1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wejście HD

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Naki19, Maj 30, 2010.

  1. Naki19

    Naki19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Mam pewien problem. Od zakupu konsoli gralem na podlaczonym kablu hdmi. Wszystko bylo bez najmniejszych zarzutow. Po około poł roku odłączylem go bo potrzebowalem na moment podlaczyc do komputera. No i tu rzecz najdziwniejsza- podlaczylem go po doslownie 5 min spowrotem do konsoli a tu niespodzianka. Kabel nie przekazuje ani obrazu ani audio. Na xbox'ie normalnie wlaczaja sie na poczatku wszystkie diodki czyli konsola odpala sie normalnie a na moim telewizorze jedynie komunikat "brak sygnalu". Kabel napewno jest wporzadku bo tez podlaczalem i to samo. Czy to moze byc wina wejscia?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Sprawź na kablu czy masz ustawione HDTV
     
  4. PLAYSTATION3fan

    PLAYSTATION3fan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2008
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    No przeciez nie wina kabla, skoro dziala. Moze byc cos w ustawieniach tv, pokombinuj z tym.
     
  5. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    mi się świeciły diody i nie było widać bo miałem źle kabel ustawiony.
     
  6. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    ja miałem identyczny problem. ale tylko wtedy gdy miałem włożony jeszcze ten zwykly kabel, aby miec dzwiek w kinie domowym. sprobuj docisnąć kabel w TV i X360. a jeżeli masz kilka wejsc HDMI w TV to sprobuj w innych. i zobacz czy w TV ustawiles odpowiedni kanał. ja podlaczylem konsole przez HD i miałem kanal AV i juz mialem dzwonic do MS,ze konsola nie wysyla obrazu i dzwieku: )
     
  7. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Tu chodzi o kabel HDMI :) a nie Component czytaj

    Jak kabel jest ok. może coś w TV lub konsoli się przestawiło. Jaki masz TV HD Ready czy FullHD?
    Jak masz TV HD Ready być może konsola przestawiła rozdzielczość na 1080p a TV nie obsługuje takiej tylko max 1080i i musisz przestawić na 720p. Ja tak miałem jak zaktualizowałem konsolę :) dash przestawił mi na 1080p i na TV był napis "brak sygnału"
     
  8. Naki19

    Naki19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kabel napewno jest ok. Telewizor to hd ready LG 22' i tez mi sie wydawalo ze to wina rozdzialki. Tylko teraz jak przestawic obraz skoro nie moge podlaczyc kabla hd?? :)
     
  9. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    zresetuj ustawienia obrazu

    wcisnij klawisz sync na konsoli i trzymajac go
    wlacz konsole i nie puszczaj zanim sie
    nie uruchomi calkowicie.
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    podłącz przez composite\euro jak nie zaskoczy znaczy, że padła
     
  11. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Ja musiałem iść do ciotki bo ma TV fullHD i tam przestawiłem na 720p :) lub na oślep :)
    albo zrób tak jak napisał Qazimodo :)
     
  12. Naki19

    Naki19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak jak Qazimodo robilem. Tylko ze tak trzeba zrobic jak konsola jest podlaczona na hdmi czy composite? I sync to ten maly obok wejscia na memorki tak? Mam drugi tv FullHD wiec na nim moge sprobowac w sumie.
     
  13. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Spróbuj na TV fullHD, ale podłącz konsole kablem HDMI i przestaw na 720p :)
     
  14. Naki19

    Naki19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zaraz sprobuje:) a jesli na fullhd bedzie to samo, znaczy "brak sygnalu" bedzie znaczyc ze wejscie padlo?
     
  15. Naki19

    Naki19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hah jednak drugi telewizor nie jest fullhd tylko hd ready..:(
     
  16. Milan65

    Milan65 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bartosyzce
    Spróbuj w ustawieniach Tv przestawić na HDMI.
     
  17. Naki19

    Naki19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w jaki sposob hmm??
     
  18. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    To przywróć ustawienia fabryczne tak jak napisał Qazimodo :) mając konsole podpiętą kablem HDMI do TV, jak nie pomoże to musisz pójść do kogoś kto ma TV fullHD albo przestawić ustawienia na oślep :)
     
  19. Naki19

    Naki19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale co to za przycisk trzeba trzymac wkoncu? :p bo nie lapie :p
     
  20. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Wciśnij klawisz sync (mały przycisk koło slotu na kartę pamięci) na konsoli i trzymając go
    włącz konsole i nie puszczaj zanim się nie uruchomi całkowicie :)
     
  21. Naki19

    Naki19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no to zrobilem tak i nic sie nie zresetowalo :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum