1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Verbatim - nie mogę zmienić prędkości nagrywania:(

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez marine_boy, Luty 17, 2011.

  1. marine_boy

    marine_boy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kupiłem na allegro płyty verbatim dvd+r dl 8x. I teraz jak w ImgBurn nagrywam to nie mogę zmienić prędkości nagrywania na 2x, bo program pokazuje w informacjach o nośniku że "Supported write speeds" czy coś takiego, że minimalna jest 4x. Nagrałem z tą prędkością Forze 3 i normalnie się włącza, ale nie startuje ten pierwszy wyścig :/ Da się coś z tą prędkością zrobić czy nie bardzo?? Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Nigdy nie nagrywałem ImgBurn , nie znam się. Nagrywam ClonemCD , więc może zmień program do nagrywania.
     
  4. marine_boy

    marine_boy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. ustach

    ustach Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2010
    Posty:
    229
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piątnica
    Siema
    To normalne. U mnie też tak jest. Wszystkie śmigały bez problemu na x4
     
  6. h-y-d-e

    h-y-d-e Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siemianowice
    Skoro producent płyty z udziałem producenta nagrywarki zablokowali niską prędkośc to pewnie mieli powody - znaczy nagrało by się gorzej :)
     
  7. marine_boy

    marine_boy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    CloneCD też nagrywa z prędkością 4x, zatem pewnie macie rację, ale jak wytłumaczyć fakt, że Forza nie chce działać w ABGX'ie było wszystko na zielono :/
     
  8. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Spokojnie nagrywaj x4. Gry normalnie chodzą. Jeżeli nie to błąd fizyczny płyty bądź zły obraz. Bardzo rzadko się zdarza żeby źle wypaliło (chyba że nagrywarka się sypie to co innego)
     
  9. marine_boy

    marine_boy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No i nic nagrałem płytę CloneCD i lipa nie działa. W tym samym miejscu, więc pewnie to obraz. Chyba załudnie przyjąłem zielony wynik z abgx'a. No nic ściągnę jeszcze raz. Dwie płyty szlag trafił :/
     
  10. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    podczas nagrywania nie baw sie kompem nie googluj ,nie ściągaj torrentów i nie uzywaj GG
    poprostu włacz nagrywanie i idx na lody :p
    nie rób tez defragmentacji dysku i nie skanuj antyvirusem ....
     
  11. marine_boy

    marine_boy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podczas nagrywania pierwszej i później drugiej płyty komputer na którym nagrywałem płytę był nie ruszany uruchomiony był tylko ImgBurn lub za drugim razem CloneCD. Sądzę, że to jednak obraz, ale dlaczego przecież ABGX dał zielony wynik, wszędzie, wszystko na zielono... więc nie wiem o co chodzi, ale chyba ściągnę jeszcze raz i nagram, jak wtedy nie zadziała to już nie wiem o co chodzi:/
     
  12. pobier

    pobier Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kolego, napewno wina obrazu. Nie marnuj płyt, najlepiej ściągnij inny obraz gry bo szkoda czasu i nerwów. Jeśli wszystko na zielono i nie działa, to wszystko jasne że wina polega na obrazie.
     
  13. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Podaj w którym miejscu (ile % nagrywania) występuje problem. Jak w ~50% to nagrywarka może nie radzić sobie ze zmianą warstwy, wtedy obraz nie ma nic do rzeczy :D
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    napewno to nie wina obrazu
     
  15. Kanister

    Kanister Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie i Panie, mam ten sam problem. Nie wiem ile już płyt zmarnowałem na Assasina.
     
  16. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
    Panie i Panowie wszystkie wasze problemy z nagrywaniem gier można rozwiązać w trzech prostych krokach :)

    Po pierwsze [zakup Nagrywarki Liteon iHas seria B ]:
    NAGRYWARKA DVD Lite-On IHAS124-04B BLACK SATA (2832815460) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    Po drugie [ Flash nagrywarki pod odpowiedni wybrany nośnik ]:
    http://xboxforum.pl/ihas-241/tutori...on-ihas-rew-b-pod-kazdy-nosnik-dvd-dl-145119/
    Po trzecie [ Zakup płytek :p ]:
    ESPERANZA DVD+R DL 8.5GB 10szt + MARKER Wys GRATIS (2813732714) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

    Z powyższym zestawem nic tylko nagrywać i grać :)

    Pozdrawiam
    ahc !
     
Wczytywanie...

Poleć forum