1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Verbatim DL x2.4 gdzie mozna dostac??

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Bartekszym, Maj 17, 2009.

  1. Bartekszym

    Bartekszym Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Na allegro są tylko x8 ! gdzie mozna kupic prosze o odp
    z gory thx ;d
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. furman11

    furman11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2008
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wschowa
    Witaj a po co ci te 2,4 jak spokojnie nagrasz na 8. Ja zawsze kupuje te 8 bo 2,4 już chyba nie produkują . I normalnie nagrywam gry tylko że zamiast 8 to wybieram prędkość nagrywania 2,4. Pozdrawiam.
     
  4. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    nie ma nigdzie 2,4 przestali produkować .
     
  5. Bartekszym

    Bartekszym Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Bo mi na tych 8 psuje płyty ten błąd I/O ! To co trzeba zrobic ta zmiana na 2.4 tez nie pomaga!
     
  6. mmmm111

    mmmm111 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    206
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Albo nie masz w nagrywarce najnowszego firmaware albo nagrywarak do dupy
     
  7. Bartekszym

    Bartekszym Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no nie wiem chyba kupię nową i mam ixtreme 1.4 czy przerabiac czy nie? na 1.51??
     
  8. furman11

    furman11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2008
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wschowa
    Ja mam iXtreme 1,4 i na razie wszystko śmiga jak nagrywam na tych 8. Możliwe że masz może problem z nagrywarką.
     
  9. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    tych płyt nigdzie już nie ma,chyba że jakieś leżaki magazynowe zostały gdzieś. Co do błedu w I/O to masz wszystko ładnie opisane w dziale iso i raczej zmiana nagrywarki się kłania.Na płytkach x8 wszystko śmiga jak trzeba.Co do firmware jeśli chcesz grać w nowe gierki bez ryzyka bana to wgrywaj 1.6 i nie kombinuj z przerabianiem gier.

    Wklej pełnego loga z img burn w dzile iso to Ci coś więcej napiszą.
     
  10. Bis

    Bis Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    372
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Zawsze możesz clonecd spróbować, ja tak spróbowałem i zadziałało ;)
     
  11. Bartekszym

    Bartekszym Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A to ta przerobka jest potrzebna tylko zeby przez neta bylo grac??? eee to tam i tak nie gram a nagrywarkę jaką polecicie??

    A i nie trzeba nic kombinowac z wgrywaniem cos w gry itp ?? normalnie sie nagrywa zeby dzialalo ? tak jak wczesniej ??
     
  12. AnarchyMen

    AnarchyMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    509
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grudziądz
    1.Przeróbka jest do tego żeby ci odpaliły piraty a to że można grać przez neta to taki dodatek ;D
    2.Każda jest dobra która może nagrywać płyty Dvd Dl ja mam np. Lg za 30 zł i hula
    3.Nie jak masz nowego Ixtrema to nie musisz kombinować
    4.Tak normalnie nagrywasz przez ImgBurn
     
  13. Bartekszym

    Bartekszym Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jak mam 1.4??

    i jeszcze jedno jak sprawdzic jaka mam przeróbkę?
     
  14. malyjoke

    malyjoke Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wlasnie mam ten sam problem kupilem verbatim DL plyte 8x i wybralem w cd clone 2.4x i nagralo mi do 50 % plytka poszla do kosza i wczesniej bylo dobrze jak byly plytki 2.4 czy to moze byc wina cd clone czy bardziej nagrywarki ?
     
  15. Shinnoq

    Shinnoq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rybnik
    Płytki 8x najlepiej nagrywać prędkością 4x. A co do verbów 2.4x są już praktycznie niedostępne.
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    2,4 zmień na imgburn możliwe że nagrywara nadaje się na zmianę
     
  17. Shinnoq

    Shinnoq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rybnik
    Osobiście nie mam takich problemów - pioneer + imgburn i nagrywa wszystko ;]
     
  18. malyjoke

    malyjoke Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    elo chcialem sobie nagrac resident evil 5 i downo juz nie nagrywalem, wtedy co nagrywalem to byly plytki 2.4 a teraz sa 8x i nie moge za chiny tego zrobic bo na koncu jest jakis blad

    [​IMG]

    Kod:
    I 11:50:57 ImgBurn Version 2.4.4.0 started!
    I 11:50:57 Microsoft Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600 : Dodatek Service Pack 2)
    I 11:50:57 Total Physical Memory: 916,652 KB  -  Available: 433,196 KB
    I 11:50:57 Initialising SPTI...
    I 11:50:57 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 11:50:57 Found 1 DVD±RW/RAM!
    I 11:51:31 Operation Started!
    I 11:51:31 Source File: D:\re5\kfc-bh5.dvd
    I 11:51:31 Source File Sectors: 3,825,924 (MODE1/2048)
    I 11:51:31 Source File Size: 7,835,492,352 bytes
    I 11:51:31 Source File Volume Identifier: XGD2DVD_NTSC
    I 11:51:31 Source File Volume Set Identifier: 34672923
    I 11:51:31 Source File Implementation Identifier: Sonic Scenarist 3.1
    I 11:51:31 Source File File System(s): ISO9660; UDF (1.02)
    I 11:51:31 Destination Device: [3:0:0] MATSHITA DVD-RAM UJ-850S 1.21 (E:) (ATA)
    I 11:51:31 Destination Media Type: DVD+R DL (Disc ID: MKM-003-00) (Speeds: 2,4x; 4x)
    I 11:51:31 Destination Media Sectors: 4,173,824
    I 11:51:31 Write Mode: DVD
    I 11:51:31 Write Type: DAO
    I 11:51:31 Write Speed: 4x
    I 11:51:31 Link Size: Auto
    I 11:51:31 Lock Volume: Yes
    I 11:51:31 Test Mode: No
    I 11:51:31 OPC: No
    I 11:51:31 BURN-Proof: Enabled
    I 11:51:31 Optimal L0 Data Zone Capacity: 1,913,760
    I 11:51:31 Optimal L0 Data Zone Method: Copied From Original Disc
    I 11:51:54 Set L0 Data Zone Capacity Succeeded!
    I 11:52:12 Filling Buffer... (20 MB)
    I 11:52:13 Writing LeadIn...
    I 11:52:15 Writing Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 3825923)
    I 11:52:15 Writing Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 3825923)
    I 11:52:15 Writing Layer 0... (LBA: 0 - 1913759)
    I 12:11:52 Writing Layer 1... (LBA: 1913760 - 3825923)
    I 12:32:10 Synchronising Cache...
    I 12:32:15 Closing Track...
    I 12:32:16 Finalising Disc...
    W 12:32:42 Potential 'WaitImmediateIO' Deferred Error - (22%, 0/3) - Peripheral Device Write Fault
    W 12:32:42 Finalise Disc Failed! - Reason: Peripheral Device Write Fault
    W 12:32:42 Retrying (1 of 3)...
    W 12:32:42 Retry Failed - Reason: Cannot Write Medium - Incompatible Format
    W 12:32:42 Retrying (2 of 3)...
    W 12:32:42 Retry Failed - Reason: Cannot Write Medium - Incompatible Format
    W 12:32:42 Retrying (3 of 3)...
    W 12:32:42 Retry Failed - Reason: Cannot Write Medium - Incompatible Format
    E 12:34:25 Finalise Disc Failed! - Reason: Peripheral Device Write Fault
    E 12:34:25 Failed to Write Image!
    I 12:34:25 Exporting Graph Data...
    I 12:34:25 Graph Data File: C:\Documents and Settings\user\Dane aplikacji\ImgBurn\Graph Data Files\MATSHITA_DVD-RAM_UJ-850S_1.21_2009-05-19_11-51_MKM-003-00_4x.ibg
    I 12:34:25 Export Successfully Completed!
    E 12:34:25 Operation Failed! - Duration: 00:42:54
    I 12:34:25 Average Write Rate: 3,196 KB/s (2.3x) - Maximum Write Rate: 5,747 KB/s (4.1x)
    
    
     
  19. hypnos

    hypnos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    146
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    JO81SX
  20. malyjoke

    malyjoke Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ktos wie czy to przypadkiem wina obrazu moze byc??
     
  21. furman11

    furman11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2008
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wschowa
    A kolego tobie się tak robi przy wypalaniu tego obrazu czy też na innych??
     
Wczytywanie...

Poleć forum