1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Vectra - Nie odnaleziono serwera , błąd kodowania strony ?!

Temat na forum 'Off-Topic' rozpoczęty przez Onicniepytaj, Luty 15, 2014.

  1. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5433
    Polubienia:
    1699
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Witam.

    Od pewnego czasu nagminnie mam taki o to problemy : "Nie odnaleziono serwera", a czasem "błąd kodowania strony".

    I powiem szczerze, że zaczyna mnie już to ostro wkur*. Co zrobiłem:

    1. Format C: - nie pomógł
    2. Combofix - nie pomógł
    3. Przeskanowanie całego kompa - nic nie znalazło używam Avaste Premier i Malwarebytes Anti-Malware - nawet po wyłączeniu ich dalej tak jest.
    4. Wyłączenie routera od Vectry i mojego z TP linka na 5 min - nie pomogło


    Wygląda to tak odpalam kompa czekam, aż wszystko się załaduje odpalam FireFoxa i czasami mam "Nie odnaleziono serwera" na google.pl.. albo odpala tylko np. wpisuje sobie facebook - nie odnaleziono, heh.. no to wpisuje allegro - nie odnaleziono. Daje jak głupi odśwież nic nie pomaga - CTRL + F5 też nic nie daje. Inne strony np. z vectry, wp, onet wchodzi normalnie.. Wpisuje sobie w google "agregaty fogo" wchodzę w linka "nie odnaleziono serwera".
    Jak już łaskawie wejdzie na facebooka po X odświeżeniach bądź odpuszczenia sobie prób wejścia na chwilę, wchodzi ale np. nie pokazuje wszystkich zdjęć znajomych bądź w profilu itp..

    I przez cały ten czas ikonka internetu mi nie znika ani nic.. Nie mam żadnego powiadomienia żebym utracił łącze czy coś.. Moje tezy wszystkie wygasły w 4 pkt wyżej wymienionych przy których sądziłem, że coś to da..


    Oczywiście dzwoniąc na infolinie do Vectry za chu*a nie da się połączyć dzwonię już chyba 5 raz i non stop proszę czekać i o to tym sposobem przeszło 8 zł poszło "far far away", a pupa wiem..


    PS. Łącze 40MB/s. I ten problem nagminnie zaczął występować jakieś 2-3 dni temu.
    Aha zapomniałem powiedzieć, że na drugim kompie mam to samo..


    EDIT: W końcu się wkur.. pojechałem do Vectry i w odpowiedzi otrzymałem "Siła sygnału jest dobra więc wywiązujemy się z umowy. Jak Pan chce mogę zgłosić to jako usterkę i wezwać technika, za bezpodstawne wezwanie technika 49 zł. A technik na pewno powie, że siła sygnału jest dobra więc to nie nasza wina i sprawa..".
    Moja odpowiedź: To Was nie interesuje, czy działa, czy nie.. ważne, że sygnał jest i umywamy ręce..
    Koleś się tylko głupio popatrzył i tyle.


    Non stop zwalał winę na TP linka (który jest młodszy niż od nich pseudo zablokowany modemek), a później na kompa.. A później już zwalał na komputery (bo powiedziałem, że tak nie tylko na moim jest..). No to dalej twardo, że to wina routera.. Ale odpowiedzieć czemu np. na stronę vectry wchodzi, a na inną nie chce to już nie wiedział, co powiedzieć.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maxtro

    maxtro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    na tp-linku zmień DNS'y na:
    8.8.8.8
    8.8.4.4

    to mi pomogło, bo też miałem taki problem
     
  4. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5433
    Polubienia:
    1699
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Powiem tak znów powyłączałem wszystko.. Odpiąłem wszystkie kable jakie mogłem (xbox, PC'ty itd). Podpiąłem włączyłem ustawiłem znów w avascie zaporę, że to sieć prywatna w windowsie domowa (czyli tak jak to wszystko zawsze miałem..).

    I jak na razie wszystko hula.. pewnie do czasu..



    Jak problem się znów powtórzy to zrobię tak jak polecasz :) Tylko zmienić na Wan czy DHCP (na chłopski rozum myślę, że na WAN)
    PS. Wgrywałeś nowe FW do swojego TP linka? Bo widzę, że do mojego TL-WR841N jest V9, a nie wiem czy wgrywać czy nie..
     
  5. maxtro

    maxtro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    najlepiej wpisz te DNS w ustawieniach karty sieciowej [​IMG]
     
  6. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5433
    Polubienia:
    1699
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Ehh dziwnym trafem nic nie zmieniałem, a od wczoraj nie mam żadnych problemów.. Wiec czyja to była wina moja (nic nie zrobiłem..), czy ich ?
     
  7. maxtro

    maxtro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    oni mają jakieś problemy z DNS'ami i czasami robią się takie problemy :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum