1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wadlwy iHAS?

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez djblackkrk, Maj 12, 2012.

  1. djblackkrk

    djblackkrk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Witam. Od pewnego czasu mam pewien problem z nagrywarką iHAS 124b. Płyty nagrywają się pięknie tylko niestety odkąd ją mam nagrałem poprawnie jedną tak aby skopiowała się na dysk :/ LT MAX wgrywany na 1000 sposobów poprzez różne ustawienia oraz firmware pod dany nośnik. Używałem płyt: Verbatim, Maxell, Omega, Emtec, Platinum. Próbowałem crossa do 524b problem jest nadal taki sam. Głównie chodzi o gry Xgd3 pod LT 3.0. Wczoraj zmarnowałem 6 płyt na Max Payne i jedyne co mi się udało zrobić to oglądnąć napisy na początku uruchamiania się gry. Jak myślicie, problem leży po stronie nagrywarki czy to ja coś źle robie? Proszę o szybką odpowiedź bo jutro może uda mi się w razie czego kupić innego a tego oddać na gwarancję.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. xDoko

    xDoko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam dokładnie ten sam problem, XGD2 bez problemów się wypalają, a XGD3 nie zawsze (przewaznie nie). Zmarnowałem już dziesiątki płytek (Verbatimy), gry wypalam po kilka razy (nie raz po 5-6 i więcej) i za którymś z nich się udaje. Jest jakiś sposób, żeby to naprawić? W czym jest problem?
     
  4. djblackkrk

    djblackkrk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    jadę jutro kupić nowego i wtedy Ci powiem, chyba jakiś wadliwy był od nowości. Sprawdzę popołudniu i Ci napisze co i jak jak sprawdzę innego :)
     
  5. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wgraj czyste LT MAX (masz tam FW pod Verbatim'y) i nagraj na Verbatim'ie z Singapuru.
     
  6. xDoko

    xDoko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    LT Max wgrywałem czyste, także to raczej nie wina fw.

    @djb, czekam w takim razie na informacje, wczoraj udało mi się wypalić 1 płytę MP3 za 2 razem (co ciekawe wg. nero disc speed płyta w ogóle nie powinna działać, jakość wynosi okrągłe zero).
     
  7. impressive22

    impressive22 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co do Max Payne 3, to coś jest rzeczywiście nie teges, bo już przehuśtałem na niego 4 płytki maxell (ihas 124b). Czytałem także ze verbatimy też mają problemy. Pozatym, każda inna gra nagrywała mi się bardzo dobrze.
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Trzeba znaleźć odpowiednie Verbatim'y (z Singapuru). Obraz taki, jak każdy inny.
     
  9. klmx

    klmx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja miałem taki dziwny przypadek. Dotyczył on wadliwej pamięci RAM w komputerze. Komp działał normalnie, gierki na XGD 2 nagrywały się bez problemu, ale XGD 3 miały problemy po nagraniu (nie chciały wgrywać się na dysk). Sprawdziłem pamięć i wywaliło od razu błędy na testach. Po wymianie wszystko zaczęło działać pięknie. Sprawdź może pamięć programem Memtest86+ lub innym.
     
  10. matheoo007

    matheoo007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podpinam sie do problemu, ja po nagraniu wiedzmina nie moge uruchomic samouczka ani areny bo na ladowaniu zatrzymuje sie. Po 1 filmiku wywala mi bledy w grafice, podobnie mialem w ostatnim wladcy pierscieni
     
  11. kusiu

    kusiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 25, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nagrane iHASEM rozumiem? Uruchamiane z dysku? Na jakich płytach? Mam coraz więcej wątpliwości co do kupna iHASA
     
  12. matheoo007

    matheoo007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrane IHASem ale nie daje sie ich zainstalowac prawie tak jak bym nagrywal je byle jaka nagrywarka, plytka VERBATIM+DL predkosc 2,4
     
  13. kusiu

    kusiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 25, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ktoś wie czym to jest spowodowane? Verbatim a Verbatim nie jest sobie rowny? Najlepiej nagrywać na tych z singapuru rozumiem, tylko nie zawsze można je dostać.. :/ Może to być spowodowane słabym laserem napędu? Nie mam pojęcia :/
     
  14. matheoo007

    matheoo007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem w tym że mam własnie płyty z Singapuru. Czy może chodzi o te ustawienia OPC w IMG burnie?
     
  15. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Masz oryginalne ustawienia eeprom?
     
  16. djblackkrk

    djblackkrk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Nagrałem pierwszą płytę na Verbatim i poszło pięknie :)
    W EEFROM ustawiona tylko pierwsza opcja, prędkość 4x i włączone OPC. Zainstalowało się na dysku i poprawnie działa. Teraz robię testy płyt OMEGA może coś na nich wykroje.

    Po co te orginalne ustawienie EEFROM?
     
  17. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tylko "SmartBurn" włączone pod Verbatim'y (oryginalne eeprom).
     
  18. djblackkrk

    djblackkrk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    tak tylko smartburn :) Teraz sprawdzam tym sposobem inne płyty i zobaczymy co to da :)

    A więc płyta OMEGA (ok 1.30 zł za sztukę) i druga płyta Max Payne 3 oraz Forza 4 nagrana 100% i 100% na dysku :)
    Oto moje ustawienia, może komuś się przydadzą:
    OPC - Nie
    EEFROM zaznaczone opcję 1,3,4
    Prędkość - 4x
    Booktype ustawiony :)

    A więc mit że tylko i wyłącznie liczy się Verbatim został obalony :)
     
  19. xDoko

    xDoko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli jednak problem z ihasem? To byloby dziwne, w sumie nagrywarka to nagrywarka. No i XGD2 bez problemu za 1 razem leca.
     
  20. djblackkrk

    djblackkrk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    sam już nie wiem ale i tak kupię drugiego dla pewności bo są u mnie po 75 zł a jak ma potem nie być to wole mieć zapas
     
  21. gostek

    gostek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2007
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kurcze mam ten sam problem, nagrywam ihasem, weryfikacja w imageburnerze dochodzi slicznie do 100% ale jak chcę skopiować na dysk konsoli wywala błąd, też się kurcze zastanawiam czy to przypadkiem nie wadliwy ihas bo zwykła nagrywarka nagrywa ok tylko były problemy z gears of war 3, bo się muliła płyta a ihasem akurat gearsy udało się nagrać, sam nie wiem co robić
     
Wczytywanie...

Poleć forum