1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

W jaki sposób można przerobić tę konsolę?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez drewpol, Lipiec 7, 2010.

  1. drewpol

    drewpol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 7, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam! To mój pierwszy post na tym forum. Kupiłem konsolę:
    https://ssl.allegro.pl/item1122597043_xbox_360_elite_120gb_jasper_hdmi_ostatnie_sztuki.html

    1. W jaki sposób można ją przerobić? Zmieniając firmware czy trzeba chipem?
    2. Jak dokładnie podłączyć dysk do komputera? Mogę wpiąć kabel Sata do płyty głównej pod warunkiem, że jest z kontrolerem Via np w miejsce innego napędu czy muszę mieć osobny kontroler?
    3. O co dokładnie chodzi z R707. Wystarczy, że igłę z końcówki TX połączę do R707 na czas zgrywania?

    Z góry dziękuję, za wszystkie odpowiedzi
    pozdrawiam, drewpol
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    1. Zmiana firmware'u w napędzie.
    2. Niestety nie potrafię ogarnąć niektórych pytań po godzinie 20.
    3. Tak, trzeba igłę do tego punktu przyłożyć na czas zgrywania klucza.
     
  4. d0m3l

    d0m3l Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2008
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Radom
    Tutaj masz tutorial jak zrobić to domowym sposobem : Dumping & Flashing the Lite on DG-16D2S-09C FW Ver:83850C Tutorial Video Added. Najlepiej jak zapisz kontorler VIA, gdyż większość kontrolerów nie będzie działac . Ale jeżeli nie umiesz lutować, to radzę skierować się do kogoś z odpowiednimi umiejętnościami lutowania i najlepiej dobrym sprzętem, bo ja jeden napęd niestety zmasakrowałem i nie udało się sczytać keya, dlatego lepiej dać już te ~100zł i mieć problem z głowy.
     
  5. krecio23

    krecio23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 7, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zgorzelec
    Zależy czy liteon v2 czy v3, v2 to rozbierasz konsole i podłączasz przez sata do PC, instaluje sterowniki, Jungeflashera szukasz softa i ściągasz z DVD DVDkey i flash.
     
  6. claudii

    claudii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    po pierwsze czytaj, czytaj i jeszcze raz czytaj poradniki i instrukcje jeśli zależy Ci na samodzielnym przerobieniu nowego napędu.
    Ale szczerze odradzam, jeśli nie masz pojęcia o elektronice, coś wiem na ten temat :D Nie udało się przez niewiedzę pomimo długiego czasu poświęconego na czytaniu, mały głupi błąd zwalił mi napęd, na szczęście udało się zaplombować konsole i odesłać na gwarancję, odesłali z Benq więc już było łatwiej :)
     
  7. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Na aukcji napisali że konsole z 2010 roku czyli że napęd to liteon v3. Przerobić go można ale trzeba ciąć ścieżki żeby odczytać klucz. To jest już trudniejsze niż przy pozostałych napędach. Jak nie umiesz lutować to lepiej oddaj do kogoś kto robi to na co dzień bo sam możesz uwalić napęd i konsola do śmieci.
     
  8. drewpol

    drewpol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 7, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dziękuję, za wszystkie odpowiedzi, z lutowaniem bym sobie poradził, co jakiś czas lutuje różne pierdoły, ale jednak szkoda kasy w razie uwalenia napędu, więc czy znacie jakiś serwis w Wrocławiu, który mi to wykona od ręki?
     
Wczytywanie...

Poleć forum