1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Uwaliłem dwa napędy, jeden z nich wstał

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez switelolo124, Listopad 8, 2014.

  1. switelolo124

    switelolo124 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łagów
    Siemaneczko :)
    Jak w temacie, postawiłem system na moim złomowatym kompie i przerobiłem 3 napędy, zabierałem się do przerobienia toshiby i w JF kiedy wchodził w vendor mode się zwiesił, wku*wiony je*łem w budę i komp się zresetował.. Napęd stanął... nie wykrywało go nic ale na drugim kompie go postawiłem normalnie i działa.
    Teraz Hitachi 78FK, wprowadzałem go w ModeB i to samo, zawiesił się, jeb w kompa i koniec.. nie mogę go ożywić.. nie wykrywa go nigdzie, napęd nie reaguje w xpudełki jak i przy pc, nie wysuwa a daje znak że cały czas otwiera...
    Da się coś z tym zrobić ?
    Jak czytałem po forach o toshibie to mówili że nowe PCB trzeba bo uwalony -.-... Tak że wiecie, jak się nie da to trudno a jak się coś da to dajcie znać, mam czas pogrzebię przy nim :)
    pozdro
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. frytas16

    frytas16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2011
    Posty:
    205
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stare Kurowo
    A próbowałeś inną metodą wgrywać FW?
     
  4. switelolo124

    switelolo124 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łagów
    sory wielkie.. błąd popełniłem, toshiba stanął w vendor mode, a hitachi przy wgrywaniu FW się zwiechnał i ma nie całe wgrane..
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Hitachi jedyne wyjscie to wylutowanie pamieci i zewnętrzny programator.
     
  6. switelolo124

    switelolo124 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łagów
    łeeee .
    szkoda, może znajdę jakiś napęd za 20zł wcisnę i sprzedam konsolkę za 150 :)
    oka dzięki za odpowiedzi,
    pozdrawiam
     
  7. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    612
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    jeśli masz kopię dvd key to można go ożywić jeszcze

    http://www.360lizard.com/website/downloads/Flashing Hitachi.pdf i da się lizardem wyciągnąć oba napędy z bricka , toshiba rozumiem też miałem zwis ale hitek nigdy miałem wszystkie dostępne wersje , hitachi mają podwójny bios

    Maximus Lizard y Hitachi78 Extaer FW.mp4 - YouTube

    może się przyda
    How To Flash A Xbox 360 Hitachi 78FK(Part 1) - YouTube

    Hitachi 78 problems


    PHAT Hitachi Flashing Tutorial ENGLISH - YouTube

    Flashing XBOX360 Hitachi 79 Drive with 360 Lizard - YouTube


    możesz także użyć innego zamiennika napęd z lt 3.0 benq/liteony z poprawnym kluczem z konsoli w której siedział ten zblokowany napęd
     
  8. switelolo124

    switelolo124 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łagów
    to że napęd można spoofować to wiem bo już zmieniłem 3 napędy w konsolach.. Hmm zaraz zabieram się do pracy, wielkie dzięki za te linki, odezwę się jak go ożywię :)

    edit:
    nie ożywię chyba bo nie mam żadnego toola do tego, podpinam prosto pod płytę na sata a ten Lizard tylko na usb dongle chyba śmiga :/
     
Wczytywanie...

Poleć forum