1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Uwalony napęd

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez reconik, Styczeń 21, 2011.

  1. reconik

    reconik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam wszystkich, od mojego ostatniego logowania mineło troche czasu a xbox sie troszke zalezal (dziewczyna, studia) :) Mam problem nie od dzis. Gdy kupiłem xa to juz z 2/3 lata temu jako glupi swieżak odrazu po odebraniu paczki wsadzilem plyte i obrocilem _l konsolke co spowodowało bardzo efektownie "wyrycie" okręgu na płycie konsola średnio czytała płyty aled awala rade(plyty od znajomego gdzie u niego leciały bez problemu u mnie ... prosze przetrzec płyte... lecz przegrywalełem i bylo ok. Wg mnie konsolka jest nie do zajechania widziała wiecej imprez niż nie jeden z was i nie ma osoby ktora by sie nie dziwiła sie ze jeszcze nie padła :) niedawno pozyczylem znajomemu i idiota zrobił to samo co ja kiedys :) teraz jest coraz gorzej ... ostatnio chcialem cos pograc i nagralem 2 plytki, obie ledwo ciagnie ... mam kilka pytań prosze o proste i pomocne odpowiedzi:
    1. jaki napęd? moze byc z innego xa czy musi byc falcon?
    2. czy dam rade w domu bez informatyka odczytac te numery ze starego i wgrac n nowy ? i jak to zrobić(prosze prosto na chlpski rozum)xP
    Jesli ktos odpowie bede zadawał nastepne :) z gory dzieki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    to zależy jaki napęd masz w konsoli............sam lepiej nie probuj bo szkoda takiej pamiatki z imprez hehehe
     
  4. reconik

    reconik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    prosze o odpowiedz na pytaine, a ile informatyk moze za to wziac ?? i czy musze wziac z innego falcona ? szkoda mi go :) tyle wytrwał jest nie do zajechania a popykalbym jeszcze czasami
     
  5. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Zwykły informatyk ci tego nie zrobi od kompów, musisz iść na serwis do xa z nowym napędem ok 150-180zł
     
  6. reconik

    reconik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ma ktos lepszy pomysl jak zrobic tak zeby pograc a duzo nie zaplacic ? :) wydaje mi sie ze kiedys ktos pokazywal jak ten numer sciagnac, a i podobno mozna zgrywac cale gry na dysk prawda ?
     
  7. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Można zgrywać gry na dysk jak masz najnowszego dasha ( mini chyba 91xx) i wtedy instalujesz na dysk albo na pena , instalacja na dysk była już wcześniej powinieneś ją mieć sprawdź dasha bo jak masz 7371 to przerabiaj na Jtag-a i po jakimś czasie sprzedasz konsole z dużyyyyyym zyskiem
     
  8. reconik

    reconik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    niby dlacego z zyskiem ? po tym itagu moge zgrywac gry "całkowicie na dysk" ? bo piewsza opcja odpada bo jak zainstaluje jak nie czyta plyty ? . aaa i jaki bedzie koszt tej przerobki ??
     
  9. Dosiapl

    Dosiapl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    598
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sanok
    najpierw sprawdź czy masz dash poniżej 7371 włącznie, jak nie to nawet sobie tym głowy nie zawracaj. W tym napędzie co masz zawsze możesz spróbować wyczyścić laser i wzmocnić jego moc (poradniki masz w necie)
     
  10. reconik

    reconik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dash to nie problem teraz tak jak wyczyścić, mam jakąs plyte ze szczoteczka co niby czysci ale nic nie dalo. Czytalem o podkrecaniu, i trzeba znalesc potencjometr kolo soczewki zna ktos moze jakis filmik opis lub zdjecia na ten temat ? ile mam przekrecic ? w prawo czy w lewo ? i wracajac do wymiany tego napedu nie ma nikogo kto mi pomoze ? W sumie naped mialbym za grosze od znajomego z jego xa, tylko musze zapytac miejskiego szpeca czy potafi takie cos. kurcze przypomnialo mi sie ze jak facet mi przerabial konsolke to dawal plytke jakas nie jestem pewien czy nie z tym numerem ... POMOCY :p szkoda zeby sie marnowal na polce
     
  11. Kamikaze

    Kamikaze Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Te płytki od czyszczenia lasera bardziej szkodzą niż pomagają ;)
     
  12. Dosiapl

    Dosiapl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    598
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sanok
    Chodzi mi o "profesjonalne czyszczenie", a nie za pomocą jakiś płytek (które rzeczywiście nic nie dają)
    Co do regulacji, musisz poszukać
     
  13. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    reconik, jeżeli masz dash 7371 to tym bardziej rób jtag !!

    - zgrywanie gry na dysk twardy przez FTP
    - emulatory
    - xbla dostepne
    - linux :)
    - i wiele wiele innych rzeczy :)
     
  14. reconik

    reconik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wiem ze jest meczi malo kto siedzi na forum ale prosze o szybka i pewną odpowiedz, siedze nad rozebraną stacją i ktora srobka to ta od wzmacniania lasera ?? z góry z tyłu widze 2 srubki na tym plasticzku gdzie jest soczewka, o nia chodzi ?? sa dwie ktorą kręcic ?(czyscilem troszke sie poprawilo ale chcialbym jeszcze troszke) .... prosze o szybka odpowiedz bo syf w pokoju ^^ a na rano na uczelnie
     
  15. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  16. reconik

    reconik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam ponownie, wyczyściłem napęd bylo troszke lepiej, potem dostalem od TigraTeam instrukcje. Kąbinowałem ale bez miernika napięcia, przekręciłem to "cos" o ćwierć obrotu w prawo po czym poskładałem spowrotem i nic nie działało :) wrocilem o połowe tego co prekrecilem i 2 z 3ech gier ktore nie działaly zaczeły ale za to 2 działające nie, jakbym nie ustawił zawsze cos nie działa, ale jest jeszcze nadzieja czekam na miernik napiecia i ustawie optymalne bezpieczne ustawienia i powiem wam co z tego wyszło, ale i tak jest lepiej, ciesze sie ze sie zabrłem za to. Powie mi ktos jeszcze ten jtag: moge zgrywac gry przez komputer na nośnik ?? Czy moge na pendrivera czy musi byc dysk ?? Zrobie sam czy speca potrzeba ? jaki bedzie koszt :) dzieki
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Kręcenie tak na oko, niebezpieczne dla lasera. Co do jtag cena 80zł, możesz odpalać gry z pena, dysków, usb, dvd
     
  18. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  19. reconik

    reconik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    opeael2 najpierw czytaj pozniej pisz :)
     
  20. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Jesteś szczęściarzem, że nie spaliłeś lasera.
    Kręcenie potencjometrem na oko to czysta głupota.
     
  21. reconik

    reconik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Chcialbym konkretna odpowiedz od kogos kto wie, moge kupic naped bez klucza za 2O zl, czy da rade wymienic sam laser lub czesc napedu, tak aby zachodzwac "swój naped" tylko z wymienionymi bebechami ??
     
Wczytywanie...

Poleć forum