1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Uszkodzony save?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Gornik92, Kwiecień 11, 2012.

  1. Gornik92

    Gornik92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Podkarpacie
    Witam!
    Mam taki problem, że grałem sobie niedawno w fife street 2012 i po wygranym meczu dałem continue i gra mi sie zawiesiła przy ładowaniu(zapisywaniu), myslałem, że to nic i wyłączyłem konsole a nastepnie wlączyłem i odpalilem gre. Gra się włącza, logo, napisy itp, ale gdy przychodzi mi wybrać urządzenie magazynujące(w moim przypadku dysk twardy) to gra się wiesza przy wczytywaniu tego save. Próbowałem przenosić tego sava na pamięć wewnętrzną(dzieje sie tak samo jak z dysku), czyściłem też pamięć podręczną lecz niestety to nic nie pomaga. Gdy odpalałem gre od nowa bez save to normalnie się włączała i tworzyął nowy zapis... Przy savie nie jest napisane, że uszkodozny czy coś w tym stylu. Bardzo mi zależy żeby tego sava naprawić bo w grze byłem już na prawde daleko i prawie każdy mecz miałem zrobiony na hard... Z gory dzięki za pomoc. Pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. remospl

    remospl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2012
    Posty:
    160
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Witonia
    Nie jestem znawcą ale wydaje mi się że jednak bd musiał usunąć ten save lub zrób nowy profil i wrzuć tam save
     
  4. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Jak konsola zlagowała podczas zapisu, to raczej nie naprawisz tego, musisz nowy zrobić
     
  5. Wilk14

    Wilk14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    185
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Usuń save i zainstaluj grę jeszcze raz.
     
  6. Gornik92

    Gornik92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Podkarpacie
    Ale właśnie chodzi mi o to żeby uniknąć usuwania tego sava. Zaczynać od nowa to mi sie troche nie uśmiecha niestety :/ Nie ma na to jakiegoś sposobu? Dlaczego się w ogóle tak stało, że mi się zawiesiło w trakcie zapisu, czy to wina konsoli, że po prostu w niefortunnym momęcie mi sie zawiesiła czy tez moze to być wina gry(jest nagrana na płytce verbatim i zainstalowana na dysku twardym)?
     
  7. chrisogor21

    chrisogor21 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam powiem tak prawdopodobnie masz uszkodzony HDD Bad Sector (mialem kilka konsolek z podobnymi problemami ) ale w 99% da sie to uratowac
    bedziesz potrzebowal dysk sata o tej samej pojemnsci lub wiekszej
    bedziesz musial wymontowac hdd z boxa podlaczyc do kompa ten z xboxa i ten nowy odpalic kompa z Hiren Boot najlepiej 14
    odpalic mini xp
    i z menu wybrac CloneHdd
    sklonuj hdd zamontuj nowy hdd i odpal boxa powinno wszystko dzialac pozdrawiam
     
  8. Gornik92

    Gornik92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Podkarpacie
    chrisogor21 w sumie jest to bardzo prawdopodobne ponieważ mam dysk ze starej konsoli(która złapała RRODA), teraz mam nowego slima i w nim używam starego dysku o pojemności 20 GB. A jeśli będe robił tak, że stan gry będe zapisywał w pamięci wewnetrznej xboxa a dysku będe uzywal tylko i wyłącznie do instalcji gier to unikne tego typu problemów w przyszłości? Czy da sie jakos naprawić ten bad sector? I odnośnie tego sposobu do odzyskiwania save, bo chyab do końca dobrze nie zrozumiałem, czy ja mam ten nowy dysk SATA podpinać pod xboxa czy ten stary? Co to jest Hiren Boot? Nie wiem czy sobie poradze i jeżeli mam kupowac jakis dodatkowy dysk to raczej mija sie z celem chyba ze po prostu moge te savy jakos sklonować na dysk komputera oczywiście bez utraty moich danych?
     
  9. chrisogor21

    chrisogor21 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wiec tak Hiren Boot jest to ptytka cd do sciagniecia za free sa ta bardzo przydatne programy co do zapisywania gier na pamieci wewnetrznej tu masz racje unikniesz tego problemu
    a co do dysku to tak bedzie ci potrzebny dodatkowy dysk bo bedziesz musial zrobic klona 1:1 czyli twoj (stary dysk) bedzie przekopiowany na nowy sektor w sektor i tu jest lekarstwo (bad sector jest usterka mechaniczna czyli nie do naprawy ) wracajac do klonowania ten bad sector bedzie czesciowo skopiowany na nowy dysk (nie uszkodzi twojego nowego) a xbox sprobuje naprawic uszkodzone dane i tak odzyskasz save w 100%
    a co do podpiecia dysku to nowy i stary musi byc podlaczony do kompa a oto co musisz zrobic
    wlozysz cd z Hirens Boot do cd romu i odpalisz kompa z cd pokaze ci sie menu wybierzesz MINIXP i poczekasz az sie zaladuje bedziesz mial odpalonego windowsa xp z cd na pulpicie bedziesz mial menu z HrenBoota i tam wybierzesz soft do klonowania
    soft zapyta o SURCE HDD wybierzez dysk z boxa 20gb i next TARGET HDD wybierzesz nowy HDD i puzniej obojetnie co wyskoczy bedziesz potwirdzal YES po ukonczeniu procesu podlaczasz nowy HDD do Boxa i wszystko powinno dzialac Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum