1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Uwaga xgd3 flaguje offline !!!!

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Blue, Listopad 18, 2011.

  1. Blue

    Blue Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    Panowie wczoraj dokładnie śledziłem wypowiedzi użytkowników na forum. Jak zwykle zdania podzielone. Postanowiłem sam przetestować co się dzieje.

    Większość z was wie iż MS po cichutku aktualizuje tablice dae.bin z sektorami AP 25. Włączyłem konsole odpięta od neta w dzień koło godziny 13-stej i wszystkie gry z xgd3 mi normalnie chodziły. Po sprawdzeniu min. MW3, B3, NBA2K12, Batmana bez problemowo zalogowałem się do XBL.

    Wieczorem rypałem w F1 2011(XGD2) online. Koło godziny 22-ej odłączam się od LIVE. Wrzucam MW3 ... info płyta nie obsługiwana i na xval zmienil się status na FAILED AP 25 CHALLANGE czyli FLAGA. Zdania na temat xval są podzielone i nie chcę się akurat teraz wypowiadać na ten temat .... PO PROSTU NIE POWTARZAJCIE MOJEGO BŁĘDU I W OGÓLE NIE ODPALAJCIE NA TĄ CHWILĘ GIER Z XGD3.

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. roxes

    roxes Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    430
    Polubienia:
    20
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Planeta Mako
    Ja już odpaliłem nowego asasina nagrany stara metoda flage miałem już wcześniej na live ostatni raz się zalogowałem 10 listopada teraz wole poczesać na rozwój sytuacji trochę szkoda bo mam jeszcze golda.
     
  4. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Nie XGD3 flaguje konsole tylko challenge/response po zaktualizowaniu tablic dae.bin (nie dea.bin) więc jaki jest sens wlepiania tego tematu do aktualności skoro wszystko już wiadomo? ;)
     
  5. Blue

    Blue Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    Z całym szacunkiem dla Ciebie ale na 20 stron tematu co został zamknięty, nie doczytałem iż nawet offline nie odpalać. Sytuacja się powtarza tak jak w przypadku BLACK OPS i początku akcji z ap 25. Mój post ma charakter czysto informacyjny :)
     
  6. mperlam

    mperlam Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I zapewne wtedy dostałeś flagę. Było przecież wałkowane w temacie (25 stron o niczym), żeby odłączyć od neta bo MS aktualizuje tablice dea.bin
     
  7. Blue

    Blue Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    Nie było mowy o tym aby tych gier nie odpalać NAWET (tak jak w tamtym roku BO, FABLE 3, NFS) offline. Gdybym o tym widział to bym grał w only XGD2 i to online, żadnej flagi by nie było.

    Sprawdziłem w dzień czy gry chodzą -FLAGI NIE BYŁO
    22:00 wyłączam f1 2011 odłaczam się od LIVE - FLAGI NIE BYŁO
    uruchamiam MW3 - nie działa i FLAGA
     
  8. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    Ale nie ważne czy grasz w gre z 2006 roku z xgd2, czy w nowa z xgd3, byłeś podłączony do live i ściągnęło Ci dae.bin.
    Nawet jakbyś zostawił wczoraj włączoną konsole i w nic nie grał to by się pobrało, proste.
     
  9. Blue

    Blue Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    Wszystko jest dla mnie zrozumiałe .. ale Ty proszę zrozum sens tego co ja pisze .... no dobrze sciągneło by się, ale so what ?? jak na tą chwilę nie odpalam xgd3 i czekam na rozwój sytuacji bez flagi ...

    Wczoraj pisali że można grać offline z tym ze jak grałeś online to Ci się ściagnie ten shit na tablice, podejrzewam iż większość już to ma to wiecniech więc W OGÓLE nie odpalają xgd3.
     
  10. Sierak1717

    Sierak1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    697
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bielawa
    UltrasPL przecież było wczoraj pisana aby odłączyć neta od konsoli, jak ktoś tak zrobił, albo niema neta w X360 w ogóle to śmiało może grać offline i wypalać wszystkie gry XGD3
     
  11. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    dokładnie - jeśli nie masz i nie miałeś podłączonej konsoli do neta to wszystkie gry będą ci działać. Ale jeśli byłeś podpięty to nie ważne w co grałeś bo aktualizacja jest rozsyłana do wszystkich po kolei.
    PS
    Mnie się udało i do mnie "prezent" od M$ nie dotarł mimo że wczoraj około 10 rano grałem w MW3 (wieczorem sprawdziłem wszystkie gry z XDG3 z wypiętym kabelkiem od neta i działają) - uffffff
     
  12. Blue

    Blue Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    ale mozesz grać na live nawet jak Ci się aktualizuje tablica. Dopóki nie odpalisz xgd3 (online/offline)to flaga Ci nie grozi. Mi chodzi o to, jeżeli są takie przypadki jak ja ze nie grają np. w MW3 online a np. w Fife (xdg2) ...gdybym nie uruchomil offlline MW3 to bym flagi nie miał, ile razy to powtorzyc
     
  13. zetrov

    zetrov Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 10, 2009
    Posty:
    296
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lodz, Poland, Poland
    I tak wlasnie czytales wczoraj i sie wymadrzales.
    szkoda, ze tak Ci sie trafilo ale bylo napisane zeby nie logowac sie na live. jak masz offline to wszystko jest ok.
     
  14. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Ludzie no logiczne, ze jak sie nie podepniecie do neta to macie luz. Skad ma konsola sciagnac ten pliczek, a jak nie jest online?! Troszeczke pomyslunku

    i grasz w jedna gre na pol roku :D
     
  15. radzion18

    radzion18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2009
    Posty:
    254
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Właśnie w takich sytuacjach jestem dumny z tego, że nie pirace :) Mam gdzieś jakieś "de.biny" itp, nie martwię się o to, że muszę odłączyć konsolę bo mnie oflagują. Po prostu śpie spokojnie :)
     
  16. Blue

    Blue Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    Swoja moje kierowalem do tych co byly podpieci pod net do pewnie duzej czesci ..... iż po sciagneciu nawet offline nie mozna grać w xdg3, bo flaga.
     
  17. kreedek

    kreedek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    UltrasPL Amerykę odkryłeś. logiczne jest że po aktualizacji tablicy nawet jak włączysz offline to ci da flagę! :)
    Zresztą to było napisane a by dojść do tego wystarczyło prześledzić poprzedni temat :)
    Ehh gdzie są te czasy gdy w szkole uczono czytania ze zrozumieniem.
     
  18. Blue

    Blue Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    Zacytuj to napiszę iż masz rację .... a ja nie uważnie czytałem.
     
  19. Rafal86PL

    Rafal86PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja się zastanawiam: Czy np nowe gry nie mają/będą miały dae.bin. Czy np. nowy NFS Run nie ma w obrazie tej aktualki, która w konsekwencji nawet offline może zablokować gry z AP. Nie mówię już o przyszłości, gdzie pewnie nowe gry będą miały nowy dash, w nim dae.bin i zablokuje kopie ...
     
  20. gregorp6

    gregorp6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    PL
    UltrasPL wczoraj Darcik ci odpowiedział czytac nie umiesz czy co ??
    twoje pytanie
    odpowiedź Darcik
    Twoje pytanie
    odpowiedz Darcik
    wiecej mi sie nie chce czytać i szukać ale dokładnie masz napisane że złapiesz flage
     
  21. Blue

    Blue Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk

    ZARAZ MNIE KREW ZALEJE ... !!!!

    to była rozmowa o ONLINE człwieku o czym Ty mówisz / piszesz ??

    Z wypowiedzi zrozumialem iż nie mozna grac ONLINE w xgd3 .... OFFLINE owszem ... nikt nie napisał wprost iz nie ma znaczenia czy odpalisz ON czy OFF LINE aby sprawdzić czy masz szpiega.

    Nie mam o to do nikogo pretensji, tylko napisałem posta o tym jak to jest naprawde i aby przestrzec tych co graja non stop podpieci do sieci i na bank maja zaktualizowana tablice, aby nie powtorzyli mojego bledu ...
     
Wczytywanie...

Poleć forum