1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Uzupełnienie dummy.bin

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Arek0402, Lipiec 11, 2011.

  1. Arek0402

    Arek0402 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2011
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Zamiast z czytywać klucz postanowiłem wykorzystać ten który mam od gościa co mi x360 przerabiał, ale pojawił się problem jungleflasher prosi o uzupełnienie jakichś danych z napędu. Tylko czy to jest konieczne ? I jakie będą skutki gdy się pomylę i coś źle wpiszę ?

    Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące przygotowania FW.
    Podczas przygotowania FW jungleflasher pod spodem wyświetla różne informacje ale u mnie pojawił się tam napis "not copied" i to aż dwukrotnie ! Trochę mnie to martwi :(
    Może to dlatego że w dummy.bin jest Rev. 7485 a lt+ zakłada 025 ?
    Bo w przypadku przygotowania OFW ten problem nie występuje
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. LeonSkennedy

    LeonSkennedy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tomaszów Mazowiecki
    A wyświetla ci wgle klucz napędu jak go wczytasz ? Jeśli tak to zrób tak jak ja , miałem sam klucz , otworzyłem potem fw , kliknąłem na manual spoffing czy cos takiego i wklepałem ten klucz i działa jak trzeba :)
     
  4. Arek0402

    Arek0402 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2011
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    No przecież klucz się kopiuje do fw.
    Czyli te pozostałe dane które trzeba przepisać z napędu (cover, hw ver, laser, pcb) są zbędne ?
     
  5. Jesters

    Jesters Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jeżeli chodzi o ten manufactured number to mi też wychodziło żeby uzupełnić ale nie ruszałem i przy wgrywaniu fw było ok
     
  6. Arek0402

    Arek0402 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2011
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    yyy no mi chodzi o to okno "update serial info" gdzie trzeba uzupełnić cover, hw ver, laser i pcb ale to się kopiuje do Oryginal FW a Przy FW lt+ 1.9 wyskakuje "Target rev is LT 02510C, serial info not copied". No i nie wiem czy to jest potrzebne czy w dummy.bin się nie da zmienić Rev. 748... na 025... wtedy może to by się skopiowało.
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    id czyli dane identyfikacyjne napedu a raczej fw ktore w nim jest. Po update zmienila sie wersja fw w liteonach wiec jungle nie zmienia id na stare bo nie ma to sensu. I brak danych z elektroniki napedu i lasera w zaden sposob nie wplywa na flash.

    Sent from my GT-I5700 using Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum