1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

VGA Cable Pro

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez papadens, Luty 14, 2009.

  1. papadens

    papadens Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Od niedawna mam xbox 360. Gdy podlaczam VGA CABLE PRO, to obraz mam, natomiast nie mam dzwieku.
    Podlaczalem pod kazde wejscie. Kabel od obrazu podlaczony jest pod slot pc. Obok jest audio, ale jest tylko jedno wejscie (w dodatku inne).

    Tv mam HD Ready. Samsung LE23R3.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    A nie możesz podłączyć przez HDMI ?? Lepiej i taniej.
     
  4. pawel92g

    pawel92g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2008
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A jak ma ten kabel VGA to musisz se przejściówkę m jack z wejściami na chincze kupić .
     
  5. papadens

    papadens Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam kostke euro na czincze. Podlaczam do niej i tez nie dziala.

    Kabel od obrazu podlaczam pod slot pc. Obok jest audio, lecz tam jest tylko jedno wejscie, w dodatku nie na jacka ...
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    dokladnie jak podlaczasz pod vga to jest tam tez wejscie pc audio (przynajmniej u mnie tak sie nazywa) jest to jack wiec musisz sobie kupic przejsciowke z 2 chinczy na jacka
     
  7. papadens

    papadens Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zgadza sie. Tam jest 1 wejscie pc audio. Ale to nie jest wejscie jack. Cyzli krotka mowiac potrzebuje przejsciowki na 2 jacky do tego wejscia ta ?

    Moglby ktos podrzucic linka do tej przejsciowki audio ??
     
  8. gelu87

    gelu87 Banned

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    wiekszosc osob mowi ze hdmi to lepij i taniej .... a to nie prawda :] sam posiadam 2 kable hdmi kupilem na poczatki tani za 30zl zwykly kabel i obraz jest dobry ale zdarza sie ze przytnie cos itp wolniej pojdzie i kupilem niedawno kabel hdmi vivanco 1.3 za 130zl i roznica jest kolosalna. nie ma porownania do kabla za 30zl po 1 obraz jest o wiele lepszy kolory i ostrosc po 2 nie ma zadnych przyciec ani spowolnien w grach.

    glawna roznica pomiedzy dobrym kablem a tanij sa :
    jakosc materialów z ktorych wykonany kabel
    najwazniejsze to PRZEPUSTOWOSC kabla zaden tani kabel nie bedzie mial dobrej przepustowosci max 5gigabit/s a dobry kablem ma 10gb/s wiec roznica jest widoczna

    sam wyprobowalem i wiem co mowie !!
     
  9. papadens

    papadens Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Prosze bez off topow.

    Czy ktos moglby mi podrzucic linka do tej przejsciowki ?

    Nie moge znalesc :(
     
  10. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  11. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak jasne toś teraz wykombinował ;) Jeszcze mi powiesz, że tak wielką różnice zauważyłeś na kablu o długości 1,5m ? :)
    Z samym wykonaniem kabla się zgodzę ale przepustowość? A co niby ją tak ogranicza w kablu za 20zł ? Wytłumacz Panie spec ;)
     
  12. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    PRZEJŚCIE Z 2x CHINCH NA M. JACK - GOLD (550833229) - Aukcje internetowe Allegro - słabo szukałeś

    Ale pierdoły, podaj mi jaką przepustowość używa średnio gra na x360
     
  13. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    A ja sobie dorobiłem gniazdo jack we wtyku i problemów z podłączeniem dźwięku nie mam :)

    [​IMG]
     
  14. gelu87

    gelu87 Banned

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    .............. czyli wg was nie ma roznicy miedzy kablem za 20zl a kablem za 100zl :] to gratuluje spostrzegawczosci......... posiadam 2 kable jeden tani a drugi dobry vivanco i widac znacznie roznice w obrazie, na lepszym kablu w czasie 1 sekundy przeplywa wieksza 2 razy ilosc "danych"

    to tak jak bys powiedzial ze nie ma rozniczy miedzy karta graficzna nowa a jaka stara :] szybkosc przyslania obrazu sie liczy w plynnosci gry jak nie nadaza to wiadomo ze tnie itp

    kupcie sobie jakis lepszy kabel dla porownania i dopiero sie wypowiadajcie
     
  15. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    wiekszosc gier jest robiona w 720p i one nie wykorzystuja w pelni przepustowosci hdmi. ale w sumie jak twierdzisz ze jest roznica to moze jest. ja mam kabel za 15zł i nie narzekam (chociaz nie testowalem takiego za 100 :) )
     
  16. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Dlaczego nie odpowiedziałeś na moje pytanie tylko piszesz te pierdoły ??
     
  17. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie mam zamiaru robić z siebie łosia i kupować kabel za 150zł kiedy za -15-25 mam tą samą jakość obrazu.
    Owszem co innego jeśli kabel jest długi ale to sprawa zupełnie inna i nie ma tu nic do przepustowości kabla.

    Jeśli chodzi o przepływ danych to powiedz mi ile danych na sekundę jest przesyłanych w grze z rozdzielczości 720p. I jakie elementy kabla wpływają na jego transfer ;)


    PS widziałeś kiedyś kable USB 2.0 za 150zł? Nie - bo już dawno normalni użytkownicy zrozumieli, że nie ma znaczenia za ile kupisz kabel - transfer będzie taki sam.
     
  18. gelu87

    gelu87 Banned

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nie mam zamiaru tracic czasu na odpisywanie niedowiarkom kazdy robi to co lubi.......
    ja kupilem sam sie przekonalem jak jest i mi wystarczy
     
  19. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    hehehehe to tak jakby porównać kiepskiej jakości kabel energetyczny do lepszej. I pewno byś powiedział, że będzie wolniej prąd przepływał hehehe. A wogóle to nie porównuj dwóch kart graficznych, a dwóch kabli. Kable to tylko miedz, izolacja, ekran i osłona zewnętrzna, a karty graficzne mają ram, procek i to głównie przez te części zależy czy obraz na monitorze będzie dobry, a nie przez kabel... bosz dobijasz mnie człowieku.


    PS
    Swego czasu pewna firma sprzedawała kable dźwiękowe po kilka tysięcy za parę metrów odcinku kabla. Tego samego typu kable innych firm szły po max 30 zl. Oni dzięki tobie to by bogaczami byli hehe.
     
  20. sebool12

    sebool12 Guest

    Jak to zrobiłeś ?
     
  21. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie masz konkretnych argumentów to uciekasz?
    Następnym razem gdy będziesz chciał ludziom wciskać ciemnotę przygotuj się do tego :DD
     
Wczytywanie...

Poleć forum