1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

wave 6 a iXtreme 1.4

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez daro1982, Kwiecień 8, 2010.

  1. daro1982

    daro1982 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam problem z poprawnym przygotowaniem obrazów gier z wave 6. Ś ciągnołem Just Cause 2 i Bioshock 2, okazało sie że mają wave 6, przerobiłem więc obraz z wave 6 do wave 2, nagrałem płytke w ImgBurn jak zwykle, po włożeniu nagranej gry do napędu dzięją sie dziwne rzeczy, przeważnie gra się nie odpala, czyta po czym pojawia sie napis "otwórz napęd", innym razem wystartuje, załaduje sie nawet ale po jakims czasie wyskakuje napis "wyczyśc płytę miękką szmatką" i koniec. Dzieje się tak zarówno w Just Cause jak i w Bioshock. Przed chwilą spatchowałem obraz z wave 6 do wave 3 a następnie przerobiłe z wave 3 do wave 2 ale juz innym programem niestety objaw jest ten sam. Nie wiem co ma z tym zrobić, nigdzie na internecie nie znalazłem żadnego programu do patchowania który miały w swojej bazie wave 6, bardzo prosze o pomoc, może macie jakieś pomysły:/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. polop15

    polop15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hej.
    Jeśli występuje problem ze szmatką, to masz prawdopodobnie płytę słabej jakości. Jakich używasz i z jaka prędkością nagrywasz?
     
  4. daro1982

    daro1982 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Używam płytek DVD+DL Verbatim, prędkośc nagrywania 2,4x ale to na 100% nie jest wina płytek, nagrywałem na róznych płytkach i na róznych nagrywarkach, kazda gra z wave 6 ma taki objaw
     
  5. J@siek

    J@siek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sprawdz obraz abgx-em
     
  6. daro1982

    daro1982 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    obraz sprawdzany przed spatchowaniem gry, wszystko ok, żadnych błedów, oczywiście twierdzi że ma wave 4 ale to normalne bo abgx nie ma jeszcze w bazie wave 6, po sprawdzeniu spatchowałem z wave 6 do wave 2, za drugim razemnajpierw do wave 3 a póxniej do wave 2, żaden sposób nie działa, wszystkie stare (wave 2, wave 3 i wave 4) które sam nagrywałem i przerabiałem odpalaja sie bez najmniejszych problemów.
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    po co pat****esz do wave 2 masz ixtreme 1.4????
     
  8. daro1982

    daro1982 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. daro1982

    daro1982 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mała aktualizacja problemu, wczoraj odpalałem wszystkie gry jakie mam, okazało sie że staresze gry jak far cry 2, dead space czy tomb raider underworld robią takie same lub podobne problemy. Far Cry 2 za pierwszym razem się nie wczytał, za drugim odpaliła się biała plansza z napisami, po włyłączeniu i włączeniu kjonsoli odpalił się i od tego momentu ruszał za każdym razem, w dead space pojawiał się za to komunikat ze przeczyszczeniem płyty, ale i on wreszcie wystartował natomiast przy próbie odpalenia TOMB RAIDERA za każdym razem pojawia się komunikat żeby wyczyścić płytę i nie rusza choćby nie wiem co:/ jednak reszta starych gier rusza bezproblemowo (na 42 gry 3 mają takie objawy). Te 3 sztuki mają jednak wspólnmy mianownik, pochodzą od pirata, nie były nagrywane przezemnie, prawdopodobnie zostały nagrane na wysłużonej nagrywarce z prędkością 4x więc jeżeli jest to wina mojego padającego czytnika to właśnie na takich płytach będzie to najbardziej widoczne. Chciałem więc stwierdzić fakty:

    1. czy czytnik może się uszkodzić w tak nietypowy sposób że biędzie odpalał wszystkie płyty za wyjątkiem 3 tytułów?

    2.czy iXtreme może się tak uszkodzić że robi problemy z iektórymi grami?


    wydaję mi się że to jeden z tych powodów:(
     
  10. leksior

    leksior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    masz rozregulowany napęd, pewno grasz z płyty, też tak miałem (napęd ruszał, a potem przestawał ;D) na forum jest gdzieś o regulacji napędu, ja to zrobiłem i działa jak nowy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum