1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wejscie EURO a sygnal Component

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez ms_crew, Grudzień 10, 2009.

  1. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam
    Posiadam TV 32" 100 Hz i do niego podlaczam Xboxa przez Euro. Obraz jest jako taki wiec zaczelem szukac ustawien TV zeby uzyskac jak najlepsza jakosc. W tym celu wszedlem w menu serwisowe i zauwazylem ze jest mozliwosc przestawienia SCART3 z opcji
    CVBS/RGB Available
    na
    CVBS/RGB/YUV(YCbCr) Available

    W menu jak przelaczam AV pojawila mi sie opcja AV3 (COMP) ktorej wczesniej nie bylo. Kiedy mam podlaczonego Xboxa pod AV3 obraz jest a jak dam na AV3 (COMP) obraz znika.

    Czy jest mozliwosc taka zeby sie zwykle zlacze euro przlaczalo w Component??
    Czyli zamiasyt VIDEO-AUDIO L-AUDIO R bylo YPrPb??

    EDIT
    hmm znalazlem taki przewod KLIK
    Moze ktos potwierdzic ze takie cos dziala??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    tego kabla nie podłączysz do xboxa360 !
    bo z jednej strony ma euro a z drugiej cinche więc niby jak ?
    w przypadku TV kineskopowego najlepsze połączenie jest przez
    eurozłącze czyli tzw.scart
     
  4. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To byl link do pierwszego lepszego przewodu dzialajacego na zasadzie SCART COMPONENT
    Chodzilo o to ze skoro sa takie przewody to mozna w tes sposob podlaczyc
    to niewiesz ze jest mozliwosc polaczenia ze soba chinchy??
    A tak wogole to znalazlem przejsciowke taka jak mi trzeba
    [​IMG]
    Mysle tylko ze przy polaczeniu component bede mial wyrazniejszy obraz niz przez SCART
     
  5. yoshipl

    yoshipl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Wątpie, ta prosta przejściówka pewnie tylko łączy sygnał, to tak jakby stwierdzić że po podłączeniu chinchy do podobnej przelotki z wyjściem SCART wyjdzie Ci sygnał RGB - nie wyjdzie.
     
  6. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Wiec po co w TV mam opcje SCART 3 COMPONENT??
    Jak xbox jest podlaczony do SCART 3 zwyklym przewodem composite za pomoca orginalnej przejsciowki M$ to obraz jest a jak przelacze TV w tryb Scart3 COMPONENT to niema obrazu??
    Probowalem tez podlaczyc kabel component (mam wyjscie w kompie) do tej orginalnej przejsciowki M$ i niema obrazu, wiec cos musi byc i to na pewno nie jest tylko laczenie sygnalu. Zreszta zdarzaly sie TV kineskopowe ktore mialy wejscie COMPONENT.
    A ostatnio znalazlem na necie INFO (ktore jest czesciowo odpowiedzia na moje pytanie "czy to dziala") ze sa TV ktore maja component w SCART.
    Tylko jeszcze drogie pytanie - jak to bedzie wygladalo?? Czy bedzie lepiej niz przez composite?? Niby component przekazuje obraz HD.
     
  7. .matt

    .matt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wwa
    Podłączę się. Z góry dzięki za odpowiedź bo jestem stasznie zielony w tym temacie.

    Mam taki starszy tv kineskopowy z wejściem euro z tylu i (nie wiem jak to się nazywa) takimi 3 wejściami z boku (czerwony, biały, żółty) chincze? Do tej pory podłączałem konsole kablem, który dostałem w zestawie - composite. Czy jeżeli użyje kabla component obraz się poprawi? Chodzi mi o taki kabel Kabel Component do Xbox 360! (849274034) - Aukcje internetowe Allegro

    Jak to wtedy podłączyć? Będę miał 6 kolorowych kabli. Tak jak poprzednio czerwony, zółty, biały zepną tą przejściówką a co z resztą?
     
  8. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tu nie chcodzi o to ze mozna to do kazdego TV podlaczyc. TV musi miec mozliwosc przelaczenia EURO w tryb COMPONENT (moj tak ma - jak przelaczam miedzy wejsciami AV to mam AV1, AV2, AV3, AV3 COMPONENT). Dodatkowo jak sie juz dowiedzialem trzeba miec specjalna przejsciowke np. KLIK. Wtedy do przejsciowki podlaczasz nie zolty, czerwont i bialy tylko niebieski, czerwony i zielony.
    Co do jakosci to niestety niewiem czy bedzie poprawa, licze na to.
     
  9. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
Wczytywanie...

Poleć forum