1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Verbatim polskie płyty do bani !!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mateo55, Styczeń 5, 2011.

  1. mateo55

    mateo55 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, czy zauwazyl ktos, że gdy przyłoży się polska płytę werbatim (nie wszystkie) pod duże swiatlo widać na niej takie jakby słoje, zamazania a np. płyta Verbatim z niemiec jest idealnie kolorowa tzn. zmienia kolory bez skazy? Oznacza to, że Polskie płyty są 3 gatunku... Przez to nagrane gry czasem nam nie odczytuje konsola..
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    radze sprawdzic sprzedawce moze cos podczas transportu uszkadza
    pozatym te plyty nie sa raczej w polsce produkowane
     
  4. mateo55

    mateo55 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Verbatim posiada wytwornie w polsce :) a plyty kupilem w media mark ;| sam sie zdziwiłem.. widać co polacy do polacy zeby tylko zarobić i wcisnąc kit..
     
  5. muppets

    muppets Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    BDG
    wiem o co chodzi. tez tak mam na niektórych płytach ale ja sie nigdy nie przejmowałem tym i zawsze wszystko było ok
     
  6. Kilgore

    Kilgore Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 2, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    podobnie. czasem sie zdarzają takie płyty, ale smiga wszystko bez problemu
     
  7. Hosee

    Hosee Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jak da się nagrywać to nie ma żadnego kłopotu,gorzej jakby się pieprzyły podczas nagrywania
     
  8. gvt

    gvt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2008
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Hosee i tu nie masz racji. Raz nagrałem płytkę HAWK. Wszystko ładnie pięknie się nagrało a po 5 minutach grania wyskakuję błąd że nie może odczytać płyty a płytka wyglądała jak nówka wyciągnięta z pudełka...
     
  9. Hosee

    Hosee Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Po innych płytach niż Verbatimach (zdarza się i tu) można się wiele spodziewać
     
  10. Marf

    Marf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    1024
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    niekiedy się zdarzą wadliwe egzemplarze..to normalne :)
     
  11. bogdan6120

    bogdan6120 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    169
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ja też niektóre mam tak ja by prążkowane ale działają bez zarzutu
     
  12. Hosee

    Hosee Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    zgadzam się :)
     
  13. szychabarca

    szychabarca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    427
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Barcelona
    Wiadomo zawsze może zdarzyć się wadliwy model, ale płyty są warte wypalania na nich.
     
  14. Sir Dejv

    Sir Dejv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    158
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza.
    Jezu synek nie ma to jak haje zrobic i zgonic na Polaka. Ewidentnie widac ze verbatim ma w polsce tylko DYSTRYBUTOR nie " wytwornie " haha, moze jszcze powiesz ze maja elektrownie atomowa i wypalaja plytki w duzym piecu jak na hucie ;]. Plyty przewozone sa w plastikowych pudelkach z tym bolcem gdzie miesci sie cos ze 100 sztuk. skret - plyty jezdza jedna po drugiej. Przejedz sobie palcem po gornej powierzchni plyty czuc pare wyboi. Jak tak pojezdza przez droge Polska - Niemcy to sie nie dziw pozniej niektore z pudelek poddawane sa kontroli + czyszczeniem rys. Niektore nie, wlasnie jedna z nich masz.
     
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To gdzie byly plyty wyprodukowane pisze na Cake i w polsce nie sa one robione, plyty sa robione w trzech krajach, Chiny, Japonia, Taiwan, najlepszej jakosci sa z tajwanu, najgorszej z chin, oczywiscie wszystkie plyty zachowują standardy jakosci ale porównując jakosc plyt z roznych fabryk wychodzi ze najlepsze sa z tajwanu i to nie jest tylko moje zdanie po prostu jest pelno testow tych plyt np forum cdrinfo.pl (to nie reklama tylko podaje zrodlo informacji)

    Plyty takze maja ID, zwykle dvd verbatima maja MCC 003, DL nie pamietam
    Duzo jest podróbek Verbatimow i nie raz takie widziałem, sa praktycznie takie same ale jakosc zapisu do niczego, plyty hawk, omega itp. to z reguly odrzuty z fabryki verbatima i dlatego raz sa dobre, a raz nie
     
  16. AlCapone1

    AlCapone1 Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Verbatimy kiedys byly dobre te z singapuru i japan
    teraz to verbatim to marka i made in china takze szoda przeplacac na te plyty
     
  17. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To znajdz mi lepsze plyty DL niz verbatima i nie mow ze na oko lepsze tylko zrob test np za pomoca nero cd-dvd speed z nagrywarka ktora obsługuję sprawdzenie jakosci plyty i oczywiście daje wiarygodne testy, teraz wszystko jest robione w chinach co nie znaczy ze wszystko jest tandetne, tania sila robocza nie oznacza ze jest to produkt gorszej jakosc po prostu kiedys jedna plyta kosztowala 10zl teraz kupisz verba dvd zwykłego ponizej 1zl wiec i jakosc musiala spaść, rynek to wymusil i tyle ale nadal verby to najlepsze nosniki
     
  18. AlCapone1

    AlCapone1 Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Platinium ja mam plyte w hurcie po znajomocie za 1,50zl
     
  19. Sir Dejv

    Sir Dejv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    158
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza.
    Jak narazie 90% polski twierdzi ze krolowie xbox'ow to 1. Verbatim 2. TDK. I ja sie etz tego trzymam.

    Pierwszej kolejnosci kupuje verby, jak nie ma hajsu TDK. Moze nie widac odrazu roznicy meidzy krolami a innymi plytkami ale przyjdzie z czasem jak wiecej wydacie na naprawe/nowy naped niz na pare zloty wiecej za plytke
     
  20. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    tylko verbatim pozatym 3,90 to nie tak duzo ;)
     
  21. Sir Dejv

    Sir Dejv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    158
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza.
    3.90 ;o ?. Gdzie mieszkasz/kupujesz. Ja mam po 6 albo 7 zl. Nie pamietam dobrze ale chyba 6.
     
Wczytywanie...

Poleć forum