1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wentylator głośno pracuje

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Mateusz002000, Listopad 22, 2011.

  1. Mateusz002000

    Mateusz002000 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zachodniopmorskie
    Witam. Dzisiaj sobie gram na Xbox 360 w Black Ops z trzy godziny bez przerwy (no może malutka przerwa 15 min) I nagle wiatrak zaczął pracować na maksa i pokazały się dwie czerwone diody. Szybko wyłączyłem konsolę , po paru minutach włączam i wszystko działa. Tylko nie to mnie martwi. Gdy włączam konsolę i to wentylator chodzi na maksa, dopiero gdy włączę Freestyle Dash to tam mam ustawione na 60% wentylatory to jest ciszej. Temperatura CPU to około 70 - 75 stopni Celcjusza. Co zrobić, żeby wentylator ciszej chodził od razu jak się konsolę włączy a nie dopiero w FSD? Mam Xbox 360 Arcade z HDMI, z JTAG data produkcji: 21 lipiec 2007r. Nad napisem Made in China z tyłu konsoli pisze: 12v 16.5A;5v 1A


    Edit: Nie sprzedam, bo już sprzedawałem Premium, żeby kupić z JTAG.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Cześć,

    Może sprężone powietrze i czyszczenie ? :)
     
  4. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    napewno wymienić paste pod gpu cpu
     
  5. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Ja bym zmienil paste i radiatory na te z jaspera.

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  6. uszyneq

    uszyneq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2011
    Posty:
    753
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    sprzedaj i kup Jaspera
     
  7. Melvin.FoX

    Melvin.FoX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    to bys uszyneq wszystko od razu sprzedawal :D ja mam poczciwego starego Falcona i jeszcze ani jednego problemu nie mialem (tfu, tfu odpukac!) :) teraz wlasnie jestem w trakcie zmiany pasty i poprawienia chlodzenia w srodku - tobie tez Mateusz020000 polecam - zainwestuj w Talismoon Whisper albo tak jak ja - sprobuj samemu cos zmontowac :)
     
  8. Kubiak007

    Kubiak007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2010
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mi zaczal podobnie chodzic tyle ze po skreceniu konsoli, bo ją czyscilem. Nie wiecie co moze byc przyczyną? Sory za podlaczenie pod temat
     
  9. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    łożyska w wentylatorach są slabej jakości i z czasem głosno chodzą ,tylko wymiana lub przesmarowanie tych wentylatorów da efekt
     
  10. Nafta-Katowice

    Nafta-Katowice Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    669
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Katowice, Poland
    Witam

    ja przesmarowałem dzisiaj łożyska z wentylatorow chodza tak samo glosno jak chodzily

    zamontowalem takze regulator obrotow "ZALMAN FANMATE 2 " o dziwo dziala ale tylko na poczatku , do 5 minut konsola juz sobie sama zaczyna regulowac obroty -.-

    macie jakies pomysly ? bo idzie ogluchnac a nigdzie nie moge znalesc wentylatorow firmy "NIDEC" bo podobno sa najcichsze...
     
  11. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    z tego co pamietam były na forum schematy napięcia na wentylatory na fatach bo tak sama konsola sobie reguluje
     
  12. Melvin.FoX

    Melvin.FoX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    @Mateusz002000 - sprobuj wymienic wentylator, moze po prostu jego czas pracy minal albo szybciej sie zuzyl - jakas wada produkcyjna czy cos. Jezeli to nie pomoze to znaczy ze konsola musi sie za bardzo grzac :/ wtedy to trzeba juz podjac radykalne kroki.
     
  13. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Nie można powiedzieć, że czas pracy :wentylatora" już minął. W przypadku regularnego smarowania łożyska wentylatory mogą działać latami, jedynie uszkodzenie mechaniczne może zakończyć ich pracę. Przesmaruj CPU i GPU. Powinno pomóc.
     
  14. Melvin.FoX

    Melvin.FoX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Dante41k - jak masz stary 20 letni samochod, ktory zostawia za soba czarna smuge dymu jak jedzie, caly skrzypi i jest zzerany przez rdze tez nie mozna powiedziec, ze jego czas juz minal. Wystarczy tylko wymienic glowice (albo caly silnik), zawieszenie, zuzyte elementy i wstawic nowa blache. Bedzie jak nowy!
    Wentylator to koszt 30-40 zl, wydaje mi sie ze jesli glosno chodzi (oczywisce mozna to dwojako rozumiec - ja domyslam sie ze zaczal halasowac inaczej niz do tej pory) to trzeba po prostu go wymienic.
     
Wczytywanie...

Poleć forum