1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Uszkodzony Ihas 124B ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pawelxc, Październik 29, 2014.

  1. pawelxc

    pawelxc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, posiadam ihasa 124B i mam problem dotyczący nagrywania płyt DL innych niż Verbatim. Dzieje się tak od nowości, ihas normalnie nagrywa płyty CD i DVD na nośnikach obojętnie jakiej firmy czy to na sofcie Burner Max czy tez oryginalnym lecz gdy chce nagrać np kilka plików muzyki czy obrazu płyty na płytę DL inną niż Verbatim za pomocą Nero, Clone czy Imgburn na powiedzmy TDK esperanzie czy innej wyskakuje komunikat " Power calibration area error " Próbowałem nagrywać XGD 2 i 3 ze zmodyfikowanycm softem i ciągle Failed to Write Sectors 0 - 31 . Wszystko robię dobrze. Z początku myślałem że to wina starego chipsetu płyty głównej w moim blaszaku więc kupiłem adapter sata usb do laptopa i dalej to samo. Na obydwu komputerach windows 7 ulitmate. W laptopie mam nagrywarkę HP DVDRAM GT31L i nagrywa bez problemu na wszystkich płytach DL. Czy to zwykłe pliki z muzyką czy też obrazy XGD 2 czy XGD3 Truncate. Proszę o pomoc. Czyżby uszkodzona nagrywarka ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. DaJkamieniA

    DaJkamieniA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kamionka
    Jak nagrywa to uszkodzenie możemy wykluczyć. Więc wina pewnie w ustawieniach. A na Verbatim nagrywa? Jeśli tak to dlaczego na nich nie nagrywasz? Przecież płytka Verbatim kosztuje ok.5zł a gra min.100zł więc i tak oszczędzasz.
     
  4. pawelxc

    pawelxc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak nagrywa na Verbatim ale tu już nie chodzi o nagrywanie XGD 2 czy 3 po prostu kupiłem nagrywarkę i chcę żeby nagrywała wszystkie płyty tak jak ta z laptopa a nie tą nagra ale tej już nie.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wgraj jej zmodyfikowany firmware pod wybrane plyty. Lecz chyba szkoda nagrywac na takiej nagrywarce pliki..
     
  6. pawelxc

    pawelxc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wgrywałem nie tylko pod Verbatimy używałem zarówno gotowców jak i sam przerabiałem firmware pod Verbatim i dalej nic. Ciągle wyskakują te same błędy, próbowałem już różnych ustawień w imgburn. Kiepską partię płyt również mogę wykluczyć ponieważ zniszczyłem już ze 20 róznych firm.
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie wykluczony problem z nagrywarka. Nagrywarki liteon sa kiepskie
     
    1 osoba to lubi.
  8. pawelxc

    pawelxc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok w takim razie odsyłam na gwarancję i niech się martwią.
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Tylko nie licz że dostaniesz wersję B
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Przysla ci eu. Wiec naprawdę nie warto sie w to bawić
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Eu to i tak optymistycznie, jest możliwość że będzie to WU a ta nie działa nawet z payload
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    W najgorszym wypadku jak piszesz
     
  13. pawelxc

    pawelxc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ehh no to niech zostanie już jaka jest, trudno. Dziekuję wszystkim za odpowiedzi. :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum