1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wave'y, cuda, wianki - czy obejdzie się bez tego?

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez Piki, Luty 1, 2010.

  1. Piki

    Piki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2007
    Posty:
    90
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wrocław
    Witam!
    Temat jest dość dziwny, bo spowodowany moim lenistwem w szukaniu odpowiedzi, która gdzieś tu pewnie jest, ale tych tematów jest tak cholernie dużo i niektóre są tak długie, że ja po przeczytaniu całości tego o procedurze serwisowej mam już dość. A nie było mnie tu dość długo, bo miałem zepsutą konsolę, więc za bardzo się nie interesowałem co tu się dzieje szczerze mówiąc. I teraz jest problem, bo widzę, że trzeba się wdrążyć w temat żeby w ogóle coś ruszyć ponownie. Przed moją przerwą nie było mi wiadomo o żadnych Wave'ach i innych takich cudach, grałem sobie normalnie, zawsze offline i nie było problemu. Więc tutaj mam takie pytanie: czy dla takiego gracza jak ja, który gra sobie spokojnie offline i nawet nigdy nie podłączał kabla od Internetu do Xboxa są istotne te wszystkie pierdoły typu Wave? Czy to tylko się tyczy tych, którzy chcą za wszelką cenę grać online i muszą się ukrywać by nie zostać zbanowanym? Jak to jest, powiedzcie. :p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wszystko zalezy jakie masz ixtreme w napedzie (jesli masz xtreme to problemu nie ma). te Wave to partycje wideo na plytach z grami. Ixtreme do 1.5 obsluguje tylko wave 2, ixtreme 1.6 wave 2 i 3 oraz 4 tylko jesli masz acivate.iso (cos jak swap magic). ixtreme 1.61 i LT obsluguje wszystko.

    Nie musisz zmieniac ixtreme jesli chcesz grac w nowsze gry, mozesz je patchowac do nizszego wave. Ale wtedy takich gier nie obsluguja ixtreme na ktorych pojdzie wave z ktorego gra jest patchowana, tzn 1.6 nie odtworzy gry patchowanej z 3 na 2, a 1.61 z 4 na 3. Chyba ze masz wymienione wyzej activate.iso.

    Sa softy ktore odczytuja wszystko, nie wazne jaki wave, czy patchowana czy nie. sa to xtreme, ixtreme 1.61 NS i LT
     
  4. livingfear

    livingfear Guest

    Jest tak ,że niestety dla ciebie grajac offline(tak jak ja)
    wave jest ''rzeczą'' o której i tak musisz mieć jakieś pojęcie.
    Wygląda to mniej więcej tak:
    w zależności jaki masz ixtreme w konsoli?
    musisz nowe gry albo patchować
    albo mieć odpowiedni ixtreme.


    Gry mają:
    starsze-2 wave
    nowsze 3,4 wave
    najnowsze 5,6 wave

    jezeli masz ixtreme np.1.5

    to te gry 3,4,5,6
    wave musisz patchować do swojego ixtreme ,które obsługuje 2 Wave.


    Jezeli masz np. ixtreme 1.6 (taki jak ja) on obsługuje wave 3

    to wtedy gry z wave 4,5,6 pat****esz na wave 3
    lub uzywasz plytki activate iso i wtedy te gry odpalisz na swoim ixtreme bez patchowania
    ale musisz wczesniej umiescic plytke activate iso w napedzie konsoli ,a potem wkladasz plyte z gra.
     
  5. Piki

    Piki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2007
    Posty:
    90
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wrocław
    Okej, mniej więcej rozumiem, dzięki za odpowiedzi. Moja konsola jeszcze nie wróciła od Microsoftu z gwarancji, więc nie wiem jak to tam wygląda. Może wymienili napęd, więc wtedy będę musiał przerobić na nowo, a rozumiem, że najlepsze rozwiązanie to ixtreme 1.61 w takim razie, tak? :)
     
  6. livingfear

    livingfear Guest

    Wydaje mi sie,że dla Ciebie najlepszym rozwiązaniem będzie:
    iXtreme 1.61 Non Stealth (grasz offline)
    dlaczego?
    1.bo juz nigdy nie musisz patchować gier.
    2.Nawet te spatchowane pójdą.
    3.pisząc krótko...
    wszystkie gry ,które wyszły i które wyjdą w przyszłości,mające wave 6,7,itp,itd.
    pojdą ci na tym ixtreme.
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    nie, najlepsze to 1.61 NS lub LT bo nie wywalaja bledow.
     
  8. kuab91

    kuab91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 14, 2008
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Najlepszy jest LT tylko klucz napędu musisz sobie dobrze gdzieś zapisać najlepiej wypal na kilka płyt cd i trzymaj z dokumentami których nie zgubisz :) . Bo gdy będziesz chciała wgrać jakiś nowszy firmware do napędu to ten klucz jest potrzebny a z LT go nie sczytasz (jedynie przez cięci jakiś styków) więc lepiej go mieć zapisanego. Moja dewiza jest taka im nowsze oprogramowanie tym lepsze :D
     
  9. mentes

    mentes Banned

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Italy
    wgraj sobie iXtreme Non Stealth i odczyta ci wszystko tak jak Dexter mówi,ja mam 1.6.1 Non Stealth i wszystko śmiga.
     
  10. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Dobra, głupie, szybkie pytanie :whistle: iXtreme 1.61 i Dante's Inferno - potrzebny już active.iso do gier z wave 6 czy jeszcze nie? :p
     
  11. mentes

    mentes Banned

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Italy
    jeszcze nie bo army two 40 day ma wave 6 i działa na 1.6.1 bez problemu.
     
  12. pawel1902

    pawel1902 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    234
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Świętochłowice
    a na ixtreme LT działają gry co są spatchowane z wave 4,5,6 na wave 3 ???
     
  13. livingfear

    livingfear Guest

    jeżeli masz ixtreme 1.6 lub 1.61
    nie ważne czy to będzie LT czy jaki kolwiek inny:)
    to uzywając płytki activate iso,na swijej konsoli,
    odpalisz wszystkie gry,
    zarówno
    takie jak wyżej wymieniłeś
    jak i
    takie co wogóle nie spaczujesz
     
  14. Infernalisss

    Infernalisss Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy da się nagrać tą grę?

    Witajcie. Mam problem. a mianowicie pozyczyłęm od kumpla płytkę z grą cod mw2 i blood bowl ani ta ani ta nie ruszyła ;/ . mam 1.61 iextreme dla liteona. te gry są prawdopodobnie zpatchowane. jak zrobić aby ta gra poszła na moim 1.61? zrobiłem obraz płyty i przepuściłem przez abx360 nie wiem czy dobrze w opcjach ustawiłem. tutaj daję wam z tego co się wyświetliło po sprawdzeniu płytki przez ten właśnie program http://img13.imageshack.us/img13/4196/abx360ss.png
     
  15. livingfear

    livingfear Guest

    odpowiedź masz post wyżej.
    ewentualnie jak nagrasz tę grę w takiej postaci jak wskazuje log z abgx ,który zamiesciles ,to pojdzie Ci bez płytki activate iso.
     
  16. piotr21l

    piotr21l Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2008
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    lubicz górny telefon 663495048
    witam mam ixtrema 1.51 mam gre Aliens.vs.Predator.PAL.XBOX360-SWAG jak ja nagrac na wave 3
     
Wczytywanie...

Poleć forum