1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

via sata- pytanie

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez ...:::Anarkad:::..., Czerwiec 3, 2011.

  1. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    witam, chciałbym sam sobie przerobić konsole ale jak czytałem potrzebny mi jest kabel via sata i tu moje pytanie, jaki jest najlepszy model tego urządzenia albo co powinien zawierać ten via sata żeby bezproblemowo wgrałem ixtreme?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. drag_op

    drag_op Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Milicz
    Nie kabel via sata. Bo kabel może być byle jaki SATA. Tylko najlepiej płyta główna z wyjściem sata najlepiej na chipsecie VIA lub interfejs sata pod PCI na chipie VIA. Prawdopodobnie na innych też da rade ale na VIA bezproblemowo działa, sprawdzone.
     
  4. toyorg

    toyorg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Potęgowo
    Na chipset'cie Nvida nforce 550 również działa i nie ma problemów.
     
  5. Zubitzu2207

    Zubitzu2207 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja ze swojej strony polecam jakąś kartę pci z chipsetem VIA 6421. Polecany także przez scenę. Sam ostatnio przerabiałem bez problemu.
     
  6. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    jak kolega nie wie, co to kabel serial ata to proponuje się nie zabierać za przerabianie. Chipset nie musi być VIA, działa na każdym innym.
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    nie na kazdym....bo na niektórych ciężko naped w vendor wprowadzic pomimo że go wykrywa
     
  8. toyorg

    toyorg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Potęgowo
    U mnie nie chce się za pierwszym razem w Vendor Mode wprowadzić napęd, ale za drugim razem jest OK.
     
Wczytywanie...

Poleć forum