1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

WD Scorpio WD1600BEVS kilka pytan

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lfanek, Listopad 25, 2010.

  1. lfanek

    lfanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam !!!
    Mam w planach wlozenie do x360 wlasnie ten model dysku WD Scorpio WD1600BEVS ale mam kilka pytan:
    1. Mam rozumiec ze nie ma sposobu zeby widzial 160GB (bez xbr)?
    2. Wgrywac HDDS.BIN od dysku 120GB?
    3. Czy musze bawic sie edytorem hex oraz Xplorer360? Czy moze po podpieciu dysku po przerobce hddhackr do xboxa ten sam zrobi 3 partycje? Gdzies czytalem ze wystarczy zrobic hddhack i po podpieciu dysku do konsoli podac nr seryjny konsoli o ktory ona poprosi i konsola sama zrobi 3 partycje.
    4. Na starym dysku mam najnowszego dasha ale wcale nei zalezy mi na danych z niego. Nie musze nic przenosic ze starego dysku?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Nie ma.
    Tak.
    Nie. Hddhackr sam robi partycje dysku, nic nie musisz formatować w konsoli. Jeżeli chcesz emu xboxa1 to musisz jeszcze odpalić xplorera 360 xtreme i użyć opcji restore partition 2. Plik 256MB zawierający ową partycję znajdziesz na forum/googlach.
    Nie musisz.
     
  4. lfanek

    lfanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    1. Czyli robie go hddhackr i od razu wkladam do konsoli i musi smigac?
    2. Bez x1, i reszty smieci ze starego dysku(nic nie musze z niego przenosic)?
     
  5. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Ta. Hddhackr wypluje stosowny komunikat po zakończeniu formatowania.

    Nic nie musisz przenosić. Jakbyś chciał np. savey czy gry arkade a nie chcesz wydawać kasy na transfer kit to Knowledgebase - Codejunkies US - nie jest zabugowany jak xplorer, działa stabilnie, ale aby drag and drop działał trzeba wyłączyć UAC na viście/7.
     
  6. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ja po przerobieniu dysku musialem go sformatowac spod konsoli (trzeba tam podac s/n konsoli). hddhackr jak dobrze pamietam podmienia tylko sector tak by dysk byl widziany na ten od MS.
     
  7. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Nowe wersje formatują też dysk.
     
  8. lfanek

    lfanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wiec jakiej wersji najlepiej uzyc? Tak zeby sie nie bawic samemu w zakladanie partycji
     
  9. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
  10. lfanek

    lfanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Widze w pliku ReadMe ze jest komenda ktora sluzy do zrobienia partycji. Po podpieciu mam pierw uzyc komendy -F i po tym -C czy odwrotnie? Czy moze zrobi automatycznie partycje po uzyciu koemndy -f?

    Edit:
    Bedzie to dysk wyjety z laptopa. Czy musze przed tymi czynnosciami jakos specjalnie go przygotowac? Sformatowac? Usunac partycje(ma dwie na sobie)? Czy hddhackr sam to zrobi
     
  11. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Wpisujesz f, później zapyta się o nazwę pliku hddss.bin, wpisujesz, zapyta się czy stworzyć partycje, dajesz Y.

    Partycje bym usunął w windowsie. Panel sterowania>narzędzia adm.>zarządzanie dyskami.
     
  12. lfanek

    lfanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To wiem jak usunac. To chyba juz wiem wszystko. Szczerze to w poradnikach slabo jest to napisane bo wersje programow sie zmieniaja a nikt tego nie uaktualnia. Tylko jedno jeszcze - dysk jest z 2007r ale seria WD Scorpio BEVS bedzie ok czy za stary?
     
  13. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Będzie ok. W kwietniu 2007roku wyszła wersja hddhackra wspierająca flashowanie sektorów z 120gb dysku, więc nie będzie żadnego problemu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum