
  6. BratJana

    BratJana Banned

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    robiłem.. nic nie dało .. słychać jak kulka jakaś wysoko lata w góre i w dół a na boki to się tlyko minimalnie z lewej na prawą i prawej na lewą powoli turla
     
  7. BratJana

    BratJana Banned

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nikt nie ma polyslu jak to zrobic?
     
  8. Sereczek

    Sereczek V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2008
    Posty:
    204
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Też tak miałem na 2 konsoli i w ogóle się tym nie przejmowałem w niczym to mi nie przeszkadzało po jakimś czasie samo się poprawiło jak dłuższy czas było w pionie.
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    i nawet jakbys dostal rod to przeciez liczysz diody a nie ich polozenie.
     
  10. BratJana

    BratJana Banned

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    @Up no tak ale jak konsola stoi to dioda 1 jest ta po lewej a jak leży to ta po prawej .. i w ten sposób mogę źle zczyatć kod .. np 0123 a ja będę mial 023? ...

    Jak to naprawić?
     
  11. wroona

    wroona Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1.Wymień czujnik.
    2.Jeśli nie potrafisz oddaj do serwisu.
    3.Przestań zwracać na to uwagę
     
  12. Thundermasacre

    Thundermasacre Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam identyczny problem jak autor wątku. Posiadam gwarancję, i teraz takie pytania - Czy konieczne jest odesłanie konsoli do serwisu ? Czy nie da rady już nic z tym zrobić ? Czy jest taka możliwość jak napisał Sereczek, że konsola postoi cały czas w pionie i sama się ustawi ? Nie chciałbym odsyłać jej do gwarancji bo będzie to długo trwało, natomiast u mnie musi wszystko być tip top i działać tak jak powinno. Pomocy : (
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Az tak to przeszkadza? Niech postoi, masz dluga gwarancje. Jak sie nie zmieni to sie pomysli.

    Ps: wysylka konsoli na gwarancje to tylko tydzien czekania.

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  14. mixyr

    mixyr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2010
    Posty:
    178
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tarnów
    hehe, u jasperów jest 1% że ci wyskoczy rrod czy e74, a dawanie do serwisu z powiem szczerze "błahostki" jest bez sensu, tylko wybulisz kasę, jeśli masz gwarancje jeszcze to graj ile wlezie ;[ - ja osobiście nie widzę w tym problemu
     
  15. .Mjut

    .Mjut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn - Koźle
    To tylko plotki. Płyta jest po prostu o wiele awaryjna.

    Wyślij konsole na gwarancję, jeżeli wszystko musi działać jak powinno. Robiąc coś samemu możesz zepsuć konsolę, a by zaoszczędzić trochę czasu możesz dać ją do jakiegoś serwisu o ile mieszkasz w dużym mieście, ale tracisz wtedy gwarancję. Jeżeli tak bardzo to Tobie przeszkadza to wyślij do Microsoftu.
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12098
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Metoda inna klepnij ją mocniej z boku, powinno wszystko zacząć działać
     
  17. Thundermasacre

    Thundermasacre Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Klepałem nią od lewego boku, od prawego boku, z góry, z dołu, okręcałem na różne sposoby i nic nie dało. Rozumiem że dla wielu ludzi to nie przeszkadza, osobiście jestem taki gdy płacę za nowy sprzęt musi mi wszystko działać bez zarzutów. Zrobię tak jak napisał kolega wyżej, pogram jeszcze z miesiąc poczekam może sama się jakoś ustawi ( czytając forum natrafiłem na posty gdzie dwóch ludzi napisało że samo się naprawiło ) - wróci do poprawnego stanu, w przeciwnym wypadku odeślę konsolkę na gwarancję. Z góry dziękuję za wszelkie porady i pomoc. Pozdrawiam, Peace !
     
  18. Wujek WilQ

    Wujek WilQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory ( Śląsk )
    Poklepać możecie się w głowę sprzęt elektroniczny to nie silnik od malucha albo telewizor rubin ( o ile wiecie co to jest ) , nie te czasy co uderzanie w coś dawało dobre efekty.
     
Wczytywanie...

Poleć forum