1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Uszkodzony pad XBOX 360

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Xelix, Maj 19, 2016.

  1. Xelix

    Xelix Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
    Witam!
    Mam pewien problem, otóż z dnia na dzień bez jakiegokolwiek uszkodzenia mechanicznego przestał mi działać pad. Dwa razy próbuje sie połączyć z konsola a następnie sie wyłącza. Miał może ktos podobny problem?
    Poniżej podaje link do filmiku w którym przedstawiona jest w/w sytuacja.



    Uprzejmie proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. boban666

    boban666 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2016
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Witam.Przepraszam za mały odkop , ale mam identyczny problem.Baterie nowe jak by ktoś pytał :).Z tym że jak przybliże pad-a do konsoli to konsola się uruchomi , ale pad dalej nie działa i żadna dioda na nim nie świeci.Wyłączyłem router wifi bo gdzieś czytałem że to może być problem ale bez rezultatu.Dzięki za jakąś pomoc.
     
  4. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Albo Pad albo RF konsoli
     
  5. boban666

    boban666 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2016
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Też mi to przyszło do głowy.Tylko jak to sprawdzic.Kiedys wystarczyło skierować nadajnik w kierunku kamerki i była możliwość sprawdzenia diody IR a tu jest już radiowa transmisja.Jest jakaś możliwość naprawy/wymiany tego odbiornika w konsoli i gdzie szukać tej czescie zamienej.
     
  6. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3467
    Polubienia:
    1234
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Sprawdzić pada na innej konsoli a jak nie to wydać te 5zł na PCB z RF i wymienić.
     
  7. boban666

    boban666 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2016
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Tylko sprawdzałem i te za 5 zl to nie są do wersji Slim , chyba że coś przeoczyłem :D
     
  8. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3467
    Polubienia:
    1234
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Rozpędziłem się bo ostatnio był podobny temat a tam był FAT :p
     
  9. boban666

    boban666 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2016
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Naj tańsze póki co znalazłem za 50zł.Musze dokładnie spisać tabliczkę znamionową i poszukam gdzieś na jakiś chińskich portalach , może coś się znajdzie.No chyba że ktoś na forum tym handluje :D.
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Mam rf za 30zl

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  11. boban666

    boban666 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2016
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Do slima.Poprosze żonę co mi poda co tam z tyłu pisze i myślę że się dogadamy :).
     
  12. boban666

    boban666 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2016
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Przeraszama za post pod postem.Więc problem się trochę skomplikował :D.Znalazłem parenaście sztuk modułów RF na necie tylko z innym numerem.Ja mam na płytce napisane Slim E 1538 , a płytyki/moduły które znalazłem mają oznaczenie 1575 Slim E , lecz wygladają identycznie z tąd moje pytanie czy będzie to pasowała i czy wykryje mi pada.A i mam jeszcze jedno pytanie orientuje się ktoś może czy kwarc na płytce/module idzie zastąpić jakimś innym? Szukałem , ale nie znalazłem , a może ktoś z forumowiczów już to przerabiał.Dzięki
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Będą pasowac są takie same

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  14. boban666

    boban666 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2016
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Spoko dzięki.Troszke namieszałem ale już wyjaśniam.Ten nr 1575 to nie jest wersja konsoli (1538 to jest wersja konsoli) tylko tego modułu RF , a sam moduł już zamówiony.Jak dojdzie i go zamontuje dam znac co i jak.Poki co jeszcze raz dzieki.
     
  15. boban666

    boban666 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2016
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Sorry za pos pod postem.Płytka dotarła , ale dalej nic.Jest możliwość sprawdzenia pada po za konsolą aaaa czy jest mozliwosc ze pad-y przewodowe tez nie będą działać?

    Zakupiłem przewodowy PAD i wszystko śmiga.Dzięki za wcześniejsze sugestie i pomoc.
     
    Ostatnia edycja: Sierpień 16, 2016
Wczytywanie...

Poleć forum