1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Uwalony Liteon po drill'u

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez stawros_74, Listopad 30, 2011.

  1. stawros_74

    stawros_74 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Problem następujący:
    Liteon DG 16d4s 9504/272. Dash 13604.

    Przy próbie przeróbki wyciągnięty klucz lecz po nieudanym drill'u (Winbond) napęd padł. Pokazuje na dashu jedynie otwieranie i zamykanie napędu lecz brak jakiejkolwiek reakcji tacki.
    Rozwiązania z grubsza są 2 o ile dobrze czytałem:
    - kupno nowego napędu i wgranie klucza ze starego + ewentualna kolejna zabawa z flashem
    - kupno PCB (odblokowane)

    Pytania mam takie (rozpatruję oczywiście wszystko w opcji bez podłączenia konsoli do neta):
    Kupno nowego napędu:
    1) czy kupując nowy napęd (ten sam Liteon) i mając już dasha 13604 automatycznie zablokuje on napęd czy ten Liteon jest już od razu zablokowany i w obu przypadkach trzeba drillowac?
    Kupno PCB:
    1) skoro PCB jest odblokowany, to czy teoretycznie wystarczy tylko wgrać klucz od starego napędu i flashować np. do LT+2.0?
    - z info od sprzedawcy dowiedziałem się, że po flashu nie robimy lock bo chip z tego PCB nie jest wiercony. Nie korzystam praktycznie wcale z Live więc podobno po wgraniu flashu nie muszę blokować.
    2) Czy mając teraz już ten dash 13604 i podłączając napęd z nowym PCB (bez neta oczywiście) bez problemu sflas***ę czy od razu dash zrobi mi locka na chipie czy też dopiero kolejna jego aktualizacja? (o ile będę oczywiście podłączony do neta)

    Pozdrawiam serdecznie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Mozesz tez wyminienic sam chip jesli nie uszkodziles pcb bedzie wtedy najtaniej.
     
  4. stawros_74

    stawros_74 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    610
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    masz moze namiar na jakies tanie czipy?
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12683
    Polubienia:
    1163
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    60zl.z wysylka

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  7. Assassin7

    Assassin7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A można do slima z napędem liteon jak się napęd popsuje kupić inny napęd np. z starszych wersji xboxa 360 czyli fat i czy może być inny model np.samsung?
    sorka za podpięcie się pod temat.
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12683
    Polubienia:
    1163
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    nie mozna tylko oryg liteon slim


    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  9. artek-czorny

    artek-czorny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    WITAM MAM TAKI PROBLEM. Mam napęd 9504 winbond zrobiłem już drilla za pomocą LIZARDA ale gdy chce zrobic Full Dump to muszę wyłączyc i włączyc napęd i w tedy pojawia się mój problem ponieważ pokazuje mi że chip jest zablokowany. wiec znów biorę odblokowuje chip i znów chce zrobic Full Dump i znów lizard każe wyłączyc naped i włączyc i gdy to zrobie napęd jest zablokowany miał ktoś taki problem???
     
  10. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Prawdopodobie zle zrobiony unlock.
    Poprawnie odblokowany nie moze ponownie sam sie zablokowac.
     
  11. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Uwalony Liteon po drill'u

    Bad dril zapewne

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  12. swirek_lodz2011

    swirek_lodz2011 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli naped do kosza czy da sie to jakos wyprostowac? przez usbprobe cos sie wskora czy juz nie?
     
  13. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Uwalony Liteon po drill'u

    Pcb nowe albo nową kość wlutowac jeżeli nasz fw

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     

Wczytywanie...

Poleć forum