1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wave 3>2 i konsola nie widzi płyty

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Konradiv, Listopad 27, 2009.

  1. Konradiv

    Konradiv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    111
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Witam,
    wczoraj nagrałem FIFA 10 na plytke (była przerabiana z Wave3 do Wave2) i po wsadzeniu do konsoli pokazuje się 'Wysuń Napęd'. Coś źle zrobiłem? Nagrywałem IMGBurn, przerabiałem 360WavesPatcher (nie działa na 1.51 i 1.5,1.4).
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    A sprawdziłeś Fifę 10 abgx360? Fifa od Skazy ma źle zrobiony plik .dvd
     
  4. Konradiv

    Konradiv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    111
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Zgrałem obraz od kolegi z płyty i przerobiłem. Nie wiem więc co to za wersja :/ Ale jak sprawdzalem abg to był błąd, że brak pliku dvd (chociaż był) i utworzył nowy. Teraz po przerobieniu na wave2 jest taki błąd:

    PFI is incorrect based on the date this game was authored (should have matched 3
    rd wave)

    Video partition found
    Checking Video padding... Video is zero padded
    Video CRC = 91410773 (V0 = 81DF6964, V1 = E47F6A94)
    Video partition is incorrect based on the date this game was authored (should ha
    ve matched 3rd wave)

    Stealth check failed!


    Coś źle się przerobiło? Czy to może być ta wersja od Skazy?

    Przed przerobieniem jeszcze w pliku ISO były 3 foldery (AUDIO_TS, VIDEO_TS, _SYSTEMU), a teraz są 2 (AUDIO_TS, VIDEO_TS)
     
  5. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    ABGX360 naprawiło Ci plik .dvd jak sam napisałeś...

    A jaki masz iXtreme?
     
  6. Konradiv

    Konradiv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    111
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Ja mam 1.51 (na 1.4 też nie działa).
     
  7. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    TO jak masz 1.51 to po co patchowałeś? Przecież wave3 działa na iX 1.51
     
  8. Konradiv

    Konradiv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    111
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Patchowałem dla kolegi, bo ma 1.4
     
  9. Kubus_76

    Kubus_76 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz-Wielkopolska
    Jeśli patchujesz z wave3 na 2 to jak dobrze myślę na 1.51 i 1.6 nie bedzie gra działała, przynajmniej u mnie tak jest a mam 1.6.
     
  10. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Mylisz się. Spatchowana gra na iX 1.51 działa
     
  11. Konradiv

    Konradiv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    111
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Czyli co? To mógł być błąd w nagrywaniu/przerabianiu? Bo po przerobieniu są dwa foldery, a w tym _SYSTEMU było pare plików.
     
  12. Tere

    Tere Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Najprościej, przerób jeszcze raz tylko tym razem użyj 3rdwavepatch i od razu nagraj.
     
  13. Mnichu573

    Mnichu573 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
  14. Monk666

    Monk666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  15. Mnichu573

    Mnichu573 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Mam je spakować i zrobić format iso np. programem ultraISO?

    3min później:
    Wziołem otwórz za pomocą winrar i tera widze poprawnie plik iso ale jak to to teraz nagrać na płytke??
     
  16. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    one sa spakowane winarem. masz je rozpakowac
     
  17. Mnichu573

    Mnichu573 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    spróbuje jeśli się uda to jestem wdzięczny!
     
  18. Mnichu573

    Mnichu573 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    ok wypakował się plik iso (poprawny rozmiar) , ale może mi Ktoś powiedzieć jak to nagrać?
     
  19. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    moze zajrzysz do poradników w dziale iso co???
     
Wczytywanie...

Poleć forum