1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

uwalony xbox softowo - error 16

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez themystic, Wrzesień 6, 2010.

  1. themystic

    themystic Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witajcie,

    dostalem przerobionego kiedys xboxa przy wlaczaniu wyswietlal sie XECUTER 2.
    chcialem zrobic udpate i uzylem autoinstallera deluxe 4.5.

    zaczalem od formata dysku pech chcial pozniej ze dash sie nie chcial zainstalowac, wylaczylem zabawke i dostalem ten oto piekny ekran:

    http://img838.imageshack.us/img838/6899/dsc04295c.jpg

    gdy odpalam xboxa z plyta z autoinstallerem dostaje ten sam ale jakby polowiczny...

    http://img833.imageshack.us/img833/6118/dsc04293g.jpg

    mozecie pomoc jak przywrocic konsole do zycia?

    dzieki:)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krysin

    krysin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
    Zainstaluj nowy dashboard , ponieważ miałeś w kółku 16 czyli problem z ustawieniami dashboardu , a jak to zrobić znajdziesz na forum.
     
  4. themystic

    themystic Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    krysin69: angielski znam, wiem co zrobilem. szukam pomocy a nie "odsylania" do forum na ktorym jestem (nawet bez wskazania gdzie moglbym znalezc odpowiedz). problem w tym ze nie moge go zaladowac z plyty - bo jej nie widzi. moze podpowiesz konkretnie co trzeba zrobic - jestem zielony w temacie.

    ktos podpowie?

    czy trzeba odpalic rescucu disk i zrobic hotswapa?

    moze da sie jakos wbic na FTP?

    noo widze ze forum prężne! dziekuje za pomoc [sarkazm]

    //HoFi:9.Nie pisz postów pod sobą (do tego służy przycisk "edytuj").następny taki post i warn// UP-anie tylko w dziale giełda
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    mala grupa teraz ma x1 wiec wiesz. Skoro masz napis executer to znaczy ze masz chip, dlatego zastanawia mnie dlaczego nie startuje installer z plyty. Sprobuj jakiegos innego, np tego od Gangst3ra. Jesli dalej niec zrob najzwyklejszego softmoda na tej konsoli. Wybacz ze nie dam linka ale skrobie z komorki :p
     
  6. themystic

    themystic Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dexter: dzieki za odp.... z tego co wiem nie mam chipa, mialem tylko softmoda.
    napis teraz sie juz nie wyswietla (XECUTER 2) i moze dlatego jest probelm.

    Plytka nie bootuje, probowalem puchatym tez nic z tego.
    wywalilem prawdopowdobnie dasha M$....

    ponizej link do zdjec XBOXA - mozesz zerkanc na plyte czy jest chip? dzieki

    Picasa Web Albums - Kriss Kross - xbox
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    chipa brak, wiec musisz zrobic softmoda na nowo ;)
     
  8. themystic

    themystic Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zgadza sie :) pytanie jest tylko jedno: JAK?!?!

    xbox nie odpala installerow (wczesniej odpalal ale wlani nim uwalilem....).
    nie ma zapewno dasha M$... co mam zrobic?

    hotswap i wrzucci dasah M$ a potem od poczatku?

    DEXTER????
     
Wczytywanie...

Poleć forum