1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Uszkodzony profil , jaka przyczyna ???

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez warone, Maj 21, 2011.

  1. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
    Witam , chciałem się zapytać czy ktoś miał już taki kłopot i jeżeli tak czym był spowodowany i jak się tego pozbyć a mianowicie posiadam dwa xboxy jeden ma Ixtreme LT drugi SLIM odkąd mam dwie konsole profil zawsze był na kluczu USB dziś gdy wlonczylem konsole grałem na konsoli A wieczorem gdy ponownie wlonczylem konsole tylko tym razem Slim wybiło mi ze profil jest uszkodzony co najlepsze wszystkie inne profile znajdujące się na USB tez wybijały jako uszkodzone , gdy wsadziłem klucz do konsoli A tam nie było kłopotu wszystko jak by nigdy nic jedynie na SLIM pokazuje się jako uszkodzony .*Pomyślałem ze pobiorę profil ponownie bo nie moglem się polonczyc z LIVE gdy go pobrałem było wszystko ok gdy znów przeniosłem profil na klucz i wsadziłem do konsoli A ponownie to samo przy powrocie na SLIM profil 2 raz uszkodzony , teraz moje pytanie czy jest to przyczyna klucza USB od ciągłego przelanczania z konsoli do konsoli mogło coś się zepsuć czy tez coś jest innego nie tak i co mógł bym zrobić by wszystko było ok ?

    Dla informacji konsola "A" Ixtreme LT od 3 dni nie podlanczana do LIVE nie miała tuz przed kłopotem żadnej aktualizacji
    konsola "B" Slim bez przeróbki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    aby przenosić profile z jednej konsoli na drugą trzeba odzyskiwać profil poprzez live-inaczej nie zadziała
     
  4. adwert

    adwert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kufer mylisz sie, trzeba odpowiednio przygotować taki profil -> patrz gry "no jtag"
     
  5. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    warone: jeżeli włożyłeś płytkę która wymaga AP25 a masz tylko LT to masz oflagowaną (jeszcze nie zbanowaną) konsole i uszkadza profile
     
  6. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    725
    Polubienia:
    72
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wgrałeś już najnowszego dasha?

    Na nim nie działają gry no jtag, czyli właśnie takie przenoszenie profili jakie robisz.
     
  7. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
    No faktycznie zapomniałem wczoraj przeglądałem płytki i wsadzałem jedna po drugiej co tam jest itp po czym sprawdziłem COD .BO który z tego co wiem ma już ap25 ale teraz pytanie co da się z tym zrobić ? bo no niestety gram na obydwu konsolach i wiadomo jeżeli nagram trochę G na tej przerobionej to z momentem gdy profil się uszkadza pobieram go ponownie to cofa mnie do gamescora który ostatnio był aktualizowany na LIVE , no i w ogóle możliwe by oflagowano konsole po przez wsadzenie płytki ? bez jej podlanczania do neta , co mógł bym w tym wypadku zrobić ?

    @kufer111: Gram tak od dawna i zawsze działało bezproblemowo do wczoraj .
    @adwert: nigdy specjalnie nie przygotowywałem klucza jedyne co wsadziłem go do xklocka on go sformatował i sam skonfigurował pod siebie chyba ze to jest to przygotowanie o którym mówisz.
    @maker3: nie wgrałem nowego dasha konsola jak mówiłem nie jest podpinana do sieci od bodajże 17 maja odlonczylem ja przed aktualizacja lecz do dziś na drugiej konsoli jej nie mam .
     
  8. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
    Jak już poczytałem na forum sam siebie prawdopodobnie załatwiłem wsadzając ta nędzna płytkę z COD BO teraz zostaje mi tylko sprzedać konsole , nigdy nie myślałem ze tak się załatwię he tyle razy grałem na live nią nic nie było a wkopałem się z gra której praktycznie nie cierpię :(
     
  9. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    flage można zdjąć ale trzeba odczytać pamięć NAND (wymagane jest lutowanie do płyty głownej) i wgrać patcha
     
  10. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
    Juz ja sprzedaje tylko nie wiem za ile jeszcze założyłem posta może ktoś pomoże mi wycenić
     
  11. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Profil możesz naprawić programem Le Fluffie. Jednak nie wiem czy jest to potem bezpieczne na live.
     
Wczytywanie...

Poleć forum