1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Uszkodzony napęd w XBOX 360?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez TobiAlex, Kwiecień 12, 2010.

  1. TobiAlex

    TobiAlex Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Od paru dni mam taki problem. Mianowicie po nagraniu płytki i wrzuceniu jej do XBOX 360 napęd "nie widzi" płyty, bądź są problemy z odczytem (komunikat o brudnej płycie). Gry nagrywane są na nagrywarce Pioneer DVR-216D. Używam płyt Media-Tech lub Omega. Wcześniej takiego problemu nie było. Ostatnio nagrałem jakąś grę, wrzuciłem grę do napędu, gra się uruchomiła. Przy próbie skopiowania pojawił się komunikat o brudnej płycie. Wyjąłem płytę i tak naprawdę nic nie zrobiłem, wrzuciłem ponownie do napędu. Gra skopiowała się bez problemu. Czy to oznacza, że napęd w konsoli szwankuje? Konsola była zakupiona w listopadzie 2008 roku (nawet nie wiem czy jest jeszcze na gwarancji). Proszę o jakieś wskazówki :) Dzięki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pinernals

    Pinernals Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sprawdzałeś obraz w ABGX360? Jak dla mnie źle jest płyta nagrana, i spróbuj coś nagrać na Verbatimie.
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Kiepskie plyty. Mozliwe ze zajechales laser tym gownem.
     
  5. scofield997

    scofield997 V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdzieś w Mazowieckim
    Jaka flash?
     
  6. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Ixtreme 1.51 ma w danych wpisane początkowo myślałem wchodząc w temat że będzie chodzić o Wave 4 ale raczej nie
     
  7. TobiAlex

    TobiAlex Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie nie, to nie chodzi o wave (gry nagrane są w wave 3). Dexter to możliwe jest "zajechanie" lasera kiepskimi płytami??? Jakich płyt używać z tych tanich?
     
  8. Bloku

    Bloku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    Tylko verbatim :D
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12101
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Oczywiście, że mogłeś go zajechać. Verbatimy najlepiej używać.
     
  10. TobiAlex

    TobiAlex Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tyle, że jakby policzyć ile godzin konsola chodziła od daty zakupu to wyszłoby, że nawet nie 100h, do tego przez rok używane tylko oryginalne płyty. Od czasu nowego XNE kopiowane na hdd. A czy laser może być zabrudzony? Czym go wyczyścić?

    Edit:
    Znalazłem taki artykuł:
    http://xboxonline.valhalla.pl/lofiversion/index.php?t23672.html

    MediaTech i Omega posiadają posiada id Ricohjpn (druga klasa)
     
  11. bonzo

    bonzo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
  12. TobiAlex

    TobiAlex Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    bonzo chodziło mi o to, że płyt, które używam mają taki sam ID jak "markowe" płyty, szczególnie jeżeli idzie o Omegi.
     
Wczytywanie...

Poleć forum