1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Uszkodzony Xbox

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez troon666, Luty 2, 2013.

  1. troon666

    troon666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Reda
    Witam,

    wszedlem w posiadanie uszkodzonego xboxa elite. Nie znam za bardzo historii naprawy konsoli. Xbox przy pierwszym uruchomieniu odpalil sie i na tv widac bylo wszysko jakby dzialal. Przy nacisnieciu ejeck ekran zgasl i od tamtej pory juz sie nie wlacza. Naped w tej chwili ma problemy z wysuwaniem czasem sie zatrzymuje podczas wsuwania sie. Xboxa wczoraj rozkrecilem. widac ze laser sie porusza ale plyta nie startuje( raz na pare sekund ruszyla). Drodzy forumowianie... jakie rokowania, mozna w domu to zrobic, ile ewentualna naprawa i najwazniejsze pytanie , jezeli teraz nie ma obrazu to znaczy ze oprocz napedu cos z wejsciem jest uszkodzone? za wszelaka pomoc dziekuje. Moge przeslac jakies zdjecia czy nagrac filmik.

    pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mat2322

    mat2322 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Jeśli jest na gwarancj to wyśli konsolę do microsoftu i oni to naprawią za darmo.
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Uszkodzony Xbox

    Jak rozlozyl to po gwarancji. Połączenie napęd i zobacz czy działa. Czy świecą się jakieś czerwone diody na konsoli lub zasilaczu?

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  5. troon666

    troon666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Reda
    konsola nie jest na gwarancji, diagnoze nie umiem/nie da sie uruchomic. wrzucam filmik jak to wyglada.
    WRZUTA - IMG 0031 sory za delerke ... kacucha
    po odlaczeniu napedu konsola uruchamia sie normalnie

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Uszkodzony Xbox

    Jak bez napędu działa to ja bym uszkodzony napęd obstawial.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    powiedz jeszcze jaka data bo jeśli rok 2006 to nie warto inwestować w nią większych pieniędzy
     
  8. sir_bombel

    sir_bombel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mój xbox też nie pokazywał obrazu tylko, że były te czerwone diody, wynikało to ze złego podłączenia napędu, mimo, że się wysuwał. Jak możesz sprawdź na innym napędzie i cacy ;)
     
  9. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    zobacz kod blędu najpierw i się pomyśli
     
  10. troon666

    troon666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Reda
    Przepraszam ze dopiero teraz.
    Wiec MFR Date 2009...tylko jest podejrzenie ze srodek i opakowanie nie sa zgodne. Klient sklepie cos z gwarancja kombinowal. Dash 9199:) Nie mozna zaaktualizowac ani przez live ani przez usb. Kod bledu nie umiem/nie da sie sprawdzic -wydaje mi sie ze xbox musi miec 3 czerwone diody aby sprawdzic kod bledu. Naped to liteon przy podlaczeniu nawet na wlaczonym xboxie, tv od razu traci sygnal.
    Nie mam opcji na razie na 2 naped.
    Pls pomocy:):)
     
  11. troon666

    troon666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Reda
    refresh.. dalsza prosba o pomysly:)
    Pytanko czy z tym dashem da siec cos zrobic, mam dysk do niego 120G. Generalnie naped nie potrzebny oby gry dalo sie ladowac na hd.
     
  12. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
    Jak chcesz odpalać gry z hdd to musisz przerobić na RGH.
    Koszt ok 150-200zł, wtedy napęd będzie zbędny :)

    Pozdrawiam !
     
  13. troon666

    troon666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Reda
    no ok ale jezeli naped nie jest od tego xboxa a jest taka mozliwosc czy da sie to zrobic na tym dashu ?
     
  14. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    napęd wywalasz, nie będzie potrzebny - wszystkie gry będziesz kopiować po FTP
     
  15. troon666

    troon666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Reda
    Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
    Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum