1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Video: Stream/konwert filmu w locie.

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez Ralfie, Grudzień 30, 2007.

  1. Ralfie

    Ralfie Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2007
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białogard
    Czy moglby mi ktos wytlumaczyc jak sie streamuje w locie i jakich programow uzyc i jak wszystko ustawi..
    przeszukalem forum i nic nie znalazle, Płacz

    EDIT:
    Wiec nie uzyskujac zadnej pomocy zobaczylem kto jest online okazalo sie ze moderator byl (spike200)
    Zapytalem o pomoc lecz on sie taze nie orientowal poszperalismy na google i troche sie dowiedzialem..
    chcac byc przyjaznym uzytkownikiem pisze tutorial co i jak...

    Wiec Bedziemy potrzebowac nastepujace rzeczy:
    K-Lite Codec Pack-Link:http://www.codecguide.com/
    Tversity wazne zeby to byla aktualna wersja-Link: http://tversity.com/download/(trzeba chwilke poszukac)
    Windows Media Player w najnowszej wersji 11-Link:http://www.microsoft.com/downloads/Browse.aspx?displaylang=pl&categoryid=4

    Zeby wszystko dzialalo potrzebujemy Windows XP lub 2000..
    Procesor Min 700Mhz lecz dla wiekszej plynnosci zalecam szybsze...


    Codec'i:
    Nalezy usunac wszystkie codec'i z komputera!!!

    Dobra zaczynamy instalacje lecz mozemy zobaczyc komunikat taki jak ten
    [​IMG]
    Nalezy klinac Yes
    Mozliwe ze wiadomosc wyskoczy ponownie nalezy wtedy jeszcze raz kliknac YES
    znaczy to ze program wykryl kolejne codec'i ktore trzeba usunac!!!

    Kolejny krok:
    Nalezy Wyvrac profil Default zaznaczony na fotce:
    [​IMG]

    Nastepnie:
    przesuwajac sie w dol po opcjach szukamy DirectShow Video i przy XvidD i DivX Musimy zaznaczyc opcje ffdshow tak jak na zdjeciu:
    [​IMG]

    Tym razem nie klikamy jeszcze Next poniewaz musimy znalezc jeszcze VFW Video codecs i trzeba sie upewnic ze opcje Xvid i Divx NIE sa zaznaczone czyli musi to wygladac tak
    [​IMG]
    Przy kolejnej konfiguracji musimy odznaczyc Mindows Media .wmv oraz .asf
    powinno to wygladac w ten sposob
    [​IMG]

    Teraz juz tylko klikamy Next a nastepnie Install

    Tversity:
    Czas na konfiguracje!!
    Instalujemy program
    I Trzeba Skonfigurowac nasz Firewall...
    Nalezy dodac Port 41952 w zakladce Exceptions/Wyjatki oraz aplikacje MediaServer.exe (c:\Program Files\TVersity\Media Server) w tej samej zakladce uzywajac zaznaczonych przyciskow..
    [​IMG]

    Jezeli juz zrobilismy powyzsze nalezy przejsc do zakladki General i ustawic ponizsze
    Należy ustawić:

    Media Playback Device: Xbox 360
    Media Sharing Service: zaznaczasz jeśli chcesz aby Tversity działało od razu po uruchomieniu komputera
    Temporary Media Files: ilość miejsca na dysku na tymczasowe pliki (cashe). 8192 MB w zupełności wystarczy
    Home Network: ustawiasz IP konsoli (jeśli chcesz aby tylko ona widziała Tversity) oraz port. Proponuje nie zmieniać tych ustawień.
    HTTP Proxy i Minimum Timeshift: pozostawiamy bez zmian

    tak to powinno wygladac
    [​IMG]


    Ostatnia czesc to przejscie do zakladki Trandcoder i Ustawienie predkosci/rodzaju lacza oraz rozdzielczosci jaka preferujemy to musimy juz sami poprobowac..

    [​IMG]

    Teraz na koniec najprostsza rzecz dodavanie plikow
    Klikamy File/Add File Lub File/Add Folder itd.

    aby przetestowac konfiguracje w przegladarce nalezy wpisac
    http://localhost:41952

    Jeśli wszystko poszło dobrze należy podłączyć przez Xbox 360 w zakladce Media, wejść w opcje komputer i wyszukać Tversity w sieci.

    Mam Nadzieje ze Komus to pomoze a jezeli cos bedzie nie zrozumiale albo jakies problemy to prosze pisac

    Pozdro
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Stream/konwert w locie

    Świetna robota, wielkie dzięki!
     
  4. Sahdy84

    Sahdy84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 29, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Stream/konwert w locie

    mi to niechce dzialac konsola niue wykrywa polaczenia z komputerem co zrobic??
     
  5. neopass

    neopass Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Moze masz wlaczonego firewalla? Nawet ten z windowsa(vista) trzeba wylaczyc, zeby dzialalo.
     
  6. Pabis

    Pabis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2008
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pisz
    No ja mam problem :( jak za 1 razem mi wykrylo tak spoko a jak zrestartowalem komputer to juz nie wykrywa co mzoe byc ;.?
     
  7. Popek86

    Popek86 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Purmerend NL
    Witam, zrobilem wszystko krok po kroku. Dziala elegancko, jakosc obrazu ok, plynnosc rowniez. Natomiast po ok 5 min odtwarzania filmu nastapuje ponowne buforowanie filmu. I tak co ok 5 min. Ktos wie jak temu zaradzic? Prosze o pomoc.
     
  8. krysto68

    krysto68 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Mam pytanie proszę mi wytłumaczyć jak oglądać filmy z napisami.Kiedyś miałem na starym lapie xp i tam jakoś ustawiłem ,teraz mam vistę i wszystko hula oprócz napisów.Wersja tversity 1.6.Pozdrawiam
     
  9. pawelstryju

    pawelstryju Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2008
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    aby były napisy, muszą być obok,filmu, ta sama nazwa, txt
    a w tversity wybierasz w ustawieniach (zakładka transcode), pierwsza opcja - always transcode i już - mi działa
     
  10. mentes

    mentes Banned

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Italy
    dobry poradnik,dzięki sprzydał się.
     
  11. SOVEk

    SOVEk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zielona Góra
    Witam,

    Posiadam Windows 7, zapora systemowa została wyłączona, a mimo wszystko XBOX nie wykrywa PC tj. "Nie można połączyć. Upewnij się, że aktywowano konsolę w komputerze". Co więcej, postępowałem zgodnie ze wskazówkami powyżej. Pytanie brzmi: w czym jest problem?

    Pozdrawiam
     
  12. tomekmeili

    tomekmeili Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siema.

    Ja uzywam ps3 media server, super sprawa z tym tversity mialem duzo proglemow
     
  13. Sebafire1

    Sebafire1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Mam problem z tversity. Uruchomiłem program po 2 miesiącach przerwy i nie mogę dodać filmu z youtube. Wyskakuje mi za każdym razem błąd http://img31.imageshack.us/i/tversity.jpg/ . Również nie mogę uruchomić żadnego filmiku na xboxsie z youtube. Może ktoś pomoże.

    Pozdrawiam

    Myślę że udało mi się znaleźć rozwiązanie na forum tversity http://forums.tversity.com/viewtopic.php?f=2&t=48897&p=104050&hilit=youtube#p104050. Prawdopodobnie jest to blokada ze strony youtube. Może wyjdzie na to fix w programie. Jeżeli ktoś może niech potwierdzi ten fakt.
     
Wczytywanie...

Poleć forum