1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Verbatim x2,4 czy mogą być x8?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Klotor3, Styczeń 31, 2011.

  1. Klotor3

    Klotor3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, na allegro znalazłem tylo jedną ofertę płyt x2,4. Reszta to x8. Czy na x8 można nagrywać z prędkością x2,4 czy musi być płyta x2,4?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    x8 oznacza maksymalną szybkość nagrywania , mniejszą prędkością zawsze można.
     
  4. darnokPL

    darnokPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rymanów
    Jak masz prędkość x8 to możesz każdą poniżej ja nagrywam zx4 na płytkach x8
     
  5. t0mi_kg

    t0mi_kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Kup emtec'i. Mam starą nagrywarke blisko 8 letnią, a wypala aż miło, na 50 płyt tylko 1 nie działała i to na 99% dlatego, ze pisalem akurat na gg z wieloma osobami. Po co przepłacać podwójnie tylko za znaczek na płycie...
     
  6. darnokPL

    darnokPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rymanów
    Dla pewności wolę dać te parę złotych więcej i wolę być zadowolony za pierwszym razem :D
     
  7. h-y-d-e

    h-y-d-e Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siemianowice
    Bzdury o wypalaniu płyt na tym forum to codzienność jak widzę. Jeśli płyta jest przeznaczona na wyższe prędkości nagrywania to z takimi prędkościami się najlepiej nagrywa (płyta markowa). Zwykle najlepszą prędkością nie jest maxymalną dopuszczalna przez producenta a nieco niższa.
    Nowsze nagrywarki też są przystosowane do wyższych prędkości więc nagrywanie z minimalną daje gorszy efekt.
    W firmware nagrywarki siedzą informacje o nośnikach, jeśli nagrywarka spotyka znany nośnik, a producent nośnika nie sugeruje niskich prędkości wypalania to nie będzie możliwości wypalania x2.4 czy nawet x4.
    Kto nie wierzy niech wypróbuje wypalanie z różnymi prędkościami i potem sprawdzenie jakości programami typu k-probe, cdspeed itp., albo poczyta fora gdzie ludzie się na tym znają (cdrinfo.pl, cdrlab.pl)
     
  8. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Możesz wypalić 8x tylko nie wiem czy Ci zadziała gierka na konsoli. Pozdro :)
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Zgodze sie z toba ale to wszystko zalezy od nagrywarki i jak znajdziesz mi k-probe ktory skanuje plyty dvd dl to bedzie super, ten program pamieta czasy cd i jest tylko dla napedow liteon, a obecne nagrywarki liteona nie sa w stanie zeskanowac jakosci drugiej warstwy plyty z reszta obecnie juz trudno o nagrywarki ktore dobrze zwracaja bledy PIE i PIF
     
  10. h-y-d-e

    h-y-d-e Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siemianowice
    K-probe przywołałem jako pierwsze co mi przyszło do głowy:) Chodziło mi o typ softu.
    (tak btw sprawdze jak mój wiekowy liteon (sony dru-720a) skanuje dl-ki, czy w ogóle)
    Chciałem tylko uświadomić ze wypalanie wolniej = lepiej to mit, zaszłość...
     
  11. RSA

    RSA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    326
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mit powiadasz, zostaje jeszcze jedna aczkolwiek najwazniejsza sprawa czy naped konsoli odczyta plyte tak nagrana. Czytalem po forach ze przez takie predkosci gra sie zawieszala, wolniej wczytywala takstury a czasem wystepowal czarny ekran. Zawsze nagrywam sobie i kumplom juz pare latek x2,4 i z zadna plyta nie bylo problemu.
     
  12. cheery

    cheery Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    U mnie płyty werbatim x8 obsługują tylko x6, nie wiem czemu, jednak szybciej nie mogę nagrywać. Jednak nie jest to problem, wszystko śmiga ;]
     
  13. wezyk20

    wezyk20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wszystko zależy od nagrywarki. Kumpel wypala x8 i nie ma problemu z grami na dodatek we wszystkie gra z płyty. Ja mam starszą nagrywarkę pozwala mi na maksymalne nagrywanie x2,4 też jest ok.
     
  14. h-y-d-e

    h-y-d-e Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siemianowice
    @RSA
    napęd konsoli, jak i każdy napęd odczyta lepiej płyte lepiej nagraną, z mniejszą ilością błędów. Jak wcześniej pisałem nowy płyty + nowa nagrywarka zwykle wypala z większą ilością błędów kiedy nagrywamy z minimalną prędkością.
     
  15. masiusgn

    masiusgn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2009
    Posty:
    158
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A ja nadal nie rozumiem poco wy zakładacie nowe tematy jak wystarczy poszukać ... Na początku sam nie wiedziałem co i jak nagrywać przesiedziałem około 2 godziny na forum i wszystko się dowiedziałem a co do płyt są już tematy z tym związane zamiast tam pisać to śmieci cie ... potem dziwicie się czemu się tak powoli forum rusza jak go zaśmieca cie tymi samymi tematami.... może i offtop ale to jest żenujące...
     
  16. PuMFeEK

    PuMFeEK Banned

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja wolę nagrywać 2,4x niż x6 czy x8 - różnica kilku/kilkunastu minut, ale mam przynajmniej pewność że gra na 98% wypali mi się prawidłowo
     
  17. h-y-d-e

    h-y-d-e Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siemianowice
    pomijając fakt, że często (zwykle) nagrywanie z prędkością x2.4 daje gorszy rezultat niż z prędkościami wyższymi :D
     
  18. stefan91

    stefan91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jeżeli masz dobrego kompa to wypalaj z predkoscia x8 a jezeli slabego to z jak najnizsza, duzo zalezy od szybkosci bufora pamieci, jezeli caly czas przy nagrywaniu jest 100% to predkosc jest stateczna i plytka jest nagrywana jednostajnie
     
Wczytywanie...

Poleć forum