1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Uszkodzony moduł RF przez flash napędu? Wymiana napędu , jaki nowy napęd?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez cru5h, Grudzień 28, 2010.

  1. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Witam serdecznie

    Posiadam konsole xbox360 premium 20GB. Konsola jest po gwarancji. Niedawno została wymieniona nowa płyta (ROD na starej) oraz napęd z fabrycznego Benq VAD-6038 z iXtreme 1.6 na Lite-on DG-16D2S 74850c z iXtreme LT+. Niestety serwis, w którym wymieniałem nie przekazał mi klucza do napędu :(. Otworzyłem konsole, rozkręciłem napęd i widać, że napęd miał cięte ścieżki. Wgrany soft to LT+ więc o zgraniu klucza bez metody MRA nie ma mowy :mad:. Postanowiłem użyć metody MRA, co zakończyło się zgraniem klucza (zgrywałem 2 razy dla pewności i oba zrzuty były identyczne :cool: ).Do napędu wgrałem LT+ 1.1. Po złożeniu konsoli okazało się że prawdopodobnie siadł mi moduł RF, gdyż konsola wstaje, wszystko się uruchamia i wchodzi do systemu, ale nie świeci żadna dioda na przednim panelu oraz nie ma komunikacji z padem (próbowałem podłączyć kilkukrotnie, ale pad nie widzi konsoli). Zamówiłem nowy moduł RF i czekam aż przyjdzie pocztą... :p

    Zastanawiam się czy nie wymienić napędu na nowy Benq (a może jakiś inny :confused:). Chciałbym wymienić na napęd, z którego bezproblemowo wyciągnę klucz (fabryczny flash) bez otwierania obudowy napędu oraz będę wgrywał najnowszy flash iXtreme.
    W przyszłości mam zamiar kupić nowego xbox360 slim 250gb + kinect, którego nie zamierzam przerabiać.

    Jakie są wasze opinie? Czy możliwe że moduł RF padł przez zły flash napędu (uważam że raczej to mało prawdopodobne, napęd normalnie jest widoczny w konsoli i w komputerze). Jeśli wymienialibyście na nowy napęd to na jaki i dlaczego? Nowe napędy na allegro są w cenie 130zł więc to wydatek niezbyt duży...

    Pozdrawiam
    cru5h
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jeśli masz możliwość to sprawdz nz innym module..............ja miałem taki przypadek że żadna dioda nie świeciła, otworzyłem konsole a na rf module ktoś wylutował diody

    kup moduł bo jak zmienisz napęd na inny niż byl to dash wykrywa spoof i masz chyba flage po takim zabiegu..........

    Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy


    moduły sa tanie
     
  4. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec

    Sęk w tym że konsola działa przed Flashem i w trakcie. Jeszcze jak odpinałem od PC napęd to się świeciły diody. Dopiero po podpięciu pod TV padło. Nie wiem może uszkodziłem przy składaniu obudowy moduł RF :( , przekonam się jak przyjdzie nowy moduł pocztą. Zauważyłem też że nie było osłonki modułu (tej plastikowej) może gdzieś zahaczyłem o diody albo chip albo zwarcie z palców poszło na płytkę RF itp :/ Nie sadzę żeby flash napędu popsuł coś, bo konsola wstaje normalnie z dźwiękiem itp, tylko pad i diody nie działają. Próbowałem na HDMI i zmieniałem też na VGA i nic. Zmiana położenia konsoli też nie pomaga...
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    tzn masz dźwięk ,a obrazu brak ? po czym wnioskujesz ze xbox działa ?
    cos mi sie wydaje że to nie moduł RF :/ chyba że obraz jest ? piszesz tak chaotycznie ze nic nie wiadomo mimo że już ksiażke napisałes :p
     
  6. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Jak pisałem

    Obraz: jest zarówno na złączu VGA jak i HDMI
    Dźwięk: jest
    Napęd: tacka się wysuwa, brak błędów Dasha
    Pad: nie komunikuje się z konsolą ( ponowna kalibracja nie działa, cały czas szuka konsoli, baterie są sprawdzone)
    Konsola: diody nie świecą, wstaje i uruchamia się do Dash
     
  7. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Dzisiaj wymieniłem moduł RF. Wszystko działa jak należy łącznie z LT+ 1.1 :D

    Temat do zamknięcia. Pozdro
     
Wczytywanie...

Poleć forum