1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Vendor mode

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez omexwolf, Październik 12, 2011.

  1. omexwolf

    omexwolf Banned

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam !
    Mam Liteona 0272 z przeróbką LT 1.92 i chciałem go sflashowac na 2.0.
    Jednak kiedy próbuję wprowadzić go w Vendor Mode, wyłączam i włączam zasilanie, napęd zwraca :

    Sending Lite-On-Erase request to port 0xA880
    ..............
    Drive returned Status 0x0
    ....................
    Device Intro failed!

    Proszę o szybką pomoc !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    jak wgrywali ci przeróbke nie najnowszym dashu to było 9504 i dało się normalnie wgrać . a po najnowszym jak masz 0272 to masz zablokowany zapis jak przy napędzie 0225 chyba że ci do 0272 wgrywali bo wymaga wiercenie albo czegoś podobnego
     
  4. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    masz zablokowaną możliwość zapisu

    musisz otworzyć napęd i sprawdzić jaki masz chip wtedy będziesz wiedział czy czeka cię cięcie ścieżek czy wiercenie w chipie
     
  5. omexwolf

    omexwolf Banned

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam Winbond, a chip został juz przewiercony w serwisie przy wgrywaniu LT+ 1.92
     
  6. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    aby odblokować napęd przyłóż wacik nasączony hmm alkoholem w miejsce nawiertu :)
     
  7. omexwolf

    omexwolf Banned

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A musi to byc jakis super mocny alkohol, czy wystarczy polska 40% wódeczka ? ; ) Jak mam to zrobic ? z wlaczanym JF ?
     
  8. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ehhe nie wiem sprawdź :) i reszte wypij. Yyy no w Vendor powinien wejść z tego co pamiętam ale zapis do wgrania nowego fw musisz odblokować napęd.

    Hmm niech się wypowie ktoś jeszcze.
     
  9. omexwolf

    omexwolf Banned

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Z tym, że jeżeli miałem przewiercony chip, to chyba napęd został odblokowany ?
     
  10. omexwolf

    omexwolf Banned

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Właśnie zauwazylem, ze jeszcze naped przestal czytac kopie zapasowe ...
     
  11. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jak został przewiercony to ok został odblokowany ale po zapisie trzeba spowrotem zablokować napęd, bo inaczej by nie banglało

    są poradniki jak wgrywać do slimów na forum obczaj
     
  12. omexwolf

    omexwolf Banned

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  13. gumiskrosno

    gumiskrosno Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
  14. omexwolf

    omexwolf Banned

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czyli nawet jezeli mam przewiercony chip, to nie moge zflashowac napedu z samym kablem SATA i kompem ? : /
     
  15. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    A jestes pewien że masz napęd na chipsecie Winbond. Osobiście spotkałem się tylko dawnymi napędami 9405 opartymi o chip MXIC.

    PS. A to że nie możesz przejść do trybu Vendor Mode to bardziej wynika z tego że napęd jest zablokowany i będziesz miał problem z odblokowaniem go na kontrolerach z VIA.
     
  16. omexwolf

    omexwolf Banned

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Na 100% Winbond sprawdzalem na chipie ... bede probowal z unlockSPI.exe ...
    Na szczescie nie mam chipsetu Via ; )
     
  17. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    To zadziała dopiero jak wprowadzisz napęd w Vendor Mode.
     
  18. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    A możesz odczytać klucz w Jungleflash ?
    DVDKey32 -> SlimKey -> NO -> PowerReset

    Po tym powinien ci wygenerować plik Dummy.bin.
     
  19. omexwolf

    omexwolf Banned

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Klucz napedu mam, ale w ten sposob nie moge go odczytac, bo zwraca status 0x0 ...
     
  20. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    To chyba na tym kontrolerze standardową metodą sobie nie poradzisz.
     
  21. omexwolf

    omexwolf Banned

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A macie jakis pomysl, co to wgl za status 0x0 , bo nigdzie tego nie moge znalezc ...
     
Wczytywanie...

Poleć forum