1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Vectra internet 100 MB - gdzie haczyk?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Onicniepytaj, Wrzesień 24, 2014.

  1. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5419
    Polubienia:
    1655
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Tak jak w temacie.

    Widzę, że vectra ma b.niską cenę za prędkość 100MB - mianowicie tylko 70zł (okres 2 letni). I teraz zastanawiam się gdzie tu haczyk? Była by to oferta tylko 10zł droższa od tego co mam..

    Ktoś coś wie? Bo mi to jakoś tak podpada by 100MB było, aż takie tanie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. LoRo1987

    LoRo1987 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2014
    Posty:
    117
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Chorzów
    Sprawdź dokładnie jak jest napisane czy jest to 100MB czy 100Mb bo to ogromna różnica, poza tym ja sam mam łącze 100mbit i płacę 60zł więc to nie jest jakaś tam wielka róźnica
     
  4. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1461
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ja mam 100/100 w nocy , 49 zł :) a tak normalnie to 40/20 ;)
     
  5. LoRo1987

    LoRo1987 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2014
    Posty:
    117
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Chorzów
    U mnie akurat to wygląda tak że w nocy lecę bez limitu :applause:
     
  6. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1461
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ja pisałem o przepustowości łącza a nie o limicie pobieranie / wysyłania , też nie mam limitu.
     
  7. LoRo1987

    LoRo1987 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2014
    Posty:
    117
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Chorzów
    Też pisałem o przepustowości :biggrin: Po prostu w trakcie dnia mam nałożony limit że mi tej 100wki nie przekroczy a od 22.00 do 6.00 limit jest zniesiony i płytki DVD ściągają się z torrentów minutkę... no może ewentualnie dwie jak mało seedów jest :calm:
     
  8. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5419
    Polubienia:
    1655
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Internet 100 Mb/s - 70 zł.

    Niestety w moim mieście to tylko Netia, TPSA bądź Vectra. Radiówki odpadają na wstępie..

    U mnie w domu mam Vectrę 60 Mb/s i z tego co się dowiedziałem to nie ma żadnego problemu by wejść na ofertę droższą, czyli w tym przypadku 100Mb/s (dokładnie 10zł droższą :D)
    Tylko czy nie ma tu jakiegoś haczyka.. bo do niedawna nie było takiej mega oferty..
     
  9. LoRo1987

    LoRo1987 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2014
    Posty:
    117
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Chorzów
    Zorientuj się czy nie masz możliwości podpięcia z UPC, Tepsa i Netia to niestety porażka...
     
  10. dolo

    dolo Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    106
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    zabrze
    na probe wziolem z vectry 120mb/s maxymalnie wyciagnolem 85mb wiec nie polecam probowali mi wcisnac ze to moja wina bo u nich wszystko jest ok
     
  11. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
  12. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5419
    Polubienia:
    1655
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Niestety nie ma. Już właśnie kiedyś chciałem UPC.. najbliższe mi miejsce z dostępem UPC to Rybnik ale tam niestety nie mieszka. Poza tym ja mam umowę z Vectrą 60Mb/s ale rzekomo nie ma być kłopotów ze zmianą prędkości o ile dana oferta jest droższa od tej którą posiadam, a jest droższa :).

    Wg. ich strony to u mnie w domu mogę mieć właśnie maksymalnie 100Mb/s.

    XO dolo
    I co zrobiłeś z tym fantem?


    #orso
    Miałeś już umowę z nimi i zmieniłeś sobie po prostu prędkość na większą? Czy dopiero co założyłeś internet ?
     
  13. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
  14. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Ja mam Vectre już 3 rok, zawsze prędkość maxymalna nie przekłamują z nią w umowach.
    Vectra montuje internet na światłowodach, także bierz śmiało.

    Normalnie mam neta 24mb/s

    Ale od 23:00 do 12:00 mam tyle:
    Speedtest.net by Ookla - My Results
     
  15. piccolo

    piccolo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2014
    Posty:
    255
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To ten haczyk jest widzę jest bardzo cienki upload.
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    ja mam 60Mb i upload 2,5MB ;) Raczej to jest standard
     
  17. shte-fun

    shte-fun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2014
    Posty:
    291
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Suwałki
    Ja mam Netie 100Mb i przez WiFi mam transfer 40 Mb, a przez kabel około 95 Mb.
     
  18. kamilradom1910R

    kamilradom1910R Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2011
    Posty:
    149
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Radom
    Potwierdzam, że Vectra nie kłamie z Downloadem. Jednak na tle konkurencji ma słaby Upload :)

    Ja mam 20Mb i upload 1,2Mb z tym, że mam w pakiecie z telewizją Platyna + 2 dekodery HD za niecałe 102 zł.
     
  19. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5419
    Polubienia:
    1655
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Upload mnie nie interesuje bo już dawno skończyłem z tą zabawą :).

    Jak się uda jeszcze dziś, to zawitam do oddziału Vectry w moim mieście. Jeżeli nie to najpóźniej jutro.
     
  20. shte-fun

    shte-fun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2014
    Posty:
    291
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Suwałki
    Tez tak myślałem ;-) ale jak zacząłem robić backup zdjęć i filmów z komórki i aparatu na Dropbox, to jednak upload się przydaje. Do grania w sieci także
     
  21. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dzwoń to dostaniesz dwa mc za 1 zł :) lepiej w telecentrum niż osobiście.
     
Wczytywanie...

Poleć forum