1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Utrata połączenia z XBL Gold

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez misQ, Sierpień 4, 2011.

  1. misQ

    misQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Założyłem dziś konto na Xbox Live no i dostałem darmowy dostęp na 1 miesiąc do konta Gold. Założyłem konto, zalogowałem się i wszedłem w dema do pobrania. No więc tak zacząłem pobierać demo Call of Duty Black Ops (z ciekawości chciałem zobaczyć ja się gra na konsoli w FPS'a). No ale pobiera się ok 10 minut i z pobieraniem jest wszystko ok tylko mi samo się rozłączyła konsola z kontem Xbox Live Gold. Więc połączyłem się znowu i zacząłem dalej to demko pobierać ale znowu to samo. I w obu przypadkach sprawdziłem połączenie konsoli z routerem, tego zaś z komputerem a na końcu z usługa Xbox Live i za każdym razem wszystko działało w 100%. Więc od razu jak mnie wywaliło mogłem się na nowo podłączyć. Ale o co chodzi?? Dlaczego samo mnie rozłącza? Czy to że mam strasznie słaby sygnał z routera do konsoli ma coś do rzeczy?? Bo tam jak jest pokazane jaki jest sygnał jest co najwyżej jeden ten prostokąt :)D nie wiem jak to inaczej nazwać ale chyba wiecie o co chodzi ??) na szaro a czasami wszystkie są białe. Więc ma to jakiś związek z tym ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Trudno powiedzieć
    Spróbuj z innymi demami albo jakąś pełną wersją gry przez neta pograć
     
  4. misQ

    misQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK spróbuje.

    A i mam jeszcze pytanie odnośnie XBL Gold.

    Przy rejestracji 3 pierwszych kont dostaje się miesiąc GOLD za free tak ?? I czy są organizowane przez MS coś np weekend free że możemy skorzystać przez te 2 dni za darmo z GOLD'a ??
     
  5. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    NA konsoli mozesz założyć ile chcesz kont xbl, ale tylko 3 pierwsze otrzymają darmowego 30-dniowego GOLDa.
     
  6. Kacpers

    Kacpers Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sandomierz
    A co do weekendowego live są czasem takie eventy ,ale nie nie zmienia statusy twojego konta ,czyli masz nadal free ,ale możesz grać przez neta.
     
  7. misQ

    misQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A wracając do mojego podstawowego problemu w tym temacie (jak chcesz się dowiedzieć z czym mam problem przeczytaj pierwszy post w tym temacie) to podczas aktualizacji która odbyła się przed połączeniem z XBL też miałem problemy wyskakiwało że aktualizacja nie powiodła się i że mam sprawdzić połączenie z usługą XBL i jeszcze jakiś kod statusu się pojawiał. Po kilku nie udanych próbach aktualizacji (błąd wyskakiwał w tym samym miejscu czasami później czasami wcześniej) postanowiłem że aktualizacji przeprowadzę tak że ściągnę ją na komputer, potem wrzucę na pendrive, a go podłącze do Slimki. W ten sposób aktualizacja zainstalowała się za pierwszym razem i beż żadnych problemów.
     
  8. uncle jajusz

    uncle jajusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. misQ

    misQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  10. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    jeżeli masz taką możliwość spróbuj połączyć się przez kabel i pobrać to demo
     
  11. uncle jajusz

    uncle jajusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jezeli masz dosc daleko router albo za sciana polaczenie(slaby sygnal) wifi potrafi sie urywac co jakis czas
     
  12. misQ

    misQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A bo ja się podłączam Xboxem do routera przez WiFi. I muszę wtedy jakieś porty przekierowywać coś z friewallem coś robić??? Czy to się robi tylko jak w ogóle nie można się połączyć z routerem?? I czy idzie jakoś sygnał z routera poprawić do Xbox'a albo coś w Ustawieniach Silmki pogrzebać żeby połączenie się nie zrywało ??
     
  13. bartez1994

    bartez1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    233
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    woj. Lubelskie
    To tak chyba jest ja jak gram przez neta używając wifi to co 10 czasem 40-60 minut następuje rozłączenie z livem trzeba po prostu połączyć jeszcze raz
     
  14. misQ

    misQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale mi potrafi rozłączyć się co 5-10 minut, czasami co 30 minut a czasami po godzinie. Ściągałem rano demo Black Ops'a to conajmniej 4 razy mnie rozłączało ale podłączałem się na nowo, kontynuowałem pobieranie i jakoś je pobrałem. Dodam że demo 7 części Call of Duty pobierałem gdy byłem połączony z netem do Xbox'a przez WiFi które łączyło się z routerem. Teraz pobieram demo Homefronta i podłączyłem kabel enthernet (czy jakoś tak). Kabel podłączyłem pod router i z routera idzie do Xbox'a. Niestety nie na ręke jest dla mnie by Xbox cały czas był do podłączony kablem, gdyż kabel ma 20 m i idzie przez ponad pół domu w tym przez schody z 2 piętra na 1 i jest niebezpieczeństwo że osoby małe jak i starsze mogą się potknąć a chyba nikt nie chce żeby tak było nie ?? A co do ściągania dema Homefront. Xbox jest podłączony do neta kablem. To rozłączyło mnie tylko raz (mimo iż jest tym razem kablem Xbox do neta podłączony) przy ok 10-15% teraz jest 91% i jak dotąd drugi raz mi nie wywaliło. Plik dema Homefront waży ok 992 MB. Pisze to ale nie wiem czy ta informacja ma jakieś znaczenie.
     
  15. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  16. misQ

    misQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Też mi się tak wydaje. Grałem w Homefronta na multi w demo jak miałem kabel podłączony i ping był w miarę dobry kreski były dwie na żółto a podczas gry nic nie odczuwałem żeby mi coś przeszkadzało natomiast jak już się bezprzewodowo podłączyłem to jedna czerwona kreska pingu i co chwile zwiechy gry w momencie jak się respiłem.

    PS Możecie jakiś dobry router polecić. Xbox'a ma w pokoju piętro niżej niż router ale na tym samym piętrze na drugim końcu domu już zasięg potrafi być słabszy np jak coś na laptopie robię to pokazane jest że sygnał jest słabszy. Czyli oddale się z lapkiem o 10 m i już jest trochę słabszy sygnał
     
  17. President

    President Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    Livebox się dobrze spisuje 15m od routera i 4 kreski pingu bez problemowo na wifi
     
  18. misQ

    misQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A przekierowanie portów w routerze mogło by poprawić jakość sygnału ???
     
Wczytywanie...

Poleć forum