1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Utracono połączenie...

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Szymon.k, Styczeń 18, 2014.

  1. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam, mam problem odnośnie gry online fifa 13.
    Dzisiaj o dziwo udało mi się aktywować klucz xbl gold na stronie xbox.pl na samej konsoli nie poszło.
    I wreszcie włączyłem uczekaną fife 13 online sezon. Lecz po połączeniu i zagraniu 20 minut gry online pokazuje się komunikat:
    ''Utracono połączenie z przeciwnikiem. Raport meczowy zostanie oceniony, aby określić wynik meczu'' . Grałem już tak z 10 razy i ani razu nie pograłem sobie dłużej jak 25 minut(w grze). Chciałbym dodać że chyba wina internetu to nie jest... Nie mam rutera lecz wysyłam internet na laptopie po przez program Virtual Router Plus. Jak coś pobieram na laptopie to z średnią prędkością 450kb/s .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kamil90

    kamil90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    213
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawoja
    Czyli masz WIFI ? I wszystko jasne :)
     
  4. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    to przez wi-fi ? Mówię ci że nie mam rutera lecz przez program wysyłam. Może trochę jaśniej.. ? :D
     
  5. kamil90

    kamil90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    213
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawoja
    Podłącz kablem i po problemie.
     
  6. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Kablem i po problemie.. Potrzebuje ok. 10 metrów kabla + odklejanie listw od podłogi by poprowadzić kabel.. Bo na pewno przez środek pokoju go nie puszczę .. no ewentualnie bokiem łóżka to wtedy ok.. Ale czy mam pewność że będzie wszystko działało? Ile takie 10metrów by kosztowało?
    No i czy mogę się z tym uporać bez tego ?
    Wyskakuje mi na konsoli ciągle ''Błąd NAT'' Odłącz zasilanie routera lub modemu na 30 sekund. Podłącz ponownie zasilanie i poczekaj następne 30 sekund. Bla bla bla...
    Czy bez tego kabla mogę się z tym uporać? Nie posiadam router'u lecz tak jak pisałem programem Virtual router plus wysyłam internet do xboxa ponieważ posiadam internet bezprzewodowy. A czy jeżeli ten internet bezprzewodowy podłącze bezpośrednio pod wpinkę usb do xboxa to coś się stanie ? o.o ? Nie mówcie mi że mogę spróbować ponieważ próbować to wiecie... to musi być na bank pewne że się nic nie stanie ale i tak wolę nie próbować. Więc do tematu czy mogę to jakoś w laptopie ustawić by tego błędu nie było ? I ile te 10m kabla mogło by kosztować?
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie zadziala przez usb. Kabel nie rozwiaze problemu polaczenie nat. Bedziesz musial poszukac aplikacji ltora pozwoli na przelierowanie portow na twoj adres wew konsoli

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dzięki że powiedziałeś że kabel nic nie da.. ponieważ chciałem jutro z rana od razu zamawiać.
    Niestety nie znalazłem programu ''itor'' lecz samo ''tor'' chyba o to ci chodziło.. :D Mogę to pobrać lecz niestety nie wiem co będę miał dalej zrobić.. nie ogarniam tego..
    Chciałbym jeszcze by drugi laptop mojej siostry też miał internet a nie tylko moja konsola.
    Mógłbyś mi podać instrukcje dokładnie co mam zrobić z tą aplikacją? Z góry dziękuje...
    Chodzi ci o ten program : http://www.nie będę trollować!/Tor-Browser-Bundle,Program,Windows,34312.html
     
  9. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    jak to kabel nic nie da?! otwarty czy umiarkowany nat nie ma nic do rzeczy z rozlaczajacym sie polaczeniem ! pewno ze kabel rozwiaze problem! mozesz odblokowac porty/uzyc dmz czy upnp ale szansa na to ze przestanie rozlaczac jest nikla
    kabel jest tani idz do sklepu z sprzetem niech Ci 10m utna i zlaczki założą.

    PS: Jaki masz NAT?
     
  10. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No to czyli ten kabel coś da czy nie? ponieważ się już pogubiłem, jak kupie ten kabel to już nie będzie się rozłączać ?
    Błąd nat nie wiem jaki ale powiem ci gdzie występuje
    â€-tam gdzie występuje błąd nat

    Xbox 360*****Sieć Szymon**â€**Internet*****Xbox Live

    O to ci chodzi ?
     
  11. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    tak o to, jest blad czy nie ?- tu widze tylko szlaczki wyskakuje komunikat o NAT?- mozesz sprawdzic takze w grach- np. gears of war, halo , cod...
    na kablu nie powinno byc problemu z rozlaczaniem, mozesz na poczatek pootwierac porty czy wlaczyc UPnP ale to raczej nie pomoze - ale warto by byly otwarte choc nie ma to wplywu na rozlaczanie
    Najlepiej bylo by jak bys podpiol konsole do routera i sprawdzil czy na kablu nie bedzie problemu - ja Ci daje na to 95% gwarancji iż kabel rozwiaze problem ( o ile nie jest to problem z Twoim internetem- na PC/innych sprzetach dziala ok tak?!)
     
  12. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Tak podczas testu z xbox live wyskakuje komunikat w tym miejscu co ci podałem.
    Niestety nie mam rutera tylko mówię że mam laptop znaczy jeden mój drugi siostry. Mam internet bezprzewodowy, i nie miałem jak sie połączyć z xbl - szukałem różnych programów ale na końcu znalazłem program Router Virtual Plus . Normalnie się łącze z xboxem, a moja siostra z laptopem - chciałym dodać że u niej się nic na laptopie nie rozłącza. Tylko u mnie co 10/15 minut ciągle.
    Te porty mam odblokowane i nic nie pomogło, robiłem to w panel sterowania.
    Jak gram w fife 13 online to tak jak mówiłem nie pograłem sobie dłużej jak 25/30 minut. Najdłużej chyba 26 a najkrócej to przy arenie się rozłączyło ;)
    Program wysyłka tylko połączenie komórkowe szerokopas. czy jakoś tak ... i nie idzie tego zmienić.. Jutro wtedy kupie ten kabel, chciałem kupić COD MW3 no ale się wstrzymie wtedy...
     
  13. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    cod mw3/bo2 bylo w przecenie na Empik.com za 49zł (czasami promocja powraca/darmowa dostawa do salonu) ...kupilem bo2 i żaluje ze nie wzialem mw3 ...do swietnego bo1 sie nie umywa ciekawe jak wypada mw3 w tym zestawieniu .

    co do konfiguracji- troche **** bo lapek caly czas musi chodzic ale co zrobić taki internet :)
     
  14. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    A kup sobie router 3g i po temacie! Może jest narzucony w programie jakiś limit czasu połączenia czy coś takiego?
     
  15. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Router 3g.. ale po co mi router jak mam internet bezprzewodowy o_O ? :D
    @edit:
    Za taką cene ja mam fife 14 i gta v.. więc podzięuje .
     
  16. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    No sorry! Coś za coś! Jak znajdziesz rozwiązanie to daj znać! Sprawdzałeś czy program nie narzuca limitu czasu połączenia?
     
  17. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jak to sprawdzić ? o.o..
     
  18. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    Pogrzeb w ustawieniach! Może rzuci Ci się coś takiego w oczy! A nie probowałeś udostępnić połączenia internetowego przez windows? Xp miało taka opcje!

    Down:
    Wiem że musi być włączone ale Xp miało taka opcje bez dodatkowego oprogramowania! I o to mi chodzi! Żeby ominąć program bo może on robi problem!
     
  19. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    W ustawieniach grzebałem i grzebałem z nie znalazłem czegoś takiego, udostępnianie musi być włączone inaczej program by chyba nie działał ale musi być..
     
Wczytywanie...

Poleć forum