1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Uwalony Liteon po drill'u

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez stawros_74, Listopad 30, 2011.

  1. stawros_74

    stawros_74 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Problem następujący:
    Liteon DG 16d4s 9504/272. Dash 13604.

    Przy próbie przeróbki wyciągnięty klucz lecz po nieudanym drill'u (Winbond) napęd padł. Pokazuje na dashu jedynie otwieranie i zamykanie napędu lecz brak jakiejkolwiek reakcji tacki.
    Rozwiązania z grubsza są 2 o ile dobrze czytałem:
    - kupno nowego napędu i wgranie klucza ze starego + ewentualna kolejna zabawa z flashem
    - kupno PCB (odblokowane)

    Pytania mam takie (rozpatruję oczywiście wszystko w opcji bez podłączenia konsoli do neta):
    Kupno nowego napędu:
    1) czy kupując nowy napęd (ten sam Liteon) i mając już dasha 13604 automatycznie zablokuje on napęd czy ten Liteon jest już od razu zablokowany i w obu przypadkach trzeba drillowac?
    Kupno PCB:
    1) skoro PCB jest odblokowany, to czy teoretycznie wystarczy tylko wgrać klucz od starego napędu i flashować np. do LT+2.0?
    - z info od sprzedawcy dowiedziałem się, że po flashu nie robimy lock bo chip z tego PCB nie jest wiercony. Nie korzystam praktycznie wcale z Live więc podobno po wgraniu flashu nie muszę blokować.
    2) Czy mając teraz już ten dash 13604 i podłączając napęd z nowym PCB (bez neta oczywiście) bez problemu sflas***ę czy od razu dash zrobi mi locka na chipie czy też dopiero kolejna jego aktualizacja? (o ile będę oczywiście podłączony do neta)

    Pozdrawiam serdecznie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Mozesz tez wyminienic sam chip jesli nie uszkodziles pcb bedzie wtedy najtaniej.
     
  4. stawros_74

    stawros_74 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    607
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    masz moze namiar na jakies tanie czipy?
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    60zl.z wysylka

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  7. Assassin7

    Assassin7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A można do slima z napędem liteon jak się napęd popsuje kupić inny napęd np. z starszych wersji xboxa 360 czyli fat i czy może być inny model np.samsung?
    sorka za podpięcie się pod temat.
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    nie mozna tylko oryg liteon slim


    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  9. artek-czorny

    artek-czorny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    WITAM MAM TAKI PROBLEM. Mam napęd 9504 winbond zrobiłem już drilla za pomocą LIZARDA ale gdy chce zrobic Full Dump to muszę wyłączyc i włączyc napęd i w tedy pojawia się mój problem ponieważ pokazuje mi że chip jest zablokowany. wiec znów biorę odblokowuje chip i znów chce zrobic Full Dump i znów lizard każe wyłączyc naped i włączyc i gdy to zrobie napęd jest zablokowany miał ktoś taki problem???
     
  10. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Prawdopodobie zle zrobiony unlock.
    Poprawnie odblokowany nie moze ponownie sam sie zablokowac.
     
  11. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Uwalony Liteon po drill'u

    Bad dril zapewne

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  12. swirek_lodz2011

    swirek_lodz2011 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli naped do kosza czy da sie to jakos wyprostowac? przez usbprobe cos sie wskora czy juz nie?
     
  13. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Uwalony Liteon po drill'u

    Pcb nowe albo nową kość wlutowac jeżeli nasz fw

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum