1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wan Mini port (PPPOE) ,PC'et i Xbox

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez puszekokruszek, Listopad 23, 2010.

  1. puszekokruszek

    puszekokruszek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej,
    chciałem polaczyc konsole kablem ethernet z kompem zeby moc wejsc na xbl.
    Miedzy xboxem a karta sieciowa jest polaczenie natomiast juz z internetem konsola nie chce sie polaczyc (wprowadzony serwer DNS nie zmienil nazwy serwerów uslugi Xbox LIVE i witryny Xbox.com)
    Moj komp uzyskuje polaczenie z netem za pomoca wi-fi a dokladnie to musze sie logowac przez Mini port (PPOE) wtajemniczeni wiedza o co chodzi :p
    Da sie cos z tym zrobic zeby dzialalo jak nalezy?
    pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. danielos80

    danielos80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bytom
    Musisz włączyc udostępnianie połączenia Wifi dla połączeń z karty sieciowej.
     
  4. puszekokruszek

    puszekokruszek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak zrobilem ale nadal nie ma polaczenia z internetem.
     
  5. danielos80

    danielos80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bytom
    W konsoli musisz ustawić :
    Adres bramy to adres IP karty sieciowej w kompie, ( o ile dobrze pamiętam to 192.168.0.1)
    serwer DNS taki sam
    Adres IP konsoli np 192.168.0.2
    Acha i posprawdzaj czy zapora ci nie blokuje ruchu
     
  6. puszekokruszek

    puszekokruszek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Poszedlem do dostawcy neta i podal mi adres dns wprost do rutera, wpisalem w sieciowke i xboxa wszystko cyka :)
     
  7. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    i przy okazji sprawdź czy router ma załączone DHCP.
     
Wczytywanie...

Poleć forum