1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wave 4 objaśnienie

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Raizel, Grudzień 25, 2009.

  1. Raizel

    Raizel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie bardzo orientuję się z tymi wszystkim. Tak wiem, że były podobne tematy, ale niestety mi nie pomogły. Bardzo bym prosił o jasne wytłumaczenie mi wszystkiego. No więc tak mam ixtreme 1.5 (albo 1.51) i ściągnąłem assasin's creed 2 w wave 4, agbx360 wywalił tam jakiś błąd na żółto ale mimo to wypaliłem ją. Xbox czyta to jako film, a na płycie oprócz Audio i video TS jest jeszcze system update. Nie mam zielonego pojęcia cvo z tym zrobić. Czy te gry w wave 4 będą odpalały na ixtreme 1.5? Jak zrobić żeby odpalały (coś z patchowaniem jak się nie mylę)? I gdzie do cho*ery jest śnieg!!! Oczywiście "pomógł" za rozwiązanie tej zagadki :>
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. p0g

    p0g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    sproboj moze nagrac na plyte activate.iso i sprobowac odpalic przez ta plyte
     
  4. Marcin*

    Marcin* Banned

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Z tymi wave'ami to prosta sprawa :) Sciagasz program 360WavePatcher i jezeli masz iX 1.5/1.51 gry przerabiasz na wave 2 program jest bardzo zrozumialy powienienes dac sobie rade. A jak nie w dziale ISO, sa poradniki dokladnie w zwiazku z tym programem. Jesli nie chcesz bawic sie w przerabianie mozesz wypalic plytke active.iso (wypala sie na plyte DVD + DL). Chodzi o to ze po wypaleniu plytki active.iso wkladasz ja do napedu swojego x-klocka pokazuje sie bialy ekran z napisem aby wlozyc plyte z gra (w paru jezykach- nie polskim). Po wyswietleniu tego obrazu wyciagasz active.iso ( ta plyte) i wkladasz gre i hula ci wave 3 i 4. Przypomiam ze twoj IX 1.5/1.51 dziala na wave 2 ale wkladajac ta active.iso dziala ci i wave 3 i 4 czyli najnowsze zabezpieczenia. Pozdrawiam, Wesolych Swiat :)

    PS. Temat dotyczacy active.iso jesli czegos nie zrozumiales w moim poscie, tam znajdziesz na wszystko odpowiedz http://xboxforum.pl/poradniki-f31/activate-iso-jak-dziala-26979.html ;]
     
  5. Raizel

    Raizel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeszcze jedno pytanie. Jak przerabiam tym programem co podałeś z wave 4 na wave 2 to nie ma już stealth patch'a? tak wyczytałem na pewnej stronce. Czy agbx360 może do tej gierki przerobionej na wave2 umieścić stealth patch?. I czy gry w wave 4 posiadają stealth patch? Oraz czt Ixtreme odtwarza wave 3 bez problemu tak jak wave 4?
     
  6. Marcin*

    Marcin* Banned

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nie martw sie o stealh patche we wszystkich grach sa juz w srodku. Pamietaj najpierw sprawdzasz abxem (poprwaia gre) potem przerabiasz. Nigdy na odwrot poniewaz po przerobieniu patcherem a puszczenie przez abx sprawi ze abx nam poprawi na starsza wersjie a nie na nowsza.
    IX odczytuje wszystkie wavy w zaleznosci jaki masz ten iX. W twoim przypadku gdy masz 1.5 to wave 2 odczytuje
     
  7. justMaku

    justMaku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    1) Jeśli chcesz grać na 1.5/1.51 w gry z Wave 4 musisz zrobić downgrade Wave'a. NIE jest to bezpieczne dla XBL!
    2) Ewentualnie możesz wgrać do konsoli nową wersje firmware'a: 1.60 i wtedy skorzystać z Activation.iso. Bardziej bezpieczne, ale nadal istnieje ryzyko.
     
  8. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ryzyko jest takie samo! Przerobiony napęd = duże ryzyko bana
     
  9. Raizel

    Raizel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No zrobiłem downgrade tego assasin'a do wave 2 ale po tym agbx360 zaczął świecić na czerwono jak bożonarodzeniowa choinka. Nawet tego nie wypalałem : P. Przypominam, że gra była w wave 4 a jedyny błąd to był jakiś żłółty błędzik i zupełnie bez znaczenia.
     
  10. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ale to normalnie, że potem jest na czerwono...

    Ściągnij najpierw noego abgx - mogę się założyć, ze nie masz i dlatego masz aż tyle na żółto

    Po spatchowaniu nie sprawdzaj już abgx
     
  11. Becuś

    Becuś Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    286
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak jak piszą wyżej, pat****esz na wave 2 i grasz tylko po patchowaniu nie sprawdzaj już obrazu abgx'em
     
  12. Raizel

    Raizel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam nowego agbx360. Trochę nie rozumiem jakim cudem to może działać jak agbx wywala czerwone błędy ale ok : D. Sprawdze ten obraz jak kupie nowe płyty dziękuję wszystkim za pomoc.
     
  13. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Bo czerwone błędy to pewnie takie, gdzie jest napisane: Wave should... Tak wygląda spatchowany obraz już rozumeisz?!
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Raizel -spatchowales obraz to nic dziwnego ze jest z błedami
    oryginal ma inne wavy
     
  15. Raizel

    Raizel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok ok rozumiem. Jeszcze raz dzięki za pomoc. A activate.iso nie działa na ixtreme 1.5 tylko na 1.6?. Bo w sumie to by było najlepszym rozwiązaniem. Pytam bo jest mała rozbieżność w Waszych postach i trochę się zamotałem.
     
  16. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Activate.iso używasz przy iX 1.6

    Przy iX 1.51 itp pat****esz albo na wave3 albo wave2
     
Wczytywanie...

Poleć forum