1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

wave4 na wave3-kilka pytań

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez rafmus90, Listopad 18, 2009.

  1. rafmus90

    rafmus90 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Chcę przerobić obraz gry Call of Duty Modern Warfare 2 tak aby chodzil na iXtreme 1.51, więc obraz MW2 jest w wave4, muszę go przerobić na wave3, czytalem poradniki ale wraz nie rozumiem tego do konca, to sie robi tylko abgx360 czy tylko 360wavespatcher-em ?
    przetworzylem obraz przez abgx360 i wyswietlilo ze jest wave 4
    abgx360-em mogę przetwarzać tylko raz, bo za drugim razem zrobi jakieś uszkodzenia z obrazem ? może mi to ktoś wytłumaczyć, będę wdzięczny
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    A jaki masz napęd?
     
  4. rafmus90

    rafmus90 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    To patchuj tym patcherem. Potem nie sprawdzaj w abgx360 bo znów Ci przerobi na wave4. Ewentualnie sprawdź ale ustaw w AutoFix Level na 0
     
  6. rafmus90

    rafmus90 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jeśli obraz był 2 razy przetwarzany przez abgx to jest uszkodzony? mam to robić na "czystej kopii" ?
     
  7. peja101

    peja101 Banned

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    100-lica
    tak, zacznij od nowa na czystej kopii. Ściągnij wave patcher w folderze będziesz miał plik 14-15.pff. Załaduj go do dolnego okienka, a obraz płyty do górnego. Nie sprawdzaj abgx tylko wypal img burnem 2.4x i będzie działać.
     
  8. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Hmm ściągnij odpowiednie pliki SS ze strony abgx360 i zrób tak, żeby obraz gry był "czysty". Potem spatchuj i już
     
  9. cage900

    cage900 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ja tam przerabiam abx (sposob reczny) potem sprawdzam abx i jakos gry mi dzialaja
     
  10. peja101

    peja101 Banned

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    100-lica
    Wave patcherem łatwiej i szybciej się to robi i na 100% zawsze działa.
     
  11. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    1. albo masz ustawiony AutoFix na Level 0
    2. albo nie masz ściągniętych odpowiednich plików do przywracania obrazu do stanu początkowego... Napisałem przecież, że są potrzebne odpowiednie dwa pliki
     
  12. rafmus90

    rafmus90 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zrobilem tym wavespatcherem i otworzylem to przez abgx na level 0 i wyszlo cos takiego:
    [​IMG]
     
  13. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    No i dobrze wyszło ;) Tak wygląda obraz po spatchowaniu
     
  14. rafmus90

    rafmus90 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok to teraz tylko pozostaje mi nagrać i sprawdzić czy rzeczywiście działa :) thx
     
  15. cage900

    cage900 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ja w sposób opisany w tym temacie http://xboxforum.pl/kosz-f53/patchowanie-z-wave4-na-wave3-27949.html spatchowalem juz 4 gry i działaja bez zarzutu
     
  16. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ja o jednym a Ty o drugim ;)
    Wiem który jest temat o patchowaniu na wave3... Ja napisałem o tym, że Tobie obraz nie wraca do wave4
     
  17. cage900

    cage900 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    to w takim razie czemu mi nie wraca? moze przez to ze gdy sprawdzam po przerobieniu (za 2 razem) zaznaczam opcje "disable all online functions"
     
  18. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Właśnie dlatego, że to zaznaczyłeś + ewentualnie to co napisałem właśnie wtedy co zacytowałeś
     
  19. kubakubak11

    kubakubak11 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    [​IMG]


    a mi wychodzi takie coś co robię źle proszę o pomoc ??
     
  20. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    kubakubak11 - wszystko robisz dobrze gra jest wave 3 i dlatego wywala bledy

    Pablooo88 - tak to wyglada obraz przed spatchowaniem
     
  21. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    My bad, nie zauważyłem że jest stary ABGX
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. Nka
    Odpowiedzi:
    4
    Wyświetleń:
    545
  2. lukeskajloker
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    550
  3. Kot
    Odpowiedzi:
    19
    Wyświetleń:
    2075
  4. wierzytelny
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    501
  5. The_Human
    Odpowiedzi:
    7
    Wyświetleń:
    638

Poleć forum