1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Używany x360 z RGH - co dalej ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Fifinski, Lipiec 10, 2016.

  1. Fifinski

    Fifinski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2016
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich !
    Stałem się dziś użytkownikiem używanego jaspera z RGH. Mam teraz kilka pytań :
    - Mam w nim 20gb dysk wewnętrzny - czy mogę tam wsadzić jakąś 500gb ? Nie będzie problemu z widocznością ?
    - Czy i jak zaktualizować oprogramowanie w chipie ?
    - Czy wtedy będę mógł zainstalować freestyle dasha ? Chodzi mi oto, że teraz muszę wejść w xex i tam odpalać gry, a wolałbym od razu żeby były dostępne

    Dziękuje za pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3471
    Polubienia:
    1238
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tak możesz rozkręcić obudowę dysku i wsadzić tam ten 500GB, teraz tylko format w ustawieniach konsoli i tyle.
    Są poradniki na forum, a jak użyjesz google to znajdziesz forum z dash-ami bo linki tu są nieaktywne już.
    Wrzucasz na dysk dashlanch i FD po czym jednorazowa konfiguracja i tyle, a w FD jeszcze trzeba ustawić scieżki go katalogów z grami.
     
  4. Fifinski

    Fifinski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2016
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki,
    A czy sam chip potrzebuje jakiegoś upgradu ? Nie zawsze konsola wstaje za 1 razem, czasem za 3cim ?
     
  5. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5423
    Polubienia:
    1669
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Jak chodzi o HDD.

    Lepiej nic nie rozkręcać. Dysk wewnętrzny zostawić tak jak jest w obudowie i po prostu dokupić sobie zewnętrzny dysk HDD USB 1TB czy ile tam chcesz. Zawsze prościej i szybciej można coś wgrać itp itd.

    Tak jak @krzys1190@krzys1190 napisał. Pakujesz na dysk dashlauncher'a i FSD (Freestyle Dash) czy Aurore - wg. upodobania. Odpalasz Dashlaunchera i konfigurujesz sobie jakiego dasha ma ci odpalać NXE (zwykły xboxowski - ten co Ci się teraz odpala) czy od razu FSD.


    Upgrade Chipu
    Chip nie potrzebuje żadnej aktualizacji ani nic z tych rzeczy. Jedynie musisz robić aktualizacje dasha (o ile nie masz najnowszego). Na temat aktualizacji dasha pod RGH poczytaj tutaj.
    http://xboxforum.pl/threads/aktualizacja-dashboardu-w-rgh-jtag-v-3.96517/


    Ja akurat zawsze robiłem metodą przez J-runner.


    Zapoznaj ogólnie się z działem RGH - Artykuły znajdziesz na pewno odpowiedzi na nurtujące Cię pytania (teraz bądź w przyszłości).
     
  6. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3471
    Polubienia:
    1238
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    To za którym razem glitch zadziała to już zależy od montażu.

    Ed.
    @<a href="http://xboxforum.pl/members/onicniepytaj.58349/" class="internalLink">Onicniepytaj</a>@Onicniepytaj nie będą mu wtedy działać niektóre gry, choć nie ma ich za wiele i teoretycznie mógłby wrzucać teksturki na tą 20stkę to musiałby dokupić obudowę USB to są kolejne koszta a i dysk pod USB ma zduszony transfer do 40MB/s ~teoretycznie bo jaki transfer jest pod X to chyba nikt nie wie.
     
    Ostatnia edycja: Lipiec 10, 2016
  7. Fifinski

    Fifinski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2016
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za podpowiedzi !

    Pytanie - wziąłem się za zrzucanie nanda ( dałem opcje full i wyskoczyło takie coś ) :
    [​IMG]
    Czy to jakiś problem ?
     
  8. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    skoro działa to nie problem :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum