1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wątpliwości dotyczące zakupu

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Recuzo, Luty 17, 2009.

  1. Recuzo

    Recuzo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Od niedawna poważne zastanawiam się nad kupnem X360. Mam jednak wątpliwości, czy będę mógł grac na moim telewizorze (trilux z przed jakichś 15 lat x_x), czy jednak muszę poczekać aż sprawię sobie porządny telewizor LCD? Jest możliwość dokupienia jakiejś przejściówki do starszego telewizora? Czy na starszych telewizorach nie ma problemów?

    Z góry dziękuje za pomoc,
    Pozdrawiam Recuzo
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. hypnos

    hypnos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    146
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    JO81SX
    Jezeli ten telewizor posiada gniazdo SCART (nazywane tez EURO) to bez problemu podlaczysz konsole. Nic dodatkowego nie musisz nabywac, kabel w zestawie w zupelnosci wystarczy.
     
  4. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Gra na zwyklym TV nie jest zbyt wygodna , nie bedziesz np widziec napisow w menu gry , obraz bedzie przeskalowany , jezeli tv jest w formacie 4:3 to bedziesz mial u gory i u dolu dosc duze paski (jak w filmach na DVD np) najlepszym rozwiazaniem bylo by podlaczenie konsoli do monitora od PC. *jezeli nie masz jakiegos telewizora HD
     
  5. kubaj

    kubaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gliwice
    A ja dodam od siebie ze jak TV nie ma odświeżania 60Hz to w niektóre gry sobie nie pograsz.
     
  6. Recuzo

    Recuzo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hypnos, czyli TEN kabel jest w zestawie, i nie muszę go dodatkowo kupować?
     
  7. mck82

    mck82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ....Tu i teraz....
    Taki kabel bedziesz musial raczej dokupic.W zestawach daja composite(takie chinche jak dokupisz sobie przejsciowke na scart to tez przejdzie:),component albo hdmi (albo to i to).
     
  8. Recuzo

    Recuzo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A z podłączeniem do monitora (też nie pierwszej młodości) nie będzie problemu?
     
  9. hypnos

    hypnos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    146
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    JO81SX
    Nie musi nic dodatkowego kupowac, kabel w zestawie jest wprawdzie zakonczony wtykami typu CHINCH, ale dodatkowo daja kostke na EURO.
    Jedyna roznica w stosunku do tego z obrazka to to, ze jest bezposrednio zakonczony wtykiem na EURO.

    Podaj model monitora to zobaczymy co da sie z nim zrobic :p
     
  10. Recuzo

    Recuzo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Samsung SyncMaster 755DFX
     
  11. hypnos

    hypnos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    146
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    JO81SX
    Jedyna mozliwosc podpiecia konsoli pod ten monitor to zlacze VGA. Przypuszczam, ze kabel VGA w tym monitorze jest na stale. Ale to nie problem, mozna to latwo ominac.

    W tym przypadku potrzebowalbys kabla zakonczonego wtykiem VGA oraz adaptera VGA typu F, czyli z gniazdami z obu stron. Jezeli chodzi o wyprowadzenie dzwieku to nalezy zaopatrzyc sie w przejsciowke z CHINCH na MiniJack'a.

    KABEL
    KABEL VGA+AUDIO XBOX 360 GOLD Sklep PROPLAY W-wa (553709389) - Aukcje internetowe Allegro

    ADAPTER
    http://allegro.plitem553325203_adapter_vga_15_pin_zenski_d_sub_vega.html
     
Wczytywanie...

Poleć forum