1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Uwaga M$ aktualizuje po cichu tablice dae.bin z sektorami AP25

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez -=SETH=-, Listopad 17, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28132
    Polubienia:
    3218
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Kto ma przerobioną konsole nie podłączać się na razie do LIVE bo zaktualizują się wam po ''cichu'' tablice dae.bin.




    Warning! Dae.bin Being Silently Updated Through LIVE


    First and foremost, a warning — at this current time it is advised that you stay offline and avoid playing any AP2.5/XGD3 backups. It has been confirmed by the team that the dae.bin is now being silently updated on all LIVE-connected boxes.

    This update is not being deployed via a SystemUpdate or TitleUpdate, but rather occurs in the background without any visual indication or prompt to the user. As such, there is no means by which it can be cancelled or avoided, other than not connecting to LIVE. If you’ve connected to LIVE in the past 24 hours, your system has likely already been updated with a changed dae.bin.

    All AP2.5/XGD3 backups that contain the now older AP25 replay data will fail the system’s AP2.5 challenges and indeed flag your system (the flagging has also been confirmed by the team).

    Like our news a few days ago, the dae.bin is now being changed by way of an appended challenge table in the same manner on current retail dashes (13604) as it is on the preview dash (14686), however the content of the challenge tables differ. The team has determined that the appended challenge table appears to be unique per console and contains indentifying information. This means that everyone’s dae.bin is different, and can potentially be traced back to your specific console. Therefore, sharing your dae.bin with others is not advisable.

    źródło:
    c4eva Speaks! | automated irc logs, updated instantly whenever and wherever c4eva speaks
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Blue

    Blue Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    Czyli nie grac w xdg3 i ap25 na live ?? xdg2 można ??
     
  4. Darcik

    Darcik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Można, tylko licz się z tym że nie odpalisz już gier xgd3/xgd2 z ap25 bez ponownego przepalania z nowymi sektorami.
     
  5. mixeer007

    mixeer007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    a czy to działa wstecz czy od teraz ?? od wczoraj nie łączyłem sie z LIVE , czy jestem zagrozoy :> ??
     
  6. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28132
    Polubienia:
    3218
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Chodzi o to, że nie macie się podłączać do LIVE bo się wam nowe sektory AP zaktualizują.
     
  7. Turin

    Turin Ryżownik Ryżownik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 19, 2011
    Posty:
    281
    Polubienia:
    296
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Póki co czysto ;) Myślałem, że pogram do końca golda (22.11), ale trzeba już teraz się odłączyć :) Dzięki za info.
     
  8. Blue

    Blue Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    Czyli w te kopie co mam xgd3 juz nie zagram na live ??

    będą nowe kopie ??

    nowy flash ??
     
  9. Darcik

    Darcik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    News na abgx jest datowany na 16.11 - czyli można przypuszczać że od wczoraj leci ta cicha aktualizacja. Spróbuj odpalić jakiś backup z ap25 to zobaczysz czy załapałeś się na
    szpiega czy nie, jak tak to przy okazji flage wyrwiesz i gra nie odpali.
     
  10. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Skoro wiesz że dostanie flagę to po co radzisz mu to zrobić?
     
  11. Xbox_Live

    Xbox_Live Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2011
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    ja ostatnio odpaliłem mojego xboxa 15 listopada późnym późnem, koło 23 żeby ogarnąć nowego NFS-a i pobrało mi aktualke do gry 4mb, i coś te ,,4mb,, mnie martwi, bo chyba każda gra XGD3 aktualizowała się właśnie takim plikiem o wadze 4mb więc coś tu podejrzane jest...
     
  12. L4mia

    L4mia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    673
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    KRK
    no to lipa na maksa - jak będą indywidualne wyzwania dla każdego id konsoli to złamanie tego nie będzie proste o ile się uda wogóle
    kto zagrał ostatnie 24 godziny od podania niusa jest już najprawdopodobniej "szczęśliwym inaczej" :/ posiadaczem nowych wyzwań

    mogło tak być bo ta aktualizacja sama się pobiera w tle - nie ma oznak że coś się aktualizuje
    i pewnie razem z aktualizacją gry ściągło cały "pakiet promocyjno/blokujący do bana"

    ciekawe czy wyczyszczenie HDD nie załatwi problemu na offline - skoro piszą że każde dae są indywidualne to musieli je już obejrzeć - najpewniej na dysku
     
  13. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Wczoraj grałem w GoW3 na live i pobrało do gry aktualizację, gierczyłem ze 3h później zagrałem w nowego Assassina i też hulało, a po przeczytaniu dziś tych wiadomości uruchomiłem z ciekawości CoD BO (poprawionego pod LT2) i też gierka śmiga, więc nie wypowiadam się czy coś M$ robi po cichu ale dziś odłączę kabelek bo i tak jutro kończy mi się Gold - jak coś mi się zadzieje po tej aktualizacji GoW to dam znać ale jak na razie wszystko gra i buczy
    PS.
    o flagę się nie boję bo na pewno już ją mam od wprowadzenia w CoD BO AP25 bo pojawił mi się wtedy czarny ekran i od tamtej pory cały czas gram na XBL(nie licząc przerwy na wyjście LT2)
     
  14. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Piraci vs Microsoft: 1:2. Helluva time.
    Możemy zapomnieć o live przez jakiś czas.. dłuższy.
     
  15. MEX

    MEX Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wczoraj popykalem COD MW 2 na live. Dziś sprawdziłem na XVal konsolkę i niby jest czysta. Ale odpinam . Trzeba dokończyć DA II :). Pozostaje SINGLE ... szkoda tydzień temu przerobiłem na LT+2.0 i podpiołem ....
     
  16. Simo

    Simo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    437
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Żebym ja to wiedział wcześniej cholera jasna. Teraz chciałem zagrać w MW3 i nie da rady nie wiem o co chodzi pisze że Płyta jest nie obsługiwana o_O. A niech się już te bany posypią bo mi się znudziły ciągłe te nowe zabezpieczenia. Przynajmniej uwolnie się od Liva i więcej czasu będę mieć dla siebie :D. Także jeśli dostane bana wręcz się uciesze.
     
  17. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    A ci którym gry nie działają mogli by napisać nagrywali płyty zgodnie z tym co pisał C4eva (nagrywarki LiteOn) czy starymi nagrywarkami - bo to mnie bardzo ciekawi że wam nie działają gry z XDG3 a u mnie śmigają. Próbuję jakoś to zakumać co może być przyczyną, czy to bez znaczenia i jestem w gronie osób którym znów się upiekło?
    PS.
    Dodam że mam Fata z napędem Benq - może to też ma jakieś znaczenie
     
  18. Simo

    Simo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    437
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Ja nagrywałem zwykłą nagrywarką. Sprawdzałem teraz Xvalem konsole i pisze Failied Chalenge AP25 czyli flaga. Chyba musi to być spowodowane tylko tym MW3 lub GoW3 bo tylko w takie gry grałem z XGD3 a reszta gier zawsze była poprawnie nagrywana i sprawdzana Abgx.em
     
  19. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Po prostu nie dostałeś "cichej aktualizacji". Inaczej na pewno byś żadnej z gier z ap 2.5 i xgd 3 nie odpalił. Mnie tez się upiekło. Ale szkoda bo ostatnio live na 3 miechy kupilem;/ no ale trudno
     
  20. Rafal86PL

    Rafal86PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Również chciałbym się dowiedzieć czy jest ktoś z XGD3 wypalonym 1:1 w LiteOn iHAS, kto sprawdzał aktualnie działanie kopii na LIVE.
     
  21. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    No dobra ale wiadomo było że gry z XDG3 nagrane starą metodą nie są zalecane na live bo mają tylko 97% tego co oryginał. Podejrzewam (ale to tylko moje podejrzenie) że ta aktualizacja sprawdza właśnie to (pojemność płyty).
    Teraz "zaryzykowałem" i odpaliłem MW3 na live pobrało aktualizację do gry (tak samo jak wczoraj pobrało mi aktualizację do GoW3) gra się włączyła meczyk wyszukało i wszystko działa - więc niech ktoś mi to wytłumaczy. Ja stawiam na to że chodzi tu o nagranie płyty 1:1 a nie tylko 97% (starymi metodami).
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum