1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Vectra - który router kupić?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Onicniepytaj, Maj 27, 2012.

  1. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5419
    Polubienia:
    1656
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Witam.
    Od czerwca mam mieć Vectre.. I z tego co się orientuję dają oni cieniutki modem z jednym wyjściem ethernet.. Co niestety mnie nie satysfakcjonuje. Ponieważ podłączam min. 2 kompy + telefon z androidem, laptop (wifi).

    Więc raczej będę musiał dokupić jakiś router..

    Z racji tego, że teraz miałem liveboxa lajtowo mogłem podłączyć 2 kompy i inne sprzęty przez wifi. Chociaż zasięg wifi w liveboxie porażka totalna..


    Więc przejdę do rzeczy który z tych routerów byłby bardziej odpowiedni?

    OPCJA 1
    TP-Link Router WiFi DSL TL-WR740N UPC ASTER wi-fi (2313955020) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

    OPCJA 2
    TP-LINK TL-WR841N Router Wifi 300Mbps Vectra UPC (2311918852) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

    Ogólnie tak plus minus 100 zł przeznaczę, mam nadzieję, iż za tyle kupie jakiś porządny do użytku domowego (lepszy od tego liveszajstwa).
    Z tego co czytałem to ogólnie routery TP-link mają dobrą renomę.

    Czekam na Waszą inicjatywę, pomoc w wyborze :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mk1981

    mk1981 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kup sprzęt tp-link bo naprawdę stosunek ceny do jakości najlepszy... A naprawdę świetne funkcje maja te routery....
    I w sumie mało ważne ile ma wyjść modem bo i tak router podlaczysz.... Ja mam z aster tak samo...
    Bierz tp-link...:)
     
  4. DARREK

    DARREK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2012
    Posty:
    52
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    L-ca
    Mam dlinka dir300 bez przerwy chodzi kilka dobrych lat. Zero problemów.
     
  5. key

    key Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tomsi, bez różnicy. TP-Linki rzeczywiście są niedrogie i fajne.
     
  6. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5419
    Polubienia:
    1656
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Że TP-Link mam wziąć to wiem z innych tematów już. Pytam się jaki model? Który z wymienionych przez mnie dwóch będzie najlepszy?? Bądź jakiś inny model z TP-Link.

    Zbytnio nie znam się na routerach.
     
  7. mk1981

    mk1981 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  8. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5419
    Polubienia:
    1656
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Więc jaki będzie rozsądnie kupić by się nie zacinał i był dobry zasięg przez wifi?
     
  9. snake68

    snake68 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rypin
  10. key

    key Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    "N" ma uzasadnienie przy łączu powyżej 54 Mbps, oraz ewentualnie do częstego kopiowania plików w sieci (mam na myśli WiFi). Poza tym spokojnie wystarczy Ci standard "G", komputery i tak podłączasz po kablu. Z tych dwóch oba mają "N", pierwszy 150 Mbps, a drugi 300 Mbps. Kupując pierwszy oszczędzasz flaszkę.
     
  11. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5419
    Polubienia:
    1656
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Tylko jakoś czytając opinie na temat tego z 300Mbps napotkałem się na komentarze, iż lubi się zawieszać.. Co zleksza zniechęciło mnie troszkę.. :(

    Liveboxa mam i jak dla mnie ma on koszmarny zasięg wifi.. z TP-Link jest lepiej ?
     
  12. mk1981

    mk1981 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kupuj cokolwiek i nie na co sie szczypac. Wszystko ci bedzie smigalo i nie czytaj przypadkowych opinii typu "bo ktoś miał problem"- bo zawsze tacy sie znajda...:)
     
  13. key

    key Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    mk1981 - "miło mądrego po szkołach posłuchać", jakby powiedział Pawlak. Prawie się zgadzam :smile: TP-Linki nieźle "sieją", ale słaby sygnał nie musi być koniecznie winą Livebox'a. Może być np. kanał transmisji.
     
  14. Olek187

    Olek187 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam Linksysa E900 i spokojnie daje sobie radę - podłączam podobnie, jak ty. sprzęt nie jest drogi, a bardzo dobry. zasięg jest przede wszystkim duży, mi nigdy nie zerwało jeszcze połączenia, nie trzeba go co chwilę resetować, dla mnie sprzęt nieawaryjny. ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum