1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poradnik Watch_Dogs - tymczasowy fix dla posiadaczy RGH + Spolszczenie

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez Traffic, Maj 22, 2014.

  1. Traffic

    Traffic ɹoʇɐɹǝpoW Członek Załogi Moderator XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    242
    Polubienia:
    62
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Aby uruchomić grę należy:
    1) Rozpakować obie plyty (inaczej mówiąc, przekonwertować do xex)
    2) Na dvd1 znajdują się dwa foldery: installation1 oraz installation2 - ich ZAWARTOŚĆ należy przenieść do folderu z dvd2
    3) W folderze dvd2 usunąć plik default.xex
    4) Zamienić nazwę game.xex na default.xex

    Tak spreparowaną kopię (tylko "dvd2") należy przerzucić na dysk Xboxa (zajmuje ok. 8 GB) i uruchomić z pomocą FSD lub Xexmenu.


    Spolszczenie TUTAJ - #Jabar

    orso// W tym temacie piszemy tylko o FIXIE jego sposobie działania itp a nie o problemach z dashem rgh!!!
    DASH WYMAGANY 16537
     
    3 użytkowników lubi ten post.
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    dzieki. doszly mnie sluchy, ze ten sposob dziala :)
     
  4. Folgowsky

    Folgowsky Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Zabrze, Poland
    Sposób działa :)
    Tutaj filmik z instruktażem:
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
    1 osoba to lubi.
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Również potwierdzam, że sposób działa i thx za tuta Traffic.

    Co do spolszczenia to ja dam małego tuta :D :

    Otwieramy w notatniku na PC plik : "skuconfig.dat" i zmieniamy wpis:

    z :
    na :
    Zapisujemy, przenosimy na konsolę i mamy WD z polskimi napisami.
     
    5 użytkowników lubi ten post.
  6. Czingczang

    Czingczang Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ,a co zrobić gdy po włączeniu nowa gra konsola karze mi wyczyścić płytę?
     
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Wyczyscic pamiec podreczną.
     
  8. maly7

    maly7 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2011
    Posty:
    77
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja po zmianie na 12tkę przez chwilę miałem PL... do czasu wejścia do menu zmiany języka i sprawdzeniu jak działa gra po ENG. Po tym zabiegu nie mogę już powrócić do wersji PL. W pliku cały czas jest 12tka, gra podczas uruchamiania się ma napisy polskie ale już menu i sama gra po angielsku:)
     
  9. walerekkw

    walerekkw Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, postępowałem według instrukcji, ale... pojawia się komunikat "Gra została zaktualizowana do niezgodnej wersji" ? czy jest to wina mojego dasha? (16747.0)
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie, namieszales cos z plikami gey

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  11. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5421
    Polubienia:
    1661
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Na pewno nie bo właśnie też mam tego dasha :p
     
  12. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    jest to wina Title Update, default.xex ma inne Media Id niż default.xex z dvd1.

    edit:

    usuwanie default.xex z dvd2 i podmienienie go na game.xex jest niepotrzebne, nie działa przez to TU. Na dvd 2 trzeba wrzucić tylko pliki instalacyjne z dvd1 i to starczy, nie ruszać default.xex.... wtedy gra odpali razem z TU.
     
    1 osoba to lubi.
  13. chewbacca

    chewbacca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8

    No to widzę, że nie tylko ja jestem taki "mądry" :D
    Podaję sposób w jaki sobie z tym poradziłem. Prosta podmiana.
    W grze zostawiasz język napisów English.
    W pliku (skuconfig.dat) w linijce z textdefault nie zmieniasz 3 na 12, tylko zostawiasz 3 (czyli english). Za to w linijce z name=english jako id podajesz mu 12 (czuli polish). A do id polish przypisujesz 3.
     
  14. tomek23a

    tomek23a Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2013
    Posty:
    65
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam

    A ja zmieniłem z:
    <Language id="12" name="polish" text="0" audio="0"/>

    na:
    <Language id="12" name="polish" text="1" audio="0"/>

    i mamy język polski do wyboru w opcjach gry :)
     
  15. mcneo1992

    mcneo1992 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam cały czas problem z tym, że konsola każe mi wyczyścić płytę. Usunąłem pamięć podręczną z poziomu NXE i dalej nic to nie dało. Macie może jakieś rozwiązanie na tą sytuacje? Znalazłem w opcjach FSD Skasuj ustawienia -> Wyczyść dane. Czy to może pomóc?

    EDIT:

    Dodam, że przez przypadek za pierwszym razem zainstalowałem zawartość dvd1 z poziomu gry, być może to jest problem, wiecie może jak one się nazywają, bo jedynie czego jestem pewien, to że znajdują się w folderze Content.
     
  16. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    wejdz w nxe / ustawienia / pamięc masowa / gry/ watch dogs/ tu powinny znajdować się zainstalowane pliki
     
  17. mcneo1992

    mcneo1992 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Usunąłem, lecz nadal mam problem, żeby wyczyść dysk ściereczką :/.
     
  18. tomek23a

    tomek23a Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2013
    Posty:
    65
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Też tak miałem, bo przeniosłem z dvd1 foldery: installation1 oraz installation2 do folderu z dvd2 a trzeba było przenieść ich zawartość. Gdy to zrobiłem gra już poszła bez problemu.
     
  19. mcneo1992

    mcneo1992 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja właśnie przeniosłem zawartość plików z tych 2 folderów, nadal jednak to nie pomogło.
     
  20. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
  21. mcneo1992

    mcneo1992 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Działa, przy kopiowaniu na dysk coś mi musiało się uszkodzić, jeszcze raz skopiowałem i śmiga :). Dzięki za rady.
     
Wczytywanie...

Poleć forum