1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Utrata stanów gry

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lukaszptak, Luty 24, 2016.

  1. lukaszptak

    lukaszptak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2016
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam. Jestem totalnie nowy i z góry przepraszam, jeśli coś pokręcę..ale do rzeczy. Od niedawna mam nową konsolę XB 360.Chcąc się pobawić (konsola kupiona dzieciom) zakupiłem używaną (w salonie-komisie) grę Splinter Cell Black list....po ograni kilku misji na raty okazało się że przy kolejnym odpaleniu nie mam możliwości powrotu do zapisanych stanów gry....gra idzie od początku. Odrobina nerów, ale trudno, pomyślałem że coś źle zrobiłem, może wyłączyłem z powera i się utraciło....grę zacząłem od nowa, szło już trochę lepiej...ale sytuacja się powtórzyła. Pytanie: czy zdarza i tak innym graczom? Czego może to być wina? gry, płyty, sprzętu...czy moja. Nadmieniam, że grałem z płyty - nie instalowałem gry na dysku (mam dysk zewnętrzny), czy powinienem zainstalować grę na dysku? Co daje takie rozwiązanie?? Czy jest jakiś ratunek? bo przyznam, że kolejny raz już mi się nie chce wałkować tych samych misji...Będę wdzięczny za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3450
    Polubienia:
    1224
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie wyłączyłeś auto zapisu ? Nie masz w grze opcji zapisz ?
     
  4. lukaszptak

    lukaszptak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2016
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    nic nie zmieniałem, żadnych ustawień nie tykałem, wyłączyłem jak zwykle. wcześniej wszystko zapisywało.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Uszkodzona jednostka pamięci tam gdzie zapisujesz stany gier

    Wysłane z mojego Honor 7.
     
  6. lukaszptak

    lukaszptak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2016
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    takie miałem przypuszczenia - stary dysk. zostaje mi chyba upić pen z 32 GB i zacząć od nowa....za jakiś czas..
     
  7. lukaszptak

    lukaszptak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2016
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    a czy w takim razie mogę podpiąć dysk pod jakiś program odzyskujący dany....i jest szansa że coś znajdzie i wtedy przerzucę to na inny nośnik?? czy nie ma nadziei?
     
  8. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3450
    Polubienia:
    1224
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Napisałeś w pierwszym poście że masz nową konsole ale nową nową czy nową używaną ? Najlepiej jakbyś odłączył dysk podłączył pendrive i zobaczył czy wtedy się będzie zapisywać.
     
  9. lukaszptak

    lukaszptak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2016
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    nową nową ze sklepu, myślę że to faktycznie kwestia dysku, bo podpiąłem jakiś stary zewnętrzny (kupując konsolę nie miałem świadomości że w różnicy ceny kryje się opcja z pamięcią albo bez). zastanawiam się czy wchodzi w grę ten odzysk danych (chocby jakiegokolwiek żebym nie musiał robić całej gry od początku)
     
  10. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3450
    Polubienia:
    1224
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie odzyskasz czegoś czego nie ma. Oddaj konsole na gwarancje.
     
  11. lukaszptak

    lukaszptak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2016
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    czyli że to wina konsoli??? skąd ta pewność?
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wina dysku twardego o ile zapisujesz na tym startym dysku. Jesli zapisy robisz na wew pamięci 4gb wówczas winna konsola

    Wysłane z mojego Honor 7.
     
  13. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3450
    Polubienia:
    1224
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Chwila chwila kupiłeś konsole z dyskiem czy miałeś własny ?
     
  14. lukaszptak

    lukaszptak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2016
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    konsola bez dysku, dysk ze starego kompa podpięty przez usb....
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To odpowiedź sobie sam co winne, jak zlokalizujesz gdzie otrzymasz save

    Wysłane z mojego Honor 7.
     
Wczytywanie...

Poleć forum