1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Warszawa-prośba o poradę-konsola widzi gry jako filmy

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kondziu124, Grudzień 27, 2012.

  1. kondziu124

    kondziu124 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie ! Postanowiłem,że w końcu uderzę na jakieś forum i może ktoś będzie w stanie mi pomóc.
    Sprawa wygląda tak,że jakiś czas temu,mój xbox (xenon z 2006) miał "leczone" 3 czerwone diody i facet,który mi to robił,najpewniej podmienił napędy (innej możliwości nie widzę) tak,że konsola działa,ale gry widzi jako filmy i mogę sobie grać tylko w kilka demówek z dysku.
    Koleś chciał jeszcze ode mnie jakieś 200zł ponad za "zgranie klucza napędu z płytą główną" mówiąc,że mój napęd się schrzanił,a dzień,dwa wcześniej konsola działała bez zarzutów.Jako osoba zielona (wtedy) dałem mu drugiego xboxa całego,niedziałającego - na części,gdyby coś z niego było potrzebne,jakieś śrubki etc. do tego który był naprawiany.Przepinałem napędy z jednej konsoli do drugiej,zamieniałem je miejscami oddawałem obydwa napędy do znajomego informatyka na czyszczenie i ani jeden ani drugi nie widział gier jako gier.Nie wiem,czy jest jakaś inna opcja,że może lasery padły,że coś tam,czy po prostu zostałem zrobiony w...nie wiem też,czy jest opcja żeby zrobić,coś cokolwiek żeby można było na niej grać,czy poprzez naprawienie napędu,czy wgranie czegoś np. dzięki czemu mógłbym grać w gry bezpośrednio z dysku konsoli (po uprzednim wgraniu ich np. z PC) żeby płyty nie musiały być w napędzie,czy jest może jakikolwiek inny sposób na to.
    Proszę o pomoc,namiary bądź cokolwiek co może okazać się przydatne w tej kwestii.
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    przy wymianie napedu trzeba wgrac klucz z jednego napedu do drugiego inaczej efekt jest taki jak u Ciebie
     
  4. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28042
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Tak jak wyżej w napęd został wgrany zły klucz albo wgl nie został wgrany.
     
  5. kondziu124

    kondziu124 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale wcześniej wszystko śmigało bez zarzutów i nie było żadnych problemów,chcecie powiedzieć,że ten facet mógł wgrać na mój działający napęd jakiś inny klucz i przez to teraz jest problem ?
    W takim razie jak można zrobić to żeby ten napęd działał,lub cokolwiek innego żeby można było grać w gry ?
     
  6. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28042
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Wgrał Ci po prostu przeróbkę bez Twojego klucza i tyle...
    Jak nie wyciągnął klucza z napędu przed wgraniem przeróbki i go nie ma to teraz Cię czeka wyciąganie go z płyty głównej.
     
  7. kondziu124

    kondziu124 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wiem co zrobił,czy wyciągnął,czy nie,do niczego się nie przyznawał,aby coś sobie zachował,przyznał się tylko do tego,że coś z tym zrobił,ale to jego sprawa,a przy okazji oddał za naprawę rroda w ramach przeprosin i na tym się skończyło :/
    Wyciąganie klucza z płyty i nagrywanie go w napęd to ciężka i droga sprawa ? Znacie kogoś kto by się podjął czegoś takiego i wiecie może jaki to by był wydatek ? Biedny jestem,więc pewnie mnie nie stać na jakieś wywalanie 400zł czy iluś od tak i zostanie mi xbox - do nie grania :D
     
  8. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    wyciagniecie klucza z płyty głównej koło 100zł
     
  9. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Odp: Warszawa-prośba o poradę-konsola widzi gry jako filmy

    na twoim miejscu zrobił bym od razu rgh (jeśli na xenonie jest taka możliwość) gry bedziesz mógł odpalac z dysku a z racji tego bedziesz miec swój nand i z niego wyciagniesz klucz który jest potrzebny do naprawy napędu.

    Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
  10. PokerFacowaty

    PokerFacowaty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    408
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    Na Xenonie nikt ci nie zrobi RGH, nawet ESLORD pisał w ogłoszeniu że nie robi na Xenonie, bo nie opłaca się na Xenonie RGH bo jest wtedy z konsolą jeszcze więcej problemów niż normalnie. Więc RGH odpada, chyba że tylko w celu wyciągnięcia klucza napędu, wtedy chyba jest taka możliwość. Jak coś to pisz do ESLORDA na PW bo pewny nie jestem, ale w ogłoszeniu (tak mi się wydaje) pisał o tym, że na Xenonie robi się RGH tylko w celu wyciągnięcia klucza, a nie na stałe.
     
  11. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Odp: Warszawa-prośba o poradę-konsola widzi gry jako filmy

    Tak, masz racje na xenonie nie robi sie rgh bo booty sa bardzo długie, jedynie aby wyciagnac dvd key z plyty glownej

    Wysyłane z mojego ST27i za pomocą Tapatalk 2
     
  12. kondziu124

    kondziu124 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No tak,macie rację,ja sam widziałem na różnych forach podczas googlowania,że na xenonie to tylko do wyciągania klucza...potrzebny mi teraz ktoś z warszawy kto podjąłby się wyciągnięcia tego z płyty i wgrania w napęd,ale jeśli to jakaś super droga inwestycja np. ponad 200-300zł to chyba najlepiej pozbyć się tego xboxa i zakupić/zalicytować jakiegoś używanego,ale nowszego,mniej awaryjnego.
     
  13. PokerFacowaty

    PokerFacowaty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    408
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
  14. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Tak, to jest dobry pomysł !
    Jeśli chcesz grać na konsoli to zakup najlepiej z płytą główną Jasper albo slima ;)
     
  15. PokerFacowaty

    PokerFacowaty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    408
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    Szczerze mówiąc Slim wg. mnie nie jest tak bardzo konieczny, do normalnej gry Slim i Jasper są praktycznie równi. Ja mam Slima, bo był on kupiony specjalnie do Kinecta. To już zależy co kto woli, ale jeśli ktoś nie ma kinecta i w konsoli nie potrzebuje wifi no to spokojnie Jasper wystarczy.
     

Poleć forum