1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Verbatim 4x czy 2,4x? Clone czy Imgburn?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez konradstw, Luty 17, 2010.

  1. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    Czy Verbatimy 8x lepiej nagrywac 4x czy 2.4x? Nagrywac lepiej CloneCD czy IMGBURN ? Bo wczoraj mi juz 1verbe walnelo na Imgburnu 2.4x ; /:mad:
    Moje nagrywarka to dosc stara LG GSA-4167B
    To wycinek z programu do sprawdzania jakie plyty czyta moja nagrywarka z najnowszym FW:
    [​IMG]

    Czy to oznacza, że najlepiej nagrywac te verby na 4x?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. HydeFromT70s

    HydeFromT70s Banned

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja nagrywam ImgBurnem zawsze predkoscią x4 na Verbatimach. Nagrywarke tez mam LG tyle ze laptopową i żadnych problemow jeszcze nei mialem....
     
  4. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    WLaczylem nagrywanie 4x ale program zmienil automatycznie na
    17:31:40 Write Speed Miscompare! - Wanted: 5*540 KB/s (4x), Got: 3*324 KB/s (2,4x)
    I teraz niby, ze sie nagrywa lecz nagrywarka nie wydaje dzwieku tzn jest cicho tzn, ze po plycie? Bo normalnie powinno buczeć.
     
  5. maciej_maj

    maciej_maj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pabianice
    poprostu nagrywarka stwierdziła że nośnik nie obsługuje prędkości x4 i nagrywa najwolniejszą.
    A po za tym im wolniej tym dokładniej.
     
  6. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    Tak wczoraj tez tak mialem i niby cacy sie nagralo a podczas weryfikacji okazalo sie, ze nie dziala.
    Dziwi mnie brak dzwieku podczas nagrywania pewnie znow bedzie to samo co wczoraj czyli nie nagra sie, zawsze gdy sie dobrze nagrywa to nagrywarka pracuje glosno. ; (
     
  7. maciej_maj

    maciej_maj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pabianice
    no ja z verbami nie miałem problemów może rzeczywiście jakaś wadliwa seria albo nagrywarka Ci się sypie
     
  8. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    Dziwne, że płytka jest jakby wypalona wszystko ok widać a podczas nagrywania jakby naped nie pracuje to dziwne...
     
  9. krystian_malarz

    krystian_malarz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Raków/Wrocław
    Ja nagrywam gry przez ImgBurn na Verbatim, zdarzyło mi się nagrać prędkością AWS/MAX i gra działa i się nie zacina.
     
  10. Fennixs

    Fennixs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2009
    Posty:
    289
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    TM
    Ja nagrywam na Verbatimach prędkość 2,4x przez IMGBurn
     
  11. Damian1010

    Damian1010 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zaktualizuj bios mi np nagrywarka bardzo stara bo liteon 1693 po wgraniu zmodyfikowanego biosu i dodania jeszcze w nim wpisu o plytach verbatim zebym mogl przegrywac z szyboscia 4 dziala bez zarzutu, jeszcze jedno co zalwazylem mniej bledow maja plytki przegrane z 4 niz 2,4
    edit nagrywam tylko imgburn
     
  12. Grzyb^

    Grzyb^ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Niestety , mylisz się. To tylko mit. Wolniejsze nagranie - gorsza jakość. Sprawdzone (nagrałem grę prędkością 1x a na innej płycie 4x tę samą grę - ta pierwsza nie działała). Najlepiej jak masz nero - wchodzisz w opcję "test nagrywarki" coś w tym stylu, pokaże ci z jaką prędkością nagrać. Jeśli masz bardzo dobrą , nową nagrywarkę to nawet i 16x będzie ok. Ja mam starą nagrywarkę - 4x gry działają miodzio.
     
  13. dererere

    dererere Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2009
    Posty:
    171
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    czyli jaka jest najlepsza prędkośc? myslalem ze 2,4 ale teraz wszyscy mi namieszali. aby ustalic najlepsza prędkośc dla pytyl verbatim DVD+R DL trzeba włozyc olyte verbatim i rozpocząć test napedu w nero?
     
  14. Damian1010

    Damian1010 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W nero ten program nazywa sie nero cd dvd speed wciskamy w jakosc i tam test przegraj sobie 1 gre z szybkoscia 2,4 druga z 4 i zobaczysz na ktorej predkosci masz mniej bledow jedna uwaga nie wszyskie nagrywarki te wartosci zwracaja np w laptopie juz tym programikiem sie nie pobawie
     
  15. nastyk9

    nastyk9 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Oświęcim
    Ja każdą grę nagrywałem ImgBurn'em, na Verbach, prędkość 2,4x, na nagrywarce laptopowej Panasonic Matshita i z żadną nie mam problemów, mimo że czytałem wiele nieciekawych opinii odnośnie tej nagrywarki :p
     
  16. dererere

    dererere Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2009
    Posty:
    171
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ja wlozylem plyte z mass effectem(oryginlnym na kompa) bo to jest dvd dl.
    i wyszlo takie coś
    prędkośc
    srednio 9.29x
    początekz: 3.35x
    koniec 12.03x
    typ CAV
    interfejs tryb burst :32MB/s
    uzycie cpu 1x: 5%
    2x: 10%
    4X: 19%
    8X: 77%
    I JESZCZE TAM SZUKANIE ALE TO CHYBA NIE WAZNE
    z jaka prędkoscia zalecacie nagrywanie obrazow w img burnie plyt 8x?
    aha odpowiedzcie na moje pytanie.plis
     
  17. MaciekPRO

    MaciekPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    230
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    Ja nagrywam obraz iso na verbatimach w programie ImgBurn z prędkością 2,4x i za każdym razem płyta została źle nagrana, wkładam płytę z nagranym obrazem do xbox i nic :(. Możecie mi podac link do pobrania ABGX360 szukał długo i nie mogę znaleśc tego programu
     
  18. PAW66

    PAW66 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2008
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rzeszów
    Ja każdą gre nagrywam imgbrun dla mnie jest najlepszy iso nagrywam verbatimach z pretkościam 2,4x
     
  19. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
  20. tajz3r

    tajz3r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a może masz nagrywarkę rypniętą? próbowałeś inne rzeczy nagrywać na DVD+DL?
     
  21. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    Dobra odziwo plytka sie nagrala ok speedem 2.4x. Tzn poprzednia płyta Verby była raczej rypnieta, zdarza sie. Dziwi mnie, że ustaliłem prędkośc na 4x, a program sam zmienił mi prędkość na 2.4x nie wiem czemu. Widac zdania podzielone co do 4x a 2.4x.
     
Wczytywanie...

Poleć forum