1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ważne Pytanie - Przeróbka

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez KrystianGamer, Lipiec 25, 2012.

  1. KrystianGamer

    KrystianGamer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam Mam takie pytanie brat przywiózł mi xboxa 360 elite 120gb , no ale jest przerobione i w tym jest problem czy da się tą przeróbkę jakoś usunąć ? kompletnie się na tym nie znam , a on mówi że nie pamięta jaka to była przeróbka . Bo chciałbym sobie pograć na necie na oryginalnych grach i też jest pytanie jak już się uda to że tak powiem odrobić :D , to czy jak już będę grał na w necie to czy grozi mi ban ? dashboard mam ten stary , nie ten najnowszy tylko trochę starszy
    [​IMG]
    To ten co na obrazku ( znalazłem w sieci ) , więc mam nadzieje że mi pomożecie .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    zależy jaką masz wersje dasha i wersję lt, być może da się usunąć wgrywając nowego dasha.
    A jak nie to będzie trzeba przerobić, tzn. tak jak do przeróbki wszystko (rozebrać xboxa, wyciągnąć napęd) i wgrać oryginalne FW.

    Chociaż lepiej by było jakbyś miał xboxa który nigdy nie był przerabiany bo na takim i tak jest prawdopodobieństwo bana .. nawet jak będziesz grał na oryginałach.
     
    1 osoba to lubi.
  4. KrystianGamer

    KrystianGamer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A da się jakoś zobaczyć jaką mam wersję tego dasha i tej przeróbki ? bo brat nie pamięta bo dawno nie grał , a duze są szanse ze zbanuja ? i co wtedy się dzieje jak zbanują ?
     
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    przeróbki nie sprawdzisz, jedynie można spekulować po tym jakie gry działają jakie nie, kiedy był przerabiany.
    Dasha sprawdzisz wchodząc w Ustawienia i Informacje o konsoli (coś takiego) i tam powinno pisać Dash : x.x.xxxx.x
    Niby małe ale zawsze są, żeby nie było jak coś że nikt nie mówił, nie możesz grać na live i tyle w single możesz grać normalnie.
     
    1 osoba to lubi.
  6. KrystianGamer

    KrystianGamer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kiedy był przerabiany oj bardzo dawno z 2 lata temu może 1.5 roku ale coś koło tego wiem że np demo Resident evil 6 mi nie chciało działać , ale to nie ważne Dash konsoli to : 2.0.13599.0 nie wiem czy to to ale chyba to , i mam pytanie , więc jak już będę miał nie przerobionego i wykupie sobie golda i na oryginalnych będę śmigał to nadal jest szansa że dostane bana ... i czy jak ja założę konto te z tym gold itd to czy jak mnie zbanują to na innej konsoli będę mógł się zalogować na to konto i będę tam miał te wszystkie np achivmenty i gry arcade ? itd ? czy nie . I to nie ma znaczenia bo mogę pograć miesiąc i mnie zbanują albo rok ? tak to działa ? I mam do was pytanko bo jest tak że właśnie brat mi przyniósł tego xboxa 360 elite 120 gb i no właśnie jest tak czy poczekać do świat na nową slimke ?czy na razie śmigać na tym aż mnie nie zbanują tylko to tyczy się właśnie też pytania które zadałem z tym kontem czy będę wszystko miał .dobra trochę się rozpisałem więc czekam na odp .
     
  7. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Tak to 13599 to wersja dasha..
    Jak zbanują Ci konto to raczej nie odzykasz go, ale nie jestem pewien i nie chce Cię wprowadzać w błąd, lepiej jakby napisał ktoś z większym doświadczeniem z LIVE.
    Jak masz dostać slimke, to możesz śmigać na tym bez obaw, prawdopodobieństwo bana i tak jest małę ale zawsze jakieś jest..
     
    1 osoba to lubi.
  8. KrystianGamer

    KrystianGamer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Najbardziej obawiam się własnie o konto bo do świąt trochę jest , a na tym koncie zamierzam sobie kupić parę gierek arcade , i jak mi zbanują konto to już nie będę miał gier chyba i dla tego pytam , a co to tego całego od przerabiania to co muszę zrobić żeby już nie mieć przeróbki ?
     
  9. CiNoLs

    CiNoLs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Oddaj do serwisu i powiedz żeby ci wgrali oryginalny firmware.
     
    1 osoba to lubi.
  10. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Dokładnie, lub poczytaj poradniki i zrób to sam w domu ..
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  11. KrystianGamer

    KrystianGamer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A nie mogę tego jakoś sam w domu zrobić nie którzy piszą że wystarczy zaktualizować do najnowszego dasha i tyle , ale ja się nie znam więc jak trzeba do serwisu to pójdę , ale jak macie jakieś propozycje to piszecie .
     
  12. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    to zależy od przeróbki i od dasha jakiego masz, możesz spróbować wgrać nowszego dasha może usunie, jeśli nie to będziesz musiał albo odwiedzić serwis albo poczytać poradniki

    EDIT:

    Jeśli ma hitachi, samsung albo benq to bez dodatkowego sprzętu to przerobi (wiadomo zasilanie napędu, komputer z portem sata, kabelek sata) tylko chęci są potrzebne i troche poczytać poradniki.
    Jeśli ma liteona to musiał by kupić/zrobić probe.
     
    1 osoba to lubi.
  13. CiNoLs

    CiNoLs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dasha masz w miarę nowego, aktualizacja go nie usunie ci przeróbki. Żeby samemu wgrać firmware musiałbyś się na tym naprawdę znać. Najlepszym rozwiązaniem jest serwis =)
     
    1 osoba to lubi.
  14. KrystianGamer

    KrystianGamer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha no dobra dzięki za wszystko .
     
Wczytywanie...

Poleć forum