1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

WD3200BEVT a emulacja gier na XBOX1

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez YarOslaf, Czerwiec 11, 2011.

  1. YarOslaf

    YarOslaf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Krk
    Witam serdecznie,

    Niedawno zaopatrzyłem się w dysk twardy WD Scorpio Blue 3200BEVT i przerobiłem go progsem HDDHackr 1.25. Wgrałem firmware z HDDSS.BIN dla oryginalnych dysków 250GB oraz utworzyłem 3 partycje z poziomu wspomnianego programu. Dysk jest widoczny po podłączeniu do konsoli.

    Przechodząc do sedna sprawy:
    Dysk zakupiłem między innymi aby móc pograć w gry z pierwszej generacji Xbox - konkretnie w tym wypadku chodzi o Ninja Gaiden. Wcześniej gdy go nie miałem, wyskakiwał mi komunikat że "muszę posiadać dysk twardy aby grać w gry z poprzedniej generacji blablablaa". Natomiast gdy dysk siedzi już w konsoli i chcę odpalić NG to po uruchomieniu płyty ekran robi się na chwile czarny po czym wracam do Dash'a z komunikatem:

    "Nie można uruchomić gry. pobierz ją ponownie."

    Czytałem trochę o tym błędzie w tematach tu na forum oraz na różnych stronach. Próbowałem już:

    • formatować dysk z poziomu konsoli
    • czyścić pamięć podręczną dysku
    • ustawienia konsoli -> pamięć -> przycisk Y na dysku oraz komenda X, X, LB, RB, X, X
    • sprawdź płytę z grą (płytka oryginalna w stanie idealnym (niezabrudzona, nieporysowana etc.)

    Niestety żadne z powyższych nie zdało egzaminu...

    Co w takiej sytuacji jest nie tak? Co ten błąd sugeruje? Przecież przy pomocy HDDHackr stworzyłem 3 partycje także przy połączeniu z Xbox Live powinna się sama wgrać jakaś aktualizacja, ewentualny emulator czy inne pierdółki potrzebne do odpalenia gry w przypadku jeśli ich nie ma, prawda?
    Z tego co wyczytałem (o ile dobrze rozumuje) w przypadku grania na nieprzerobionej konsoli z najnowszymi aktualizacjami nie muszę dogrywać emulatora "ręcznie" bo jest już fabrycznie wgrany we wszystkich nowych konsolach (?)

    Na koniec dodam że pocinam na nieprzerobionej konsoli Xbox 360 Slim 4GB, wszystkie gry w oryginałach (łącznie ze wspomnianym Ninja Gaiden), ostatnia aktualizacja z Xbox Live wgrana jakieś parę dni temu. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale dodam że ta aktualizacja była wykonywana jeszcze bez podpiętego dysku twardego.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. YarOslaf

    YarOslaf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Krk
    Dziś próbowałem nowego sposobu a mianowicie ściągnięcie pliku wstecznej kompatybilności (default.xex) który wynalazłem gdzieś na necie.
    Wrzuciłem plik go pendrive'a żeby dokonać aktualizacji i niestety po uruchomieniu konsoli pojawił się błąd nr E71... Na całe szczęście po usunięciu pen'a z usb i restarcie konsola uruchomiła się normalnie uff :)

    Tak czy siak powoli kończą mi się pomysły co robić dalej... na prawdę nikt tutaj na forum nie jest w stanie mi pomóc albo przynajmniej nakierować co robić dalej...?
     
  4. gangster6669

    gangster6669 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2007
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mirsk
    Wysłałem PW daj znać czy pomogło.
     
  5. YarOslaf

    YarOslaf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Krk
    POMOGŁO!! Ogromne DZIĘKI gangster6669 :D
    Dla wszystkich zainteresowanych napiszę że trzeba pobrać z neta backup Partycji 2 z oryginalnego dysku Microsoft i na podłączonym i za pomocą programu Xplorer360 Etreme 2 ją przywrócić :) to tak pokrótce ;) W razie czego po więcej szczegółów zapraszam na PW :)
     
  6. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Yaro mam identyczny problem, czy molbys mi podrzucic ten plik ? na PW bys podal linka i wytlumaczyl gdzie to (a raczej jak) wgrac ok ? Ten plik jest na pewno do 250gb ?
     
  7. defaultuser

    defaultuser Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Poproszę o namiary na backup takiej partycji ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum