1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

w trakcie przeróbki ....

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mihhh, Styczeń 11, 2011.

  1. mihhh

    mihhh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    może mi ktoś pomoc własnie przerabiam konsolę. Napęd liteon.moja płyta główna gigabyte ga-m61pme-s2, problem polega na tym, że daje igłę do napędu przy dziurce 707. Tacka jest w połowie ,podłączam kabel sata i nie wykrywa napędu w jungerflash.Wyskakuje błąd. Jeszcze jedno konsola wyłącza się co jakiś czas i tacka się zamyka. Dodam ze z tego co czytałem mam wbudowany kontroler.Pomocy
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wiesz co to znaki interpunkcyjne? Popraw tekst!!
     
  4. michlax

    michlax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Lepiej oddaj to do kogoś kto się na tym zna, pewnie przeróbka na miejscu bez zostawiania konsoli ;] jakieś 40-60 zł i nie trzeba się martwić
     
  5. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    722
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Podłącz kabel AV to nie będzie się wyłączać.
    Żeby wykryło napęd nie musisz trzymać cały czas igły,
    z twojej wypowiedzi wywnioskowałem, że najpierw przykładasz igłę, a dopiero potem podłączasz resztę.

    Może w Jungleflasherze masz zaznaczone "only VIA"?
     
  6. mihhh

    mihhh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    liteon 80 zl wołają ...i mieszkam daleko od miejsc gdzie mógł bym zostawić.
     
  7. major1984

    major1984 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam , podepne sie pod temat. mam xboxa z data 2009-08-25, w konsoli jest naped liteon DG-16D2S-09C. Naped ma wgrany soft 1.6 chcialbym wgrac do niego LT+, ale wczesniej chce wyciagnac z niego klucz bo nie dostalem go z konsola. Firmware napedu to 83850C wszystko wskazuje na naped V2. Rozebrałem napęd i nie widze zadnych sladow ciecia sciezek ani lutowania czy to znaczy ze uda mi sie wyciagnac klucz bez ciecia sciezek?
     
  8. mihhh

    mihhh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    maker 3 mógł byś mi napisać co najpierw zrobić bo nie mogę nigdzie znaleść dalej nie mogę wyszukać napędu
     
  9. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    722
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Sprawdziłeś czy na każdym porcie nie ma napędu?
    Jak rozwiniesz zakładkę I/O Ports to będziesz mieć tam kilka portów.
    Napis No Drive Detected oznacza, że na pierwszym porcie nie ma napędu.
    Jak zmienisz port, to może wyskoczyć coś innego.

    Jak nic nie ma, to masz raczej niekompatybilny chipset.

    Najlepiej zrób sobie pendrive z Dosflashem i tam zobacz czy wykryje napęd.

    Wszystko jest tutaj
    http://jungleflasher.net/files/TroubleShooting.pdf
    Hotfile.com: 1-CLICK Dateihoster: jftut1.3.8.pdf
     
  10. mihhh

    mihhh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tutek po angielsku czy mogł byś rozwinąć to z pendrive mam zrobiony botowalny. Ale co tam dalej jak to sprawdzić. chipset mam nvidia
     
  11. mihhh

    mihhh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    722
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  13. mihhh

    mihhh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie mam napędu floppy i właśnie sciągam te wersje zobaczymy czy zadziała ;).

    w końcu jakiś postęp teraz tylko może mnie ktoś poprowadzić przez tą nową wersje po już wyszukało napęd tylko nie wiem co dalej wciosnąć.
     
  14. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    najpierw sprawdx dokładnie jaki masz ten liteon ?
    póxniej napisz czy jest czysty ,czy juz cos ma wcześniej wgrane i co ?
    i czy masz klucz napędu ?

    tylko z liteona 74850c klucz odczytuje sie igłą do pkt.r707
    jeżeli wcześniej miałes wgrany iXtreme LT to tylko metoda MRA
    chyba że masz klucz ...
     
  15. mihhh

    mihhh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Więc tak jest to liteon wyprodukowany w april 2009. Gdy klikam DVDkey32 jest bląd odpowiedzi i zwiecha pomaga tylko restart......
     
  16. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    zrób bootowalny pendrive instrukcja na googlu
    i przejdź do DOSu i uruchom DosFlasha1.8 i spróbuj
     
  17. mihhh

    mihhh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hymn a masz jakis tutek do dosflash bo nie mogę nic znaleśc
     
  18. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Człowieku, ty żadnego pojęcia nie masz co robisz.
    Później będzie płacz bo zepsujesz napęd i konsola pójdzie na śmietnik.
    Na forum są oferty za 40-50zł. Przesyłasz komuś sam napęd i spowrotem dostajesz przerobiony
     
  19. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    daj znać to ci zrobie za 5 dych...........bo uwalisz tylko napęd............albo konsole..............
     
  20. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
  21. mihhh

    mihhh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Włączyłem konsole i wyskoczył błąd e74 i rrod jest czyli konsola z palona już czy da się to jeszcze domowej roboty naprawić a i tacka się nie wysuwa
     
Wczytywanie...

Poleć forum